Opleidingsplaats SPV IHT/Crisisdienst

Opleidingsplaats Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) IHT/Crisisdienst 28 - 32 uur

Wie zijn wij?
GGZ WNB is op alle fronten volop in beweging. Ontwikkelingen in de sector en binnen de organisatie volgen elkaar in rap tempo op. Wij zijn op zoek naar dienstverlenende flexibele collega’s met lef en gevoel voor innovatie.
Werk je graag bij een kleine professionele GGZ-aanbieder in een gemoedelijke sfeer? Vind je het een uitdaging om te werken vanuit mogelijkheden, eigen regie en ben je in voor nieuwe ontwikkelingen?

Werken en leren combineren? Wij bieden jou de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding tot SPV in combinatie met een baan binnen het team IHT/Crisisdienst. Een leer- werkplek met passende praktijkbegeleiding door ervaren medewerkers en ondersteuning in jouw leerproces.

Zou jij graag (weer) de studiebanken in willen gaan en ben je benieuwd wat GGZ WNB jou te bieden heeft?

Als medewerker in opleiding volg je een deeltijdopleiding. Dit betekent dat je gemiddeld één dag per week naar school gaat en de overige uren werk je in de directe cliëntenzorg. De klassikale lessen worden verzorgd door Avans in Breda. Jouw werkweek bestaat, inclusief een lesdag, in totaal uit 32 uur. Deze opleiding start in maart 2024.

Tijdens de opleiding werk je onder begeleiding van onze professionals in het team IHT (Intensive Home Treatment). Na 1,5 jaar heb je deze opleiding succesvol afgerond en ga je zelfstandig aan de slag. De functie sociaal psychiatrisch verpleegkundige bestaat uit de volgende werkzaamheden;
 • Onder verantwoordelijkheid van de regiebehandelaar voer je intake- en adviesgesprekken, steunende en structurerende gesprekken, evaluatiegesprekken en draag je bij aan diagnostiek.
 • Je bent resultaatgericht, opereert zowel individueel als in teamverband en draagt zorg voor het opstellen en uitvoeren van het behandelplan en creëert hiertoe een veilig en gestructureerd behandelklimaat
 • Je observeert, signaleert en rapporteert bijzonderheden m.b.t. het welbevinden en de leefomgeving van de cliënt
 • Je bent het aanspreekpunt voor de cliënt, het systeem, verwijzer(s) en samenwerkingspartners
 • Je informeert verwijzer(s), hulpverleners en zo nodig andere betrokkenen over het verloop en het resultaat van de (deel)behandeling
 • Je houdt de uit de functie voortvloeiende administratie, registratie en rapportage bij
 • Je neemt deel, evalueert en rapporteert over de voortgang en de resultaten in het multidisciplinair behandelteam

Waar ga je werken
IHT richt zich op mensen met ernstige, acute psychiatrische problemen waardoor een opname voorkomen of verkort wordt. Dit betekent dat er, op basis van de specifieke zorgbehoefte, afspraken worden gemaakt over de intensiteit van zorg en de hoeveelheid contactmomenten die nodig is. Daarnaast is de IHT 24/7 bereikbaar voor als het niet goed gaat. IHT richt zich op stabilisatie van de cliënt binnen drie maanden en het liefst sneller.

Het intensief inzetten van behandeling kan voorkomen dat cliënt in crisis raakt of, als dat toch gebeurt, dat deze zo kort mogelijk duurt. De IHT-hulpverleners maken een analyse van de situatie en mogelijke risico's van cliënt. We monitoren voortdurend of het verantwoord is en blijft dat cliënt thuis behandeld wordt. Het kan voorkomen dat gedurende het IHT-traject een (kortdurende) opname toch wenselijk of nodig is. Dit bespreken we dan met de cliënt.

Na afstuderen ga je aan de slag als coördinerend regiebehandelaar bij het IHT team en werk je in overleg een aantal diensten in de onregelmatige crisisdienst waar het IHT team direct mee samenwerkt.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een diploma HBO-V of een MBO-V diploma of B-verpleegkundige met daarnaast een passend Bachelor getuigschrift zoals HBO-IW, SPH of MW.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de begeleiding van cliënten met GGZ-problematiek
 • Indien je geen bachelor getuigschrift hebt, maar wel een geregistreerd BIG-verpleegkundige bent en relevante werkervaring hebt, dan wordt er een toelatingsassessment afgenomen en kan ook jij deelnemen aan deze studie
 • Na afstuderen ben je bereid crisisdiensten uit te voeren
 • Je hebt een open en leergierige attitude, kan goed reflecteren op eigen handelen, houding en gedrag
 • Je bent gestructureerd in je werk, bent sterk in het uitvoeren van coördinerende taken, kan zowel zelfstandig als ik teamverband werken
 • Je beschikt over een goede conflicthantering en bent in staat om met weerstand om te gaan.

Wat bieden wij jou
 • Wij nemen de kosten van de opleiding volledig voor onze rekening
 • Heb je de opleiding succesvol afgerond, dan bieden wij jou direct een vaste baan als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in ons team IHT.
 • 166 vakantie-uren en een Levensfasebudget (LFB) van 35 uur o.b.v. een 36-urige werkweek
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij je zelf je arbeidsvoorwaarden aan kunt passen naar jouw situatie en wensen. Je kunt ervoor kiezen om deze bijvoorbeeld uit te ruilen tegen een abonnement op de sportschool of een fiets
 • Een pensioenregeling bij PFZW, waarbij de werkgever 50% inlegt
 • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% én reiskostenvergoeding (ook voor de reis naar school)
 • Balansbudget van €500,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (kies zelf voor uitbetaling, inzet voor een opleiding of verlof)
 • Op 1 januari 2024 vindt er een cao-salarisverhoging plaats van 2%
 • Onbeperkt toegang tot online trainingen in jouw persoonlijke account van GoodHabitz. Jij bepaalt zelf wat, waar en wanneer je leert

Enthousiast? Solliciteer dan direct.
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken?
Aarzel dan niet en reageer direct via de sollicitatie button.

Solliciteren

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon: Ruud de Jong

Telefoonnummer: 0164-289186

E-mail werk: r.dejong@ggzwnb.nl

Locatie vacature: Halsteren/BoZ/Roosendaal

Uiterste sollicitatie datum: 30-11-2023

Contact

Adrianus Michael Josephus de Jong
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Bewegingsagoog | Tijdelijk | 28 uur

Oss
24 - 28 uur
Philadelphia Zorg Brabant

Coördinerend begeleider locatie Grasland in Brummen

Brummen
24 - 36 uur
Stichting Land van Horne

HBO Zorgprofessional en trainer weerbaarheid en agressie

Weert
32 - 36 uur