zoekt een

Manager Laboratorium

Wat ga je doen
Krijg jij energie van het leiding geven aan een team en bouw je graag verder aan de processen binnen ons laboratorium en onze regio? En zie je jezelf dat doen in een persoonlijk, kleinschalig en ambitieus ziekenhuis waar ruimte is voor jouw ontwikkeling? Dan maken wij graag een afspraak!

Over de afdeling: Klinische chemie en bloedafname zijn onmisbaar bij de diagnose en behandeling van ziekten. Het laboratorium onderzoekt diverse lichaamsmaterialen van patiënten uit het ziekenhuis, huisarts en verloskundigenpraktijken. Met de resultaten van onderzoek in bloed of andere lichaamsvloeistoffen worden medisch professionals geadviseerd bij de behandeling van hun patiënten. Zo kunnen zij ziekten in een vroeg stadium opsporen, behandelen of zelfs voorkomen.

Als Manager Laboratorium geef je leiding aan een team medewerkers van het laboratorium en bloedafname. Het klinische chemisch laboratorium telt 40 medewerkers waarvan ongeveer 20 analisten en 2 vakspecialisten, 1 kwaliteitsfunctionaris en 3 medewerkers verzending. Daarnaast telt het bloedafname team 14 medewerkers, welke zowel in het ziekenhuis als in de regio werkzaam zijn op de bloedafnameposten en bij de patiënten thuis. Je draagt zorg voor een optimale uitvoering van de (zorg en werk) processen en het begeleiden en leiden van de teams (in bijvoorbeeld veranderingsprocessen).

Het betreft een zeer afwisselende en uitdagende functie met ruimte voor jou om dit samen met het team vorm te geven. Het ene moment voer je ontwikkelgesprekken met medewerkers, het andere moment buig je je samen met de roosteraars over een optimale formatieve inzet van de medewerkers. Je bent betrokken bij (afdeling overstijgende) projecten, waarbij je regelmatig als projectleider optreedt. Ook op financieel gebied zorg je voor overzicht en inzicht voor de afdeling, en participeer je in vraagstukken om zo te komen tot een optimale bedrijfsvoering. Je overlegt en onderhandelt met de verschillende leveranciers waarmee we binnen het laboratorium samenwerken.

Je bent samen met de klinisch chemici (KC-ers) één van de aanspreekpunten voor de aanvragers, zowel de medisch specialisten als ook de huisartsen uit onze regio. Met de huisartsen hebben we een goede en nauwe band op het gebied van diagnostiek, waardoor er een prettige, informele én intensieve relatie is. Je stelt je proactief op richting huisartsen en ondersteunt de KC-ers in hoe de optimale dienstverlening er uit ziet en hoe deze vorm te geven.

Binnen het laboratorium staat kwaliteit en toekomstbestendigheid hoog in het vaandel.
Daarom volg je de ontwikkelingen binnen de diagnostiek nauwlettend en zoek je mee naar mogelijkheden om ons laboratorium gezond en toekomstbestendig te maken en te houden. Je werkt proactief mee aan het opstellen van jaarplannen en visieontwikkeling voor de afdeling, binnen het ziekenhuis en de regio.

Dit alles doe je in duale aansturing samen met de klinisch chemici. Hiërarchische aansturing ontvang je van de manager zorg en bedrijfsvoering. Pantein is een platte, persoonsgerichte organisatie waar je makkelijk afstemming hebt met de verschillende lagen. Dit is het type organisatie waar jij je thuis voelt en je makkelijk en prettig in beweegt. Het salaris wordt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, ingeschaald in FWG 55 van de cao Ziekenhuizen (minimaal € 3270,- / maximaal € 4611,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Wil je meer weten over Pantein? Klik hier!

Wat vragen we van jou?
 • HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een managementopleiding (of bereid deze te volgen);
 • Ervaring in een laboratorium en met vernieuwingen in bedrijfsprocessen en vertaling daarvan in concreet gedrag;
 • Je hebt leidinggevende ervaring in een vergelijkbare laboratorium omgeving of zorgomgeving;
 • Kennis van en ervaring met financiële bedrijfsvoering;
 • Je bent procesmatig sterk, resultaatgericht en bent in staat om knelpunten en weerstanden om te buigen in positieve acties;
 • Ervaring in coaching van teams, gericht op organisatieverandering;
 • Je bent een verbinder, coachend leidinggevende, accuraat en doelgericht;
 • Je bent goed in het houden van overzicht en prioriteren van taken. Je handelt zelfstandig binnen kaders;
 • Je bent toegankelijk, persoonsgericht én staat stevig in je schoenen;
 • Je signaleert trends en ontwikkelingen en kan hierop inspelen door nieuw beleid te ontwikkelen.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen, is het verstrekken van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en twee referenties onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden we jou?
 • Het salaris wordt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, ingeschaald in FWG 55 van de cao VVT (minimaal € 3270,- / maximaal € 4611,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33% (bijna gelijk aan een 13de maand);
 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden;
 • Een baan in een veelzijdige organisatie;
 • Alle ruimte om goed ingewerkt in een hecht team;
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling, Pantein werkt met een online leerportaal; training en coaching;
 • Via een meerkeuzesysteem kies jij je arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets, computer, laptop, telefoon, bedrijfsfitness- of studiekostenregeling.

Uiterlijke datum reactie
01/01/2024

Meer weten?
Het aantal te werken uren is te bespreken in onderling overleg met een minimum van 28 uur per week.

Heb je vragen over deze vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met: Danny Schuurmans; manager zorg & bedrijfsvoering, via 0485-845000.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Ilona Simons Denissen, Recruiter via telefoonnummer 06-22690479.

Het opvragen van een referentie kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld (#1032775).

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Wil je meer weten over Pantein? Klik hier!

Contact

Ilona Simons - Denissen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

ZuidZorg

Coördinator Gewoon Thuis (Eersel)

Soest
In overleg
Amarant

Management trainee Sociaal Domein

Breda
20 - 24 uur
Valkenhof

Manager Zorg

Valkenswaard
Fulltime