Sociaal werker maatschappelijke opvang

Fulltime/partime, uren in overleg 

Werken met mensen met een verslavingszorg, een licht verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek of financiële zorgen, met jongeren én ouderen, je vindt het allemaal interessant. Een lach op iemands gezicht toveren na een grapje, samen taart eten om kleine- en grote stappen te vieren, iemand helpen zijn of haar passie te vinden. Dat zijn dingen waar jij je bed voor uit komt.

 

Werk om trots op te zijn

Als persoonlijk begeleider ondersteun jij mensen bij het werken aan hun doelen. Jouw talent? Dat is cliënten laten voelen dat je er voor hen bent door ze duidelijkheid, veiligheid en structuur te bieden. Je begeleidt hen bij het op orde brengen van praktische, financiële en sociale problemen en biedt ondersteuning bij afspraken met de huisarts, GGZ, reclassering en meer. 

De wekelijkse begeleidingsgesprekken die je met de cliënten voert geven houvast en inzicht in de voortgang. Je neemt deel aan interne besprekingen om de kwaliteit van zorg te waarborgen. Je werkt in dag-, avond- en weekenddiensten.

 

In de talentenpool ben je op verschillende locaties van SMO inzetbaar. Zo bied je begeleiding aan zowel dak- en thuislozen (alleenstaande mannen en vrouwen vanaf 18 jaar) maar ook aan jongeren en jongvolwassen, met of zonder kind(eren), gezinnen in crisis en tienermoeders. Heel afwisselend en een geweldige kans om de hele organisatie goed te leren kennen en te ontdekken wat bij je past. 

 

Jouw kracht

Werken met onze mensen is waar jij met liefde ’s ochtends je bed voor uitspringt. Jij hebt een sociaal hart en hebt niet snel een oordeel. Je ziet op de eerste plaats en mens en geen cliënt. Je bent positief ingesteld en focust graag op wat iemand wél kan. Je stemt je communicatie gemakkelijk af op het niveau van de ander.  

Voor deze functie heb je minimaal een afgeronde MBO 3 of 4 opleiding (zoals SPW, MMZ of PB specifieke doelgroepen) nodig. 

Waarom werken bij SMO?

Wij zijn, al zeggen we het zelf, een warme groep mensen om voor en mee te werken. We zien jouw talenten én waarderen die. We geven jou het vertrouwen en de vrijheid om, vanuit jouw professionaliteit, je eigen keuzes te maken en je werk zo in te delen als jij dat wilt. 

Een goede balans in werk en privé vinden wij net zo belangrijk als jij. Sterker nog: we denken graag met je mee over hoe je beter in je werk en in je vel kunt zitten. Sporten of een andere hobby die je energie geeft, een cursus mindfulness of een interessante studie die je altijd al hebt willen doen? Leuk! Doen!

Bij SMO kun je heel veel verschillende kanten van sociaal werk ontdekken. Nieuwsgierig naar hoe het achter de schermen is bij onze verschillende locaties? Bekijk dan dit filmpje!

 

We bieden meer dan alleen een goed salaris:

  • Salaris in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.593,- tot € 3.710,- bruto bij fulltime).
  • Individueel keuze budget (o.a. 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering).
  • Een maandelijks loopbaanbudget (1,5% van je salaris).
  • Onregelmatigheidstoeslag op basis van de onregelmatig gewerkte uren.
  • Extra vakantiedagen (vitaliteitsuren) afhankelijk van je leeftijd (vanaf 30 jaar!).
  • Regelmatig supergezellige uitjes, georganiseerd door onze eigen feestcommissie.
     

Dat klinkt goed hè?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw motivatie en je cv. Je kunt deze per mail richten aan HR via sollicitatie@smo-helmond.nl of reageer via onze website. Denken wij dat jij bij ons past? Dan willen we je zo snel mogelijk uitnodigen voor een gesprek, wacht dus niet te lang met solliciteren! Geef bij je sollicitatie ook aan op welke vacature je solliciteert.

Om bij ons aan de slag te gaan heb je een Verklaring Omrent Gedrag nodig. De kosten daarvan vergoeden wij.

Wanneer je vooraf meer informatie wilt over de functie dan kun je bellen met Linda van Rees via telefoonnummer 06-45488648.

Wij verwachten onze vacatures zelf in te kunnen vullen en hebben daarom geen behoefte aan acquisitie door intermediairs.

Recente vacatures