zoekt een

BBL-leerling Verzorgende IG / MZ

BBL leerling wijst naar de camera, heeft hand om bewoner

Kom jij bij Amaliazorg leren en werken in de zorg?

Kleur jij binnenkort de dag van de bewoners van Catharinenberg? Je komt bij ons terecht in een warme werkomgeving waar het welzijn van bewoners echt centraal staat. En waar ook oprechte aandacht is voor jou en jouw ontwikkeling. Want wij geloven dat jouw werkgeluk zich vertaalt in extra kleur in het leven van de bewoners. Je komt bovendien te werken in een prachtig, monumentaal pand met een mooie ruime tuin. We zijn een van de landelijk best gewaardeerde verpleeghuizen (top 10 ZorgkaartNederland van 2022, 2021 en 2020). Geïnteresseerd? Kom dan kennismaken met Amaliazorg Catharinenberg in Oisterwijk.

 

Wat houdt de opleiding / baan in?

Bewoners hebben niet alleen behoefte aan goede zorg, maar vooral ook aandacht voor welzijn nodig. Dat kleurt hun dag. De combinatie-opleiding verzorgende IG / medewerker maatschappelijke zorg speelt daarop in. Als verzorgende IG leer je ouderen met dementie te ondersteunen die zelf niet meer alles kunnen. Je begeleidt de bewoners bij het eten, wassen en aankleden. Je geeft medicijnen en leert een zorgleefplan op te stellen en uit te voeren.  Als medewerker maatschappelijke zorg leer je ondersteunende en activerende begeleiding te bieden aan ouderen met dementie. Je leert belevingsgericht te werken waarbij je aandacht hebt voor de benadering per fase van dementie. Je luistert naar de bewoner, leeft je in en speelt in op de wensen van de bewoner.

Wat kleurt jou?

 • Diploma MBO basisberoepsopleiding niveau 2 of diploma VMBO kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.
 • De zorg voor ouderen met dementie spreekt je aan.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in zorg en welzijn, maar dat hoeft niet.
 • Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal.
 • Je kunt met de computer werken.
 • Je hebt doorzettingsvermogen, bent flexibel, kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.

Je werkhouding

Binnen Amaliazorg staat belevingsgericht werken voorop. Dit vraagt om een bepaalde instelling, gedrag en wijze van omgaan met bewoners, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. Deze werkhouding komt niet uit de lucht vallen. Je bent je bewust van je handelen en de invloed die dat heeft op het welbevinden van de bewoners, mantelzorgers, je collega’s en vrijwilligers. Jij krijgt ruimte om ideeën in te brengen en te verwezenlijken. Zo komt belevingsgericht werken goed tot zijn recht. We zijn ervan overtuigd dat dit resulteert in meer werkgeluk. Dat vertaalt zich weer door in het geluk van onze bewoners. Zo breng jij dat typische Amaliagevoel over in je werkwijze. Dat vinden we belangrijk.

Hoe kleuren wij jouw werk?

 • Met een passend salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 28 uur per week. Dit is als volgt opgebouwd: 20 uur werken op de werkvloer, 4 uur vergoeding voor de lesdag op school en 4 uur voor extra ontwikkeling. Deze ontwikkelingsuren mag je zelf flexibel inzetten voor boventallig meelopen of schoolopdrachten. Je startdatum is februari 2024.
 • De kosten van het lesgeld, leermiddelen en reiskosten worden vergoed volgens de cao VVT. Je bouwt geen studieschuld op bij ons, ook niet als je stopt voordat je je diploma hebt.
 • Via een roulatieschema werk en leer je op diverse afdelingen (en locaties) binnen Amaliazorg.
 • We begrijpen dat je een goede laptop nodig hebt voor je opleiding. Daarom kun je gebruik maken van een laptopvergoeding van maximaal €500,- . 

Dit is Amaliazorg

Amaliazorg is een fijnschalige zorgorganisatie met vijf woonzorgcentra in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. We zijn gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie. Bewoners hebben vaak veel in moeten leveren, toch zijn wij er als Amaliazorg van overtuigd dat een waardevolle dag voor elke bewoner mogelijk is. Dit doen we door samen kleur te geven aan het leven van de bewoners door belevingsgericht te werken. Dit betekent dat zorg, welzijn en wonen voor elke bewoner uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Elke dag kijken we hoe dit het beste ingevuld kan worden. Amalia-breed zetten ongeveer 500 betrokken medewerkers en ruim 200 vrijwilligers zich hiervoor in.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Caroline Harbers, 0499-365959.

Meer informatie over de opleiding Verzorgende IG/MZ kun je vinden op de website van een school bij jou in de regio (Summa College, Koning Willem I College, ROC ter Aa, ROC Tilburg).  

Reageren

Spreekt de opleiding je aan? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar werkenbij@amaliazorg.nl.

Selectieprocedure

Heb je interesse in de opleiding? Laat het ons zo snel mogelijk weten. We proberen binnen een week een eerste kennismaking met je te plannen. Zijn we allebei positief? Dan volgt een “e-assessment Geschiktheid”. Deze test toetst jouw drijfveren, talenten en cognitieve vermogen. Vervolgens bellen we je of je in februari 2024 kunt starten.

Webclip afbeelding

Contact

Caroline Harbers
Praktijkopleider
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Archipel Thuis BV

Verzorgende IG Son

Son en Breugel
In overleg
Woonlandschap de Leyhoeve

Verzorgende IG Zorgteam Tilburg | parttime

Tilburg
12 - 28 uur
Van Neynsel

Verzorgende vaste nachtdiensten Eemwijk

's-Hertogenbosch
12 - 36 uur