Data Analist - parttime

Connecting the dots, daar krijg jij energie van. Jij weet als geen ander hoe je relevante signalen uit de media analyseert en verbindt aan prioriteiten. Welke trends en verschuivingen zijn er in het maatschappelijk debat? Wat voor signalen zie jij in de media en op social media? En hoe ontwikkelen de verschillende zorgmarkten zich? Met deze vragen houd jij je bezig als data analist. Als data analist begrijp je als geen ander verschillende stromen data en analyseer je deze. Met jouw waardevolle inzichten ontwikkel je dashboards en presentaties die ons verder helpen in het bereiken van onze doelstellingen. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Het analyseren van data en deze omzetten in praktische en relevante informatie waarmee wij de uitvoering van onze (on- & offline) marketingcampagnes kunnen verbeteren is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij adviseer je over onze doelgroepen, de inzet van kanalen en het opzetten van tests bij direct marketingactiviteiten. Als Data Analist ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • Maken van nieuwssignaleringen, verdiepende media- en omgevingsanalyses over maatschappelijke kwesties op de publieke en of politieke agenda.
 • Verrichten van verschillende analyses (loyaliteit, concurrentie, (social)media, doelgroep, positionering, marktpositie) en vastleggen van de analyseresultaten.
 • Beoordelen van informatie op kwaliteit, relevantie, volledigheid en bruikbaarheid.
 • Ophalen van de essentie uit bepaalde informatie en aanbrengen van structuur.
 • Geven van mondelinge en schriftelijke presentaties aan interne opdrachtgevers over complexe inzichten en de doorvertaling naar actiegerichte adviezen.

En wist je dat jouw voorspellende modellen, marketinganalyses, rapportages en segmentaties ons helpen om onze marketingactiviteiten op strategisch, tactisch en operationeel niveau effectiever te maken?

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

De afdeling Marketing & Communicatie
Als Data analist kom je te werken op de afdeling Marketing & Communicatie. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het (marketing)communicatie- en merkbeleid. De belangrijkste communicatiedoelstellingen zijn bijdragen aan de missie en strategie van het Catharina Ziekenhuis, bouwen aan, behouden en het versterken van het imago en de reputatie, zowel intern als extern en het boeien en binden (verrassen) van interne en externe stakeholders.

De afdeling bestaat uit circa 15 collega’s, verdeeld over de volgende aandachtsgebieden:
 • Nieuws, pers- en wetenschapsvoorlichting – dit team onderhoudt contacten met de media, verzorgt de pers- en wetenschapsvoorlichting, ondersteunt collega’s in mediacontacten, doet de woordvoering op corporate niveau en verzorgt de dagelijkse interne nieuwsvoorziening.
 • Communicatieadvies – dit team adviseert over communicatievraagstukken en –kansen en neemt de regie bij de uitvoering ervan;
 • Online – dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en beheer van internet, intranet, webcontent, social media platforms en beeld;
 • Redactie – dit team verzorgt de in- en externe communicatiemiddelen.

Als team zijn we continu bezig om onze kwaliteit, kennis en kunde te verbeteren, met het oog op een zo groot mogelijke impact en bijdrage aan de doelstellingen van het Catharina Ziekenhuis.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van big data of data science.
 • zeker 3 jaar relevante werkervaring.
 • affiniteit en ervaring met onderzoeken, onderzoeksmethoden, media en/of het digitale domein.
 • kennis van dataplatforms met Microsofttechnologie (SQL Server, Azure Data Platform, Power BI), kwantitatieve (online) onderzoeksdata en verschillende analysesystemen (bijvoorbeeld SPSS, ACCES, Google Analytics). Daarnaast heb je ervaring met database-marketinganalyses en in het bijzonder voorspellende modellen.

Ook ben je een persoon die als echte ‘newsjunkie’ precies weet dat nieuws en die discussie te vinden, waarbij je inzicht kunt geven in wat er zich afspeelt in onze omgeving. Jouw duiding is essentieel hierin. Aan de hand van jouw signaleringen en verdiepende analyses nemen collega’s besluiten over bijvoorbeeld de opzet van een nieuwsbericht of de inrichting van de communicatie hierover. Jij weet bevindingen overzichtelijk te presenteren en biedt heldere conclusies en aanbevelingen. Ook heb je geen moeite met het werken onder tijdsdruk en het behalen van deadlines. Tot slot volg jij nauwgezet alle ontwikkelingen binnen de verschillende (zorg)markten en vind je het interessant om data-analyses uit te voeren en diverse data bronnen te beheren.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Data Analist kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 - 32 uur per week. Uren in overleg, met de optie om 4 dagen te werken.
 • een gedeelte van je tijd vanuit huis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding.
 • een bruto maandsalaris tot €4.611,00 (FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand) en een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand).
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

ZuidZorg

Coördinator Gewoon Thuis (Eersel)

Soest
In overleg
Stichting Vughterstede

Voorzitter Cliëntenraad

Vught
In overleg