zoekt een

(Persoonlijk) begeleider, Individuele complexe zorg

Severinus biedt specialistische individuele zorg aan één bewoner met een matige verstandelijke beperking en een complexe ondersteuningsvraag. Ben jij degene die samen met anderen dit team wilt vormen dan ben je meer dan welkom!

Wij zijn per direct op zoek naar een begeleider of persoonlijk begeleider (uren bespreekbaar).

Maak kennis met de bewoner

De bewoner is 51 jaar oud en heeft een stoornis in het autistisch spectrum en een disharmonisch ontwikkelingsprofiel. Hij kan in de verzorging veel dingen zelfstandig uitvoeren. Ook kan hij een aantal huishoudelijke vaardigheden zelf uitvoeren. Hierin zit echter een grote valkuil, doordat de bewoner aan vaardigheden fysiek meer kan dan dat hij mentaal aankan. Hij vindt het fijn om begeleiding bij zich te hebben en leuke dingen samen te doen, maar dit is soms ook erg spannend voor hem. Er is sprake is echolalie, waardoor de bewoner mooie zinnen gebruikt. Het taalbegrip is echter veel lager van ontwikkelingsniveau dan het taalgebruik. Hierdoor lijkt het alsof de bewoner van veel meer woorden de betekenis kent dan hij daadwerkelijk kent en de kans op overschatting groot is. Taal wordt door de bewoner gebruikt als middel om de belangrijke ander bij zich te houden. Daarnaast kan hij binnenkomende prikkels niet goed reguleren en vertalen naar adequaat handelen. Dit is van invloed op zijn emotionele reacties. Hierdoor neemt de spanning toe waardoor hij boos kan worden. Zijn hobby’s zijn wandelen, tekenen, ontspannen in bad gaan en op uitstapje met de bus. Verder vindt hij het leuk om naar verhaaltjes te luisteren en met een bal te spelen. Hij houdt van afwisselende activiteiten. Hij kijkt graag naar het voetbal op tv, maar vindt andere programma’s ook leuk.

Wat heeft de bewoner nodig?
De bewoner heeft een (persoonlijk) begeleider nodig die stevig in zijn schoenen staat. Iemand die de inschatting kan maken hoeveel nabijheid hij kan verdragen, maar ook iemand die nabijheid durft te bieden. De nabijheid van vertrouwde personen heeft de bewoner nodig, zodat hij iemand heeft waarop hij terug kan vallen wanneer er een gevoel van onveiligheid ontstaat. Zonder de sturing van een begeleider verliest hij zichzelf in denkpatronen en gaat hij onrustig praten, roepen en/of huilen.

Je bent in het bezit van een diploma verpleegkundige of maatschappelijke zorg (beide niveau 4 of hoger), pedagogiek of Social Studies. Daarnaast heb jij de nodige ervaring met complex gedrag en zie je het als een uitdaging om met de bewoner te werken. Door negatieve ervaringen die de bewoner in het verleden heeft gehad, roept het contact met begeleiders soms angst op. Jij weet hier op een juiste manier op in te spelen en een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Stress en flexibiliteit zijn daarnaast belangrijke sleutelwoorden om goed met de bewoner om te kunnen gaan.

Wat bieden wij
Severinus biedt specialistische individuele zorg aan één bewoner met een matige verstandelijke beperking en een complexe ondersteuningsvraag. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s die deze ondersteuning graag willen bieden. Ben jij degene die samen met anderen dit team wilt vormen dan ben je meer dan welkom! De bewoner woont in een eigen aangepaste woon unit.

Om de bewoner de individuele zorg te bieden die hij nodig heeft werken we met twee vroege en twee late diensten. De vroege diensten zijn van 7.30u - 15.00u en van 7.30u - 13.30u. De late diensten zijn van 14.00u - 22.00u en van 16.00u - 22.00u. Dit geeft de bewoner de mogelijkheid om te gaan wandelen en activiteiten te ondernemen. Daarnaast garandeert dit de veiligheid van zowel de bewoner als van de begeleider. Kom je werken bij Severinus dan hebben wij de intentie om na 1 tijdelijke overeenkomst jou een vast contract te bieden. 

Salaris en meer 
Severinus zet volle bak in op jouw welzijn en vitaliteit met de Severinusdagen en ons leerplein. Omdat er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, is er een gestructureerd vangnet. Omdat jij tussen de 16-36 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.749,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG45 als persoonlijk begeleider en FWG40 als begeleider). Per 1 december 2023 komt er een loonverhoging van 3% en in 2024 nog eens 4%; 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, en avonddiensten.  
 • een contract voor onbepaalde tijd na 1 tijdelijke overeenkomst.  
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,08 cent per kilometer. Vanaf januari € 0,16 cent. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  


Interesse?
Voor meer informatie of het plannen van een meeloopdienst kun je contact opnemen met: Barbera Koops via telefoonnummer: 0621875778.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 30 november a.s. via onderstaande sollicitatieknop. Het meedraaien van een dienst is onderdeel van de selectieprocedure. 

Sfeer proeven op afstand? Luister onze podcast!
Ben je benieuwd naar verhalen van de werkvloer? Of zou je graag eens sfeerproeven? In onze podcast-serie 'Werken bij Severinus' vertellen enkele medewerkers over hun baan. Zo krijg je de mogelijkheid om Severinus te leren kennen. En als extra bonus maak je vast eens kennis met enkele cliënten. Je luistert de podcast hier: https://anchor.fm/severinus

Goed om te weten

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register.
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure;
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact

Miel van Sambeek
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

SMO Breda

Ambtelijk Secretaris (24 uur)

Breda
20 - 28 uur
Máxima MC

Vrijwilliger Help programma diversen afdelingen

Veldhoven
4 - 8 uur
Laverhof

Vrijwilligers - Laverhof alle locaties

Schijndel
In overleg