zoekt een

Persoonlijk Begeleider | Mahlerstraat

In de ochtend heb je tijdens zijn ochtendzorg een motiverend gesprek met hem over het wel of niet naar dagbesteding gaan. Tijdens het ontbijt denkt hij er nog even over na en komt er daarna met je op terug. Hij heeft door jouw motivatie het inzicht verkregen om toch te gaan. 

Slechts een klein onderdeel van jouw dag en werkzaamheden als persoonlijk begeleider. Naast deze motiverende gesprekken verricht je de dagelijkse ADL zorg die de cliënten vragen, verricht je verpleegtechnische handelingen en neem je deel aan gezamenlijke momenten tijdens de koffie of de maaltijd en bied je eventueel activiteiten aan. Dat allemaal in een voor de client bekende en ondersteunende dagstructuur. Kortom, zeer gevarieerd!

Daarnaast zijn jouw specifieke taken gericht op het onderdeel zijn van de driehoek cliënt – behandelaar – persoonlijk begeleider. Je overlegt met de cliënt hoe zijn zorg er uit moet zien en waar zijn specifieke vragen liggen. Dat kan zijn in de begeleiding, maar ook op verpleegkundig gebied. Dit omschrijf je in een zorgplan, je stel doelen en acties vast en zorgt voor een evaluatie. Daarnaast coach je jouw collega’s hierin. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om een bepaalde begeleidingsstijl. 

Jij bent iemand die graag het voortouw neemt en werkt aan de opbouw van een team. Je staat stevig in je schoenen, want je hebt te maken met een mondige doelgroep. Je weet gedrag om te buigen. Je gaat uit van de vraag van de cliënt, wil deze graag helder hebben maar bent ook transparant in mogelijkheden. Je ziet kleine stappen die de cliënt maakt die ertoe doen. Je werkt graag vanuit de structuren van het zorgplan en verwacht dat ook van je collega’s. 

Wat neem je mee?

Naast een afgeronde MBO 4 (of HBO) opleiding, bijvoorbeeld VP of MZ (of Social Work) heb je goede begeleidende skills. Je weet de cliënten op een motiverende, niet betuttelende manier te begeleiden. Heb je ervaring in de zorg met mensen met NAH? Dan is dat een pré. Heb je dat niet maar wil je dat wel graag leren, ook daar zijn mogelijkheden voor.  Bij voorkeur heb je gewerkt als persoonlijk begeleider en kun je voorbehouden handelingen uitvoeren of ben je bereid om deze te leren. Kun je jezelf in de voorgaande tekst vinden, dan leren we je graag kennen en gaan we met je in gesprek!  

Met wie ga jij werken?

Op de Mahlerstraat wonen 14 cliënten, 1 cliënt woont semi-zelfstandig op een buitenlocatie. 

Ze bewonen allemaal een eigen appartement van waaruit ze begeleid worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken of te eten. 

Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben een leven vóór en een leven ná. Een ernstige gebeurtenis heeft hersenletsel veroorzaakt, met blijvende gevolgen. Voor henzelf en hun omgeving. Fysiek en mentaal zijn ze niet meer wie ze waren, en hun gedrag en emoties zijn veranderd. Aanvaarden wat niet meer is en daarmee leren omgaan. Ontwikkelen wat nog kan om zo weer de balans te vinden.

Mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking leven hun leven, net als jij, graag zo normaal mogelijk. Met begeleiding en (intensieve verpleegkundige) zorg. En als het even kan met behulp van slimme technologie. De aard van de hulpvraag is zeer divers.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Na het kennismakingsgesprek draai je een dienst mee. Is de klik wederzijds, dan stap je dit avontuur in voor een bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-gehandicaptenzorg, schaal 40 en bevat de volgende voordelen voor jou:

✓ Dertiende maand: eindejaarsuitkering van 8,33%  

✓ 144 vakantie-uren en 57 PBL-uren (op basis van fulltime) 

En verder: 

✓ Onregelmatigheidstoeslag 

✓ Fiscaal voordeel bij aankoop fiets, computer, of weekendje weg.

Wil je door ontwikkelen? Er is voldoende ruimte voor groei, zowel persoonlijk als in carrière! Zo voorziet Siza jou in de nodige trainingen, seminars maar ook loopbaan coaching en vitaliteitsprogramma's zijn beschikbaar voor jouw ontwikkeling.

Wij zijn op zoek naar mensen die in dienst willen komen bij Siza en niet hun diensten aanbieden op ZZP-basis. 

Het team

Op dit moment staat er een goed team wat nog verder ontwikkeld kan worden en kan groeien. Er werken mensen met verschillende achtergronden en kwaliteiten, nu nog goed samensmeden!  Jij krijgt hier ook een rol in, bijvoorbeeld in de visieontwikkeling. Je kan daarom ook coachend zijn naar collega's en staat stevig in je schoenen. 
Daarnaast is er een ontwikkeltraject van 2 jaar gestart met dit team. Met als doel kennis en kunde te vergroten. Er wordt kennis gedeeld over onder andere mensen met een niet aangeboren hersenletsel en wat je kunt doen om zo goed mogelijk te begeleiden en de juiste zorg te bieden. Maar ook teambuilding komt aan bod. 

Naast dat er hard gewerkt wordt is er zeker ruimte voor humor en af en toe gaan we samen op stap in een teamuitje. Wij hebben het uitgangspunt dat we goede zorg willen geven aan onze cliënten en willen hen daarbij betrekken. Daar kunnen we jou goed bij gebruiken! 

Zie jij deze vacature helemaal zitten? Super! Solliciteren kan via deze pagina. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Robbert, onze recruiter voor deze vacature: 06 205 302 96. 

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
32 - 36 uur
Regionaal Autisme Centrum

AMBULANT AUTISMEBEGELEIDER A/B REGIO BRABANT NOORD OOST (O.A. ...

Helmond
24 - 28 uur
BrabantZorg

Bewegingsagoog | 32 uur

Veghel
28 - 32 uur