zoekt een

IC verpleegkundige in opleiding

Wil jij er als verpleegkundige zijn voor de meest kwetsbare patiënten van ons ziekenhuis? Dan is deze opleiding voor jou een unieke kans om alvast ervaring op te doen én je specialisatie te behalen!

Jij zorgt voor
 • Jouw groei naar de functie van IC verpleegkundige. Tijdens lesdagen en met name in de praktijk ontwikkel jij jezelf als IC verpleegkundige. Eerst kijk je mee, daarna ga je onder begeleiding taken oppakken met als doel om als gediplomeerd IC verpleegkundige onderstaande werkzaamheden zelfstandig uit te kunnen voeren.
 • Bewaking en monitoring van de vitale functies van patiënten op de Intensive Care (IC).
 • Dagelijkse deelname aan het multidisciplinair overleg (MDO). In dit MDO zitten onder andere een intensivist, longarts, chirurg, fysiotherapeut en diëtist.
 • Een consultfunctie voor andere verpleegafdelingen. Zij kunnen je laagdrempelig benaderen met hulpvragen, zoals een moeilijk in te brengen infuus of tracheostoma verzorging.
 • Een rol in het (ziekenhuisbrede) reanimatieteam.
 • Vernieuwingen en verbeteringen in de intensieve zorg. Je kunt als IC verpleegkundige deelnemen aan taakgroepen, bijvoorbeeld ‘apparatuur’, ‘beademing’ of ‘infectiepreventie’. intensieve zorg.

Met een baan op onze afdeling ben je verzekerd van een leerzame, dynamische functie. Als lid van ons team werk je onder andere nauw samen met de overige verpleegkundigen, intensivisten, arts-assistenten en physician assistants.

We hebben een van onze verpleegkundigen gevraagd wat het werken op de IC van Máxima MC aantrekkelijk maakt:
“Er is op onze afdeling weinig afstand tussen de artsen en verpleegkundigen. We hebben vaak aan één woord genoeg. We zijn betrokken bij elkaars werk en leren veel van elkaar. Op momenten dat het wat minder druk is op de afdeling, praten we bij en drinken we samen een kop koffie!”

Meer informatie over de opleiding:
De opleiding tot IC verpleegkundige bestaat uit drie delen, te weten: BAZ, kern EPA’s en specifieke EPA’s (Entrusted Professional Activities). Dit is een CZO erkende opleiding. Het theoretisch deel van opleiding volg je bij MUMC Maastricht.
De opleiding is een op maat gemaakt traject afhankelijk van onder andere de voortgang en grootte van je contract. Gemiddeld genomen duurt de volledige opleiding 1½ tot 2 jaar.
Tijdens de opleiding word je gekoppeld aan een IC verpleegkundige, zowel in je leer- als werkproces.

Dit doe je samen met
60 ambitieuze, innovatieve en flexibele IC verpleegkundigen, uitgerust met een flinke dosis daadkracht en humor. We zijn betrokken bij elkaar en delen lief en leed. Je werkt binnen ons team veelal individueel en zelfstandig, maar wel in teamverband. Over het algemeen zijn er tijdens een vroege dienst 9 verpleegkundigen aanwezig op de afdeling, gevolgd door 7 verpleegkundigen tijdens de late dienst en 6 gedurende de nacht. Er is altijd een intensivist (van de in totaal 8 intensivisten) en een arts-assistent en/of physician assistant aanwezig op de afdeling.

Onze afdeling is in verandering en dat maakt het werk op de IC erg dynamisch. Naast de van oudsher kenmerkende IC-patiënt met beademing, picco of buikligging krijgen we regelmatig postoperatieve opnames waarbij we patiënten gedurende 24 tot 48 uur bewaken totdat zij terug naar de verpleegafdeling gaan. Door de komst van deze ‘wakkere’ patiëntengroep heb je als IC verpleegkundige meer contact met de patiënt zelf, in plaats van alleen met familie of andere naasten. Daarnaast zien we op onze afdeling patiënten die vanuit de verpleegafdeling of Spoedeisende Hulp kortdurend voor diagnostiek op de IC worden opgenomen. Dit geldt ook voor patiënten met een chronische aandoening, voor wie we bijvoorbeeld de beademing instellen. De IC heeft een capaciteit van dertien (beademings-) bedden.

Werken op de IC van Máxima MC kenmerkt zich door een prettige manier van werken én leren:
 • We richten de verpleegkundige zorg patiëntgericht in.
 • We werken met een buddysysteem. Door deze vorm van samenwerking ben je per dag gekoppeld aan een andere collega, ken je elkaars patiënten en kun je elkaar waar nodig ondersteunen.
 • De vroege en late dienst overlappen bij ons een uur. We bespreken en dragen patiënten aan elkaar over. Aan het einde van de dienst evalueren we en kijken of er verbeterpunten zijn die we op kunnen pakken.
 • We werken samen aan verschillende initiatieven zoals de introductie van een nieuw dialyse apparaat op de IC.
 • Wij zijn binnen ons ziekenhuis een BHV-leverende afdeling; op onze afdeling is iedereen BHV’er. Ook zijn wij onderdeel van ZIROP, het rampenopvangplan.
 • De IC is onderdeel van zorggroep Acuut, waarin we elkaar als afdelingen opzoeken: we werken samen en springen bij waar nodig.
 • De Zorggroep Acuut bestaat uit de Spoedeisende Hulp (SEH), de Acute Opname Afdeling (AOA), Eerste Harthulp (EHH), Coronary Care Unit (CCU), Neuro Care Unit (NCU) en Intensive Care (IC).

Wist je dat…
 • Dat we afhankelijk van je ervaring een inwerkplan op maat maken? We nemen daarin je meegebrachte ervaring en kennis mee.
 • We momenteel aan één integrale care afdeling werken om onze Care-afdelingen toekomstbestendig te houden. Het streven is om dit in 2024 gerealiseerd te hebben.

Neem eens een kijkje op onze instagram pagina: Intensive Care Máxima MC (@intensivecaremaximamc) • Instagram-foto's en -video's

Dit past bij je als
 • Je een gediplomeerde en BIG-geregistreerde verpleegkundige bent met in ieder geval enkele jaren ziekenhuiservaring.
 • Je in staat bent om zelfstandig en deskundig de planning en uitvoering van de zorg op je te nemen. In drukke situaties houd jij je hoofd koel.
 • Je rust uitstraalt en communiceert op een duidelijke en plezierige manier, waardoor patiënten en hun naasten zich op hun gemak voelen en goed geïnformeerd worden.
 • De kwaliteit van de patiëntenzorg bij jou voorop staat. Je bent actief bezig met kwaliteitsverbeteringen van de zorg.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 45 (maximaal € 3.824,00 bruto per maand op fulltime basis) conform functie verpleegkundige. De inschaling als gediplomeerd IC verpleegkundige is in FWG 55 (max. € 4842,00 bruto per maand op fulltime basis). In verband met CAO verhogingen, wordt je salaris in juni 2024 met 5% verhoogd.

Nieuwsgierig geworden?
Zie je jezelf al werken als IC verpleegkundige binnen ons team, waar hard wordt gewerkt, lief en leed wordt gedeeld en we iedere dag weer bezig zijn om de zorg te verbeteren? Dan zien we graag zo spoedig mogelijk jouw reactie via onderstaande button.

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel met Kety Hoevenaars, afdelingshoofd Intensive Care, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 8802 of mail naar kety.hoevenaars@mmc.nl.

Wil je liever eerst een dagje meelopen om de sfeer te proeven? Je bent van harte welkom!

Een (online) assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Hebben wij op dit moment geen verpleegkundige vacature die bij jouw wensen aansluit, stuur een open sollicitatie en we kijken samen naar de mogelijkheden in MMC.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Libra Revalidatie & Audiologie

Verpleegkundige Kliniek Eindhoven

Eindhoven
24 - 36 uur
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Verpleegkundige niveau 5

Halsteren
24 - 36 uur