zoekt een

Woonbegeleider, Berkt 2-Nieuwe Kerkstraat 31

Berkt 2 Nieuwe Kerkstraat 31 is een geschakeld woonhuis met momenteel variatie tussen ouder wordende cliënten en onlangs zijn er 3 nieuwe cliënten bijgekomen zijn van 13, 17 en 19 jaar. Het doel in de nabije toekomst is om de woning geheel te verjongen.

Berkt 2 Nieuwe Kerkstraat 31 is een geschakeld woonhuis met momenteel variatie tussen ouder wordende cliënten en onlangs zijn er  een aantal nieuwe cliënten bijgekomen tussen de 13 en 26 jaar. Het doel in de nabije toekomst is om de woning geheel te verjongen. Dit betekent dat de komende periode in teken staat van: ontwikkeling, nieuwe doelen en samen op zoek gaan naar een passend dagprogramma passend bij de individuele zorgvraag van alle bewoners. Allen hebben een ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperkingen. Er is veel dynamiek tussen de gehele verzorging en begeleiding. Een mooie dag voor de 13 bewoners regel jij met bijvoorbeeld het creëren van een gemoedelijke sfeer waarin er interactie is met elkaar en: 

 • Je biedt activiteiten aan op het juiste niveau; denk hierbij aan: samen muziek maken, wandelen en helpen in het huishouden.
 • Je probeert de bewoners zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden.
 • Je stemt de zorg en begeleiding af op de behoefte van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook.
 • Je overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de client.
 • Je coördineert de dagelijkse zorg  voor een aantal cliënten en stelt hier zorgplannen voor op.

 “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.” – Naomi, Regiebegeleider. Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast. 

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdrage aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij tussen de 24-28 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.535,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als persoonlijk begeleider en FWG 35 als begeleider). In juni en december 2024 komt er nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld.
 • 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, en avonddiensten.  
 • wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer.
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Je talent en de rest
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die van aanpakken weet en mee kan denken in de ontwikkelingen van het woonhuis. Dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Daarbij heb je de juiste balans tussen nadenken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je:

 • minimaal een mbo-diploma op niveau 3, bijvoorbeeld in de pedagogiek, (persoonlijk) begeleider of als verzorgende/verpleegkundige.
 • geen ervaring of veel jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, je bent altijd welkom.

Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier. 

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat er nodig is en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Samen met je team
Het team Berkt 2/Nieuwe Kerkstraat 31 vindt een planning maken nuttig, maar vaak loopt het toch anders. Samen beweeg je mee met wat de dag brengt en iedereen stelt zich daarin flexibel op. Je collega’s zijn stuk voor stuk doorzetters en aanpakkers. Met humor en de nodige zelfreflectie doet het team zijn stinkende best voor de cliënten. En dat verwachten ze ook van jou. Zo heb je plezier in het werk en met elkaar. Je werkt multidisciplinair samen met fysiotherapeuten, logopediste, artsen en gedragskundige.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer uiterlijk 14 maart a.s. naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Binnen 2 werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten!

Liever eerst iets vragen? Bel of app Sander Lankveld, teammanager via telefoonnummer: 06 255 37 093.

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Recente vacatures

Severinus

(Persoonlijk) begeleider, Naschoolse opvang

Veldhoven
28 - 32 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Sociaal Werker mbo 3-4 Doorstroomvoorziening ...

Maastricht
24 - 32 uur
SDW

Persoonlijk begeleider Copy Copy

Roosendaal
20 - 24 uur