zoekt een

(Persoonlijk) begeleider, Koepel 39-41

'' Een dag verloopt nooit zoals je deze van tevoren verwacht en dat maakt het juist zo leuk ''.

Voor ons woonhuis Koepel 39-41 zijn wij op zoek naar een: (Persoonlijk) begeleider voor 24-32 uur per week. 

Wat doe je als onze persoonlijk begeleider?
 
Op Koepel 39 wonen we op dit moment met 4 bewoners (2 mannen en 2 vrouwen) met een matige tot ernstige verstandelijk beperking. We hebben een leeftijd van 16 tot 25 jaar. Op Koepel 41 zijn wij met vier mannen en één vrouw tussen de 27 en 37 jaar met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Doordeweeks gaan wij naar de dagbesteding en naar school, in de avonden en het weekend zijn we allemaal in het woonhuis. 

Hoe ziet een dag van een persoonlijk begeleider er bij ons uit? 
Een dag verloopt nooit zoals je deze van tevoren verwacht en dat maakt het juist zo leuk. We beginnen de dag om 7.30 uur en de vroege dienst duurt tot 14.00 of 15.00 uur. De late dienst begint op 14.30 of 15.30 uur en eindigt om 22.00 of 22.30 uur. In de ochtend begeleid je de bewoners bij het opstaan, het ontbijt en sommige van ons gaan dan naar dagbesteding. De bewoners die thuis zijn begeleid je naar activiteiten zoals sporten of je gaat in huis een activiteit met ze doen. Sparren met collega’s is belangrijk omdat er soms complexe begeleidingssituaties kunnen ontstaan. Je staat dan ook nooit alleen binnen dit woonhuis.

Voor onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die aansluit bij het volgende profiel: 

Je staat stevig in je schoenen en durft beslissingen te nemen;

Je bent geduldig;

Je hebt inlevingsvermogen en gaat op zoek naar de ‘vraag achter de vraag’;

Je hebt een nuchtere persoonlijkheid en schiet niet snel hoog in je emotie;

Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en een hoog relativeringsvermogen;

Je bent communicatief vaardig, hebt de nodige humor en bent een echte teamplayer;

Je bent in de mogelijkheid flexibel inzetbaar te zijn in noodgevallen;

Je beschikt over een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding in de richting van pedagogiek of Social Studies;

● Je hebt er zin in om een team om te bouwen en de woning in ontwikkeling te zetten.

Wat wij nodig hebben
Wij streven naar een warme en gezellige sfeer, waarbij we humor erg belangrijk vinden. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn voor ons belangrijke aspecten maar, af en toe afwijken van het dagprogramma vinden we ook erg leuk. Sommigen cliënten kunnen overschat worden, doordat zij zich verbaal goed kunnen uiten. Het is daarom belangrijk dat je ons echt leert kennen en begrijpen. Hier nemen we samen ruim de tijd voor. 

In ons woonhuis komt moeilijk verstaanbaar gedrag voor. Als begeleider is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en je goed kunt communiceren. Communiceren is niet alleen van belang bij onze cliënten maar ook zeker in de samenwerking met collega’s. Je hebt empathie en affiniteit voor en met de doelgroep, je bent en kunt er onvoorwaardelijk zijn voor onze cliënten. 

Wat bieden wij?
 

● Naast een parttime of fulltime functie bij een fijne organisatie, bieden we je de volgende arbeidsvoorwaarden als je komt werken bij Severinus als persoonlijk begeleider;
● Een team waarin je jouw eigen professionele bijdrage kan leveren om samen met het; team en andere professionals onze clienten gaat ondersteunen;
● Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. Een persoonlijke begeleider wordt in FWG 45 gewaardeerd; 
● Onze intentie is om je na 1 tijdelijke overeenkomst van 7 maanden een vast contract te bieden;
● Startdatum: in overleg. 

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Annemieke Setz. Dit kan via het telefoonnummer 06 275 10 461Als je meer wil weten over het woonhuis kun je contact opnemen met Freek van Helmont van Koepel 39-41. Je kunt hem bereiken via het telefoonnummer: 040 25 86 222 We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 21 december as via onderstaande sollicitatieknop.

Sfeer proeven op afstand? Luister onze podcast! 
Ben je benieuwd naar verhalen van de werkvloer? Of zou je graag eens sfeerproeven? In onze podcast-serie ‘Werken bij Severinus’ vertellen enkele medewerkers over hun baan. Zo krijg je de mogelijkheid om Severinus te leren kennen. En als extra bonus maak je vast eens kennis met enkele cliënten. Je luistert de podcast hier:https://anchor.fm/severinus 
 
Goed om te weten 

Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register. 
● We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure;
● Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Diagnostiek voor U

Moleculair (Micro-) Biologisch Analist

Eindhoven
28 - 32 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST LVB therapeut - De La Salle Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Voorziening Langdurig Verblijf

's-Hertogenbosch
In overleg