Ambulant begeleider Jeugd

Wij vragen
Wij zijn een jong, ambulant team Jeugd en hebben ruimte voor een nieuwe collega jeugdbegeleider! Bij ons werk je zelfstandig in gezinnen, maar in nauw contact met je directe collega-begeleiders en heb je een kort lijntje met de gedragswetenschapper. Een nieuw team, volop in ontwikkeling. Kleinschalig, maar met grote ambities en met behoud van veel persoonlijke aandacht, vertrouwen en waardering voor elkaar. Is dit een omgeving die voor jou goed past en waarbinnen jij je verder wilt ontwikkelen? Dan willen we je heel graag beter leren kennen!

Als ambulant jeugdbegeleider begeleid je bij ons kinderen/jeugdigen met uiteenlopende problematiek in en samen met hun gezin. De begeleiding is erop gericht de kansen van de kinderen/jeugdigen en het systeem te vergroten zodat zij kunnen groeien in hun ontwikkeling. Je start door het samen in kaart te brengen van de hulpvraag. Dit kan enorm divers zijn met vragen op uiteenlopende levensgebieden (school, gezin, sociaal, vrije tijd). Tijdens huisbezoeken ben je actief, creatief en vindingrijk om een prettige werkrelatie tot stand te brengen. De hulpvraag, krachten en doelen worden vastgelegd in een begeleidingsplan, wat jouw houvast is om de begeleiding vorm te geven.

Je kunt bij ons met de nodige autonomie jouw werk doen, met eigen verantwoordelijkheid voor jouw caseload. Maar tegelijkertijd leren we van elkaar, inspireren we elkaar en houden we de kwaliteit hoog door middel van onze multidisciplinaire overleggen. Ook kun je te allen tijde aankloppen bij onze gedragswetenschapper. Om een goed antwoord te kunnen geven op de hulpvragen werk je systemisch (bijv. met het gezin en/of school) en waar nodig werk je intensief samen met ketenpartners. Je maakt gebruik van de krachten van het sociale netwerk of vergroot deze eventueel. Het uiteindelijke doel is het versterken van de zelfredzaamheid van het kind/de jeugdige en die van het systeem eromheen. Wat dat betreft hebben wij voor onze begeleiders en onze cliënten hetzelfde doel: Zo zelfstandig mogelijk meedoen, met inzicht in wat voor jou van betekenis is en welke dingen je de meeste energie opleveren.

We vragen om bij de start mee te nemen: een afgeronde HBO opleiding op het gebied van zorg & welzijn, plus een SKJ-registratie of de bereidheid om die te behalen. Als je ervaring hebt in de jeugdhulpverlening en met het werken met de meldcode, dan vergemakkelijkt dat de instroom in ons team. Gezien het ambulante karakter is een rijbewijs en een auto wel zo handig. Verder is het vooral belangrijk dat je als mens en collega bij onze organisatiecultuur past: zelfstandig kunnen werken, willen leren, initiatief tonen en er mag gelachen worden, want we hebben en leveren prachtig, betekenisvol werk!


Ons aanbod
Een kleinschalige werkomgeving waarin je het vertrouwen en de ruimte krijgt om maatwerk voor de cliënt op jouw eigen manier vorm te geven. Je kunt rekenen op doorlopende steun van een gemotiveerd en collegiaal team. Je werkt binnen een platte organisatiestructuur, dus geen tussenliggende managementlagen tussen collega’s en leidinggevende. Laagdrempelig, korte en directe communicatie. Wij kennen prima arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ schaal FWG 45 (max. € 3.787) met onder meer een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, levensfasebudget en een balansregeling voor extra verlof of opleidingsbudget. Je ontvangt een laptop en mobiele telefoon om tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen werken.

Labyrint Zorg en Werk in het kort 

Sinds 2021 biedt Labyrint Zorg & Werk ambulante jeugdbegeleiding. Dit team biedt begeleiding aan kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar met psychosociale, GGZ en/of LVG problematiek. De begeleiding richt zich op verschillende levensgebieden om de ontwikkeling van kinderen/ jongeren te stimuleren en ouders te ondersteunen in hun opvoedtaak. Hierbij is er aandacht voor gezinspatronen die deze ontwikkeling mogelijk belemmeren en wordt er gebruik gemaakt van de al aanwezige krachten binnen het netwerk.

Interesse?
Enthousiast geworden over deze kans? Dan horen we graag van je waarom dat zo is. Zou je een beknopte motivatie met cv willen mailen naar personeelszaken@l-zw.nl? 

Voor vragen of meer info kun je contact opnemen met Resja van Deursen (gedragswetenschapper team Jeugd) via telefoonnummer 0413-479895.

Recente vacatures

Silver Psychologie

GZ-psycholoog Leiden

Leiden
In overleg
Libra Revalidatie & Audiologie

Tactisch Planner

Eindhoven
32 - 36 uur
Surplus Zorg

Verpleegkundige | Psychiatrie (GP)

Breda
In overleg