Begeleider Flexteam regio Noord-Brabant

Voor onze locaties De Componist, Trainingshuis, Gezinslocatie Groeseind en De Opstap zoeken wij flexibele Begeleiders voor minimaal 4 uren per week.

Ga jij de uitdaging aan om als begeleider onze bewoners te ondersteunen op eigen benen te staan? Wij bieden je een dynamische baan waar geen dag hetzelfde is!

Flexibele begeleiders zijn begeleiders die werken met dezelfde voorwaarden als begeleiders die op een vaste locatie werken, maar net met een andere twist! Je bent op meerdere locaties inzetbaar, geen dag is hetzelfde, de doelgroep is divers, je ontwikkelt je zelf en brengt al je ervaring mee naar de locaties waar je gaat werken. De functie die wij aanbieden is uitdagend en vraagt een begeleider die van afwisseling houdt, flexibel en enthousiast is. Je werkt in een team, maar ook veel zelfstandig dus is communicatie, flexibiliteit, eenduidigheid en afstemming met je collegae erg belangrijk.

Er is vanuit het flex team de mogelijkheid bij gebleken geschiktheid, door te stromen naar een vast dienstverband op 1 van onze locaties.

De Opstap
De Opstap is een woonlocatie in Tilburg waar jongeren wonen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Op deze locatie worden jongeren ondersteund bij dagelijkse dingen zoals koken, persoonlijke verzorging, omgaan met geld, weerbaarheid en maken van vrienden. Het doel is begeleiden naar zelfstandigheid/volwassenheid. De locatie beschikt over elf studio’s met ieder een eigen slaapkamer, woonkamer en een doucheruimte met toilet

De Componist
De Componist is een woonlocatie met 13 appartementen verdeeld over 3 woonlagen. De bewoners hebben een grote mate van zelfstandigheid. De bewoners variëren in leeftijd van 18 tot 68 jaar en hebben allen een licht verstandelijke beperking soms in combinatie met autisme. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer, een badkamer en een wc. Er is ook een kleine keuken. Er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers/keukens om elkaar te ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Groeseind Trainingshuis
Bij Groeseind Trainingshuis wonen 16 bewoners, die door middel van training leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Het verblijf is tijdelijk, met als doel om door te stromen naar een permanente woonsituatie die past bij de mogelijkheden van de bewoner.

Groeseind Gezinslocatie
Er zijn 13 appartementen in de Gezinslocatie. Het gaat in deze over ouders met een verstandelijke beperking, met kinderen die extra hulp kunnen gebruiken. Het betreft veelal jonge ouders, vaak moeders, maar ook vaders mogen op de gezinslocatie wonen . De ouders worden ondersteund in de opvoeding van hun kinderen en ook op andere leefgebieden zoals, financiën, werk, scholing. Ouders met een omgangsregeling worden bijvoorbeeld ondersteund bij de bezoeken van hun kind(eren).

Jouw uitdaging
Elke werkdag is anders en heeft zijn eigen dynamiek en mooie momenten. Jij bent er voor de cliënten, jij betekent écht iets voor ze.
 • Je helpt mensen met een lichte verstandelijke beperking bij het maken van hun eigen keuzes
 • Je helpt ze zelfstandig te zijn en doet dit samen met familie en vrienden
 • Samen met hen geef jij de dag betekenis, creëer je kleine geluksmomenten en geef je hun de ruimte om trots op zichzelf te zijn
 • Voor onze gezinslocatie is een SKJ registratie een pré

Zelf keuzes kunnen maken, je eigen brood kunnen verdienen, zelfstandig je leven kunnen leiden, het zijn dingen die het geluk van een mens in hoge mate bepalen. Als begeleider LVB ondersteun je de cliënten bij het op eigen benen staan, zoals bij het huishouden, persoonlijke verzorging, omgang met familie en vrienden en koken. Je zorgt voor warmte, gezelligheid en een goede sfeer in huis.

Over jou
Je staat stevig in je schoenen en doet wat je belooft. Je vindt het een uitdaging om vaak zelfstandig op de groep te staan, waarbij contactmomenten met collega’s voornamelijk tijdens de overdracht en het werkoverleg zijn. Samen met het team en de bewoners creëer je een plezierige en veilige leefomgeving. Je kunt goed omgaan met de groepsdynamiek die er is met verschillende mensen en denkt in mogelijkheden. Je werkt in een team, maar veel zelfstandig. Dit vraagt van jou een goede communicatie, flexibiliteit, eenduidigheid en afstemming met je collega’s.

Anderen omschrijven jou als een positief en stabiel persoon. Je gaat proactief te werk, toont lef en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Mensen voelen zich snel op hun gemak in jouw bijzijn, zowel cliënt, familie als collega’s.

Je werkt in onregelmatige diensten en ziet in elke dag-, avond,- weekend,- en slaapdienst een kans om er te zijn en iets te betekenen voor de cliënt.

Je hebt:
 • een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 op het gebied van Zorg en Welzijn;
 • interesse in of ervaring met het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking;
 • affiniteit met zelforganisatie en regelarme zorg.

Dit krijg je van ons
Bij Philadelphia haal jij het beste uit jezelf, voor de ander. Om dit te kunnen doen moet je zelf ook goed in je vel zitten. Want dit werk vraagt veel van je. En kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit. Wij bieden jou:
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, waarbij je het vertrouwen krijgt om mee te werken aan projecten en activiteiten
 • Allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak
 • Faciliteiten om 'goed in je vel' te zitten. Van timemanagement tot coaching, nét wat je nodig hebt
 • Een brutosalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2258,- en maximaal € 3198,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband van 36 uur, gebaseerd op je ervaring en opleiding. En bij onregelmatige diensten krijg je een extra toeslag
 • Een contract voor bepaalde tijd, bij gebleken geschiktheid zetten we het graag om naar onbepaalde tijd
 • Kijk hier voor al onze arbeidsvoorwaarden

Bij Philadelphia ondersteunen we als het nodig is en durven we los te laten als het kan. Met liefde, lef en meesterschap en een eigen leven voor de cliënten als ambitie. Bij Philadelphia werken betekent van de gebaande paden af durven wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die we ondersteunen écht centraal te zetten. Spreekt deze werkwijze je aan? Kom bij ons werken!

Echt iets voor jou?
Vertel ons waarom jij denkt dat je bij ons past. Doe dit uiterlijk 5 december 2023. Het vacaturenummer is 3913.

Heb je nog vragen? Bel met Dagmar Boleij, Recruiter, op telefoonnummer 06 - 27 36 27 70. We nemen na jouw sollicitatie zo snel mogelijk contact met je op. De kennismaking zal digitaal plaatsvinden.

Het recruitmentteam van Philadelphia werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider complexe zorg

Tilburg
12 - 24 uur
S&L Zorg

Begeleider gehandicaptenzorg

Roosendaal
Parttime / Fulltime