zoekt een

(Persoonlijk) begeleider, Christinastraat 1-3

Als bewoners van Christinastraat 1 en 3 zijn wij op zoek naar een enthousiaste (Persoonlijk) begeleider die onze steun en toeverlaat is. Iemand die ons warme en passende zorg kan bieden vanuit zijn/haar hart, afgestemd op hetgeen wat wij vragen. Iemand die bereid is om in een persoonlijke relatie te investeren, waardoor hij/zij ons leert kennen en ons begrijpt.

Voor ons woonhuis Christinastraat 1-3 zijn wij op zoek naar een (persoonlijk) begeleider (M/V) voor 24-32 uur per week (uren in overleg).

Wat doe je als (persoonlijk) begeleider?
Wij wonen met zes mannen en één vrouw op Christinastraat 1. Bij de buren op Christinastraat 3 wonen 3 mannen en 3 vrouwen. De leeftijden van de bewoners zijn tussen de 22 en 34 jaar. Onze leeftijd brengt met zich mee dat wij nog volop bezig zijn met ons plekje te vinden in het samenwonen en samenleven en dat onze ouders ook erg betrokken zijn. Zij participeren in de zorg voor ons en werken samen in de zorgdriehoek. Wij hebben een matig tot ernstig verstandelijk beperking. Daarbij genieten we van sfeervolle activiteiten met elkaar en gaan we graag op pad. Individuele aandacht vinden wij fijn en is ook belangrijk voor ons. Samen een spelletje doen, meehelpen in het huishouden of gezellig samen wat drinken zijn dingen waar wij enorm van kunnen genieten. Sommigen van ons hebben een bijkomende beperking zoals epilepsie, stofwisselingsziekte, autisme en stoornissen in de sensorische informatieverwerking. Enkele van ons maken gebruik van een spraakcomputer en communiceren via ondersteunende gebaren. Binnen Christinastraat 1-3 wordt er gewerkt vanuit de theorie van ervaringsordening.

Hoe ziet een dag van een (persoonlijk) begeleider er bij ons uit?

Een dag verloopt nooit zoals je deze van tevoren verwacht en dat maakt het juist zo leuk. We beginnen de dag om 7.30 uur en de vroege dienst duurt tot 14.00 of 15.00 uur. De late dienst begint op 14.30 of 15.30 uur en eindigt om 22.00 of 22.30 uur. In de ochtend begeleid je de bewoners bij het opstaan, het ontbijt en sommige van ons gaan dan naar dagbesteding of werk. De bewoners die thuis zijn begeleid je naar activiteiten zoals sporten of je gaat in huis een activiteit met ze doen. Soms moet er een brandje geblust worden. Daarnaast houden we de kamers en het huis netjes. Tussen de middag lunchen we met de bewoners die in huis zijn. ’s Avonds eten we ook gezamenlijk waarna de bewoners hun eigen tijd in mogen vullen. Hierbij is wel sturing nodig vanuit de begeleiding.

Jouw functieprofiel
Voor onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die aansluit bij het volgende profiel:

 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je bent geduldig
 • Je durft beslissingen te nemen
 • Je hebt een nuchtere persoonlijkheid en schiet niet snel hoog in je emotie
 • Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en een hoog relativeringsvermogen
 • Je bent communicatief vaardig, hebt de nodige humor en bent een echte teamplayer
 • Je bent in de mogelijkheid flexibel inzetbaar te zijn in noodgevallen
 • Je beschikt over minimaal een afgeronde MBO-niveau 3 (Begeleider) of 4 (Persoonlijk Begeleider) opleiding in de richting van pedagogiek of SPW/SPH

Wat wij nodig hebben
Als bewoners van Christinastraat 1 en 3 zijn wij op zoek naar een enthousiaste (Persoonlijk) begeleider die onze steun en toeverlaat is. Iemand die ons warme en passende zorg kan bieden vanuit zijn/haar hart, afgestemd op hetgeen wat wij vragen. Iemand die bereid is om in een persoonlijke relatie te investeren, waardoor hij/zij ons leert kennen en ons begrijpt. Iemand die ons kan begeleiden zonder beheersmatige insteek, zodat we ons kunnen ontplooien tot wie we werkelijk zijn.

Salaris en meer
Severinus zet volle bak in op jouw welzijn en vitaliteit met de Severinusdagen en ons leerplein. Omdat er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, is er een gestructureerd vangnet. Omdat jij tussen de 24-32 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.432,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als persoonlijk begeleider en FWG35 als begeleider). Per 1 december 2023 komt er een loonverhoging van 3% en in 2024 nog eens 4%; 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, en avonddiensten.  
 • een contract voor onbepaalde tijd na 1 tijdelijke overeenkomst.  
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,08 cent per kilometer. Vanaf januari € 0,16 cent. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Het team van Christinastraat 1 en 3 is een divers en open team, waarin zelfontwikkeling en zelfstandigheid belangrijke factoren zijn. Hou jij van verantwoordelijkheid en samen met jouw collega’s sparren om zo de beste kwaliteit van zorg te leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Interesse?
Zoek je een dynamische en uitdagende werkplek dan kunnen we ons voorstellen dat je nu enthousiast bent geraakt! Voor meer informatie kun je contact opnemen met het woonhuis, dit kan via het telefoonnummer 040 258 65 63. Of neem contact op met Teammanager Irene Dubach Irene.Dubach@severinus.nl/ 06 279 62 834.

Goed om te weten

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ-register
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Sfeer proeven op afstand? Luister onze podcast!
Ben je benieuwd naar verhalen van de werkvloer? Of zou je graag eens sfeer proeven? In onze podcast-serie ‘Werken bij Severinus’ vertellen enkele medewerkers over hun baan. Als extra bonus maak je vast eens kennis met enkele cliënten. Je luistert de podcast hier: https://anchor.fm/severinus 

Past deze vacature niet precies bij jou, maar ken je iemand die zou passen bij deze vacature? Stuur hem of haar dan deze vacature door.

Recente vacatures

Diagnostiek voor U

Moleculair (Micro-) Biologisch Analist

Eindhoven
28 - 32 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST LVB therapeut - De La Salle Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Voorziening Langdurig Verblijf

's-Hertogenbosch
In overleg