zoekt een

Verpleegkundige | Begeleider | Verdiplein

Goede (verpleegkundige) zorg en begeleiding verlenen met humor

Om 16.15 uur kom je binnen, je hangt je jas op, drinkt nog snel een kop koffie en pakt je pieper. Jouw avonddienst is begonnen! Een aantal cliënten zijn al op weg naar de gezamenlijke ruimte om daar te eten. Anderen eten in hun appartement. Je loopt bij iemand binnen die insuline gespoten krijgt en bij een volgende help je met de toiletgang. In de loop van de avond heb je wat gesprekjes met cliënten en helpt hen bij het naar bed gaan. Je helpt de ene cliënt door hem met een tillift in een douchestoel te tillen en te helpen met douchen. Bij een andere cliënt verricht je een wondverzorging en verstrek je medicatie. 

Als (verpleegkundige) begeleider signaleer je, je schakelt, zorgt, handelt en trekt samen op met je collega’s. Juist jíj ziet hoe het gaat met de cliënt! Het is zowel geplande zorg als op vraag. Een groot deel van je tijd besteed je aan ADL en verpleegkundige zorg. Om hier bevoegd en bekwaam in te raken volg je een aantal e-learnings en oefen je in de praktijk. Je komt te werken met een leuke groep cliënten, die duidelijkheid en structuur vragen. Maar ook in zijn voor een lolletje en gezelligheid. Omdat elke cliënt een andere benadering vraagt schakel je snel tussen verschillende begeleidingsstijlen en kun je je verbaal goed redden. 

De combi van zorg en begeleiden die ligt jou wel! Naast de zorgwerkzaamheden heb je als begeleider ook andere taken binnen het team. Je voert bijvoorbeeld de financiën in een systeem in, je houdt je bezig met cliëntmedezeggenschap of je maakt het rooster. Ook doe je bestellingen en zet je medicatie uit.
Als verpleegkundige draag je bij aan kwaliteitsverbetering van de zorg op deze locatie. Om die kwaliteit te borgen word je door collega's gevraagd in te stappen bij de complexere zorgsituaties. Waar nodig schakel je andere specialisten in, zoals een fysiotherapeut of gedragskundige. Ook help je bij de begeleiding en het autoriseren van nieuwe collega’s en kun je een belangrijke rol spelen met het verder op de kaart zetten van de zorg op deze locatie. 

Daarnaast ben je eventueel persoonlijk begeleider van een aantal cliënten. Samen met de cliënt, zijn netwerk en eventueel behandelaar bepaal je wat hij aan zorg nodig heeft, stel je doelen op en evalueert deze. Ook beschrijf je in een zorgplan de manier van begeleiden en coach je je collega’s waar nodig hierin.

Wat neem je mee?

Een stuk power & passie! Je bent een medewerker waar het team op kan bouwen. Ervaring met mensen met NAH is een pré. Heb je dat niet maar heb je wel de juiste begeleidende skills en wil je graag leren de bewoners met NAH goed begeleiden? Dan leren we je graag kennen! 
Binnen ons team hebben we op dit moment ruimte voor een begeleider MBO 4 én een verpleegkundige. We nodigen jou uit om te solliciteren wanneer je een opleiding richting de zorg hebt afgerond op minimaal niveau 4, bijvoorbeeld verpleegkundige (MBO VP) of maatschappelijke zorg (MZ). HBO V of Social Work kan ook. Als begeleider moet je bereid zijn bepaalde verpleegkundige zorghandelingen aan te leren en uit te voeren. Daarnaast sta je stevig in je schoenen en laat je je niet snel van de wijs brengen. 

Wanneer jij jezelf herkent in bovenstaande gaan we graag met je in gesprek!

Doelgroep

Met wie ga je werken?
Op het Verdiplein wonen cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/ of een lichamelijke beperking (LG). De begeleiding is erop gericht om de zelfstandigheid van de bewoners zo lang mogelijk in stand te houden of waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast ligt er een grote zorgvraag op het gebied van verpleegtechnische handelingen. De begeleiders zijn werkzaam vanuit de locatie, maar begeleiden ook de cliënten van de St. Willebrord in Tilburg en het Prins Willem Alexanderhof in Kaatsheuvel waar cliënten wonen die behoorlijk zelfredzaam zijn. Zij kunnen voor begeleidingsvragen terugvallen op het team medewerkers aan het Verdiplein.

Alle cliënten hebben een eigen appartement. In hun appartement is alles aanwezig om de (soms intensieve) zorg te verlenen die zij nodig hebben. Ook zijn er ruimtes voor de cliënten om samen iets te ondernemen, bijvoorbeeld samen te eten of een activiteit te doen.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Je komt te werken in een dynamische omgeving! Je krijgt dé kans om aan het roer te staan van een team dat zich nog aan het vormen is. Er wordt op dit moment een kwaliteit slag gemaakt op het gebied van verpleegkundige zorg.
Het is onderdeel van de sollicitatieprocedure dat je een dag(deel) op de locatie komt zodat de cliënten kennis met je kunnen maken. Zij hebben een stem in de selectie.  

We zijn op zoek naar een begeleider (24-28 uur per week) én een verpleegkundige (28-32 uur per week). De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg. Dat betekent FWG 40 als persoonlijk begeleider en FWG 45 als verpleegkundige. 

Daarnaast zijn er de volgende voordelen voor jou:

✓ Dertiende maand: eindejaarsuitkering van 8,33%

✓ 144 vakantie-uren en 57 PBL-uren (op basis van fulltime)

En verder:

✓ Onregelmatigheidstoeslag

✓ fiscaal voordeel bij aankoop fiets, computer, of weekendje weg

Wil je door ontwikkelen? Er is voldoende ruimte voor groei, zowel persoonlijk als in carrière! Zo voorziet Siza jou in de nodige trainingen, seminars maar ook loopbaancoaching en vitaliteitsprogramma's zijn beschikbaar voor jouw ontwikkeling

Het team

Met eigen inbreng aan de slag gaan en pionieren!
Het team waar je in komt te werken is een nieuw samengesteld team dat korte tijd samenwerkt. Dat betekent pionieren! Er is bij eenieder van het team een goede motivatie om een verbeterslag te maken en kwaliteit te leveren. Ook op verpleegkundig gebied. Iedereen wil meedenken, oppakken en meebeslissen. We zijn op zoek naar iemand die dat ook wil, een goed team opbouwen en daar onderdeel van zijn. Iemand die feedback kan geven en soms een kartrekker kan zijn. Een nieuw team betekent ook dat er veel mogelijkheden zijn om je voorkeuren aan te geven wat betreft taken en werkzaamheden. We gaan uit van een ieders kwaliteiten en kennis. 

Daarnaast is er een ontwikkeltraject van 2 jaar gestart met dit team. Met als doel kennis en kunde te vergroten. Er wordt kennis gedeeld over onder andere mensen met een niet aangeboren hersenletsel en wat je kunt doen om zo goed mogelijk te begeleiden en de juiste zorg te bieden. Maar ook teambuilding komt aan bod. Op de foto zie je een aantal mensen daar geconcentreerd mee bezig zijn.  Naast het werken maken we ook ruimte om af en toe met elkaar op stap te gaan.

Zie jij jezelf een rol (en lol!) hebben in ons nieuwe team? Wil jij onderdeel uitmaken van dit lerende team en ben je zelf leergierig? Dan dagen wij je uit onze nieuwe collega te worden!

Recente vacatures

Siza

Persoonlijk Begeleider | De School

Tilburg
20 - 40 uur
Ontzorgt! Psychologen Praktijk Timmers

Psychomotorische Therapeut (PMT) 16-36 uur

Oosterhout
In overleg
GGz Breburg

Trajectbegeleider / Leer-werkcoach

Tilburg
24 - 32 uur