Dialyseverpleegkundige in opleiding (parttime of fulltime)

Beter worden in beter maken, op en top student kunnen zijn, leren van je collega’s en werken met de nieuwste technieken en innovaties. En dit allemaal in een heel leuk team met een fijne veilige werksfeer. Dát kun je verwachten op onze grote en moderne dialyseafdeling. Nieuwsgierig? Kom het zelf ervaren tijdens een meeloopdag en laat je verrassen! Grijp deze unieke kans met beide handen aan en start in 2023 in ons topklinische opleidingsziekenhuis.

Dit ga jij doen
Als Dialyseverpleegkundige in opleiding heb je veel en intensief contact met patiënten. Je neemt tijd voor de mens achter de patiënt en je kunt écht iets voor de patiënt betekenen. Naast het ondergaan van de nierfunctie vervangende therapie, hebben onze patiënten vaak meerdere aandoeningen. Dit maakt dat je ook in acute situaties terecht komt en jouw klinische blik en klinisch redeneren erg belangrijk is. Je leert bij ons over het dialysevak in de breedste zin van het woord. En verder ga jij:
 • Prikken van een shunt onder echobegeleiding.
 • Zelfstandig uitvoeren van diverse dialysebehandelingen. Ook op de Intensive en Medium Care.
 • De schakel zijn tussen de patiënt, familie en medisch specialist of andere disciplines. Dat maakt jou naast verpleegkundige ook een coach.
 • Eigen regie voor de patiënt vind jij, net als wij, erg belangrijk. Daarom kies je samen met de patiënt welke zorg passend is.
 • Deelname aan diverse werkgroepen zoals een medicatie-expertgroep.

De opleiding
 • Starten met een aantal maanden voorwerken voorafgaand aan jouw opleiding. In deze periode maak je kennis met alle kanten van het werk en wordt er in overleg met jou besloten wanneer je start aan de opleiding. Jij maakt samen met jouw adviseur opleiden en ontwikkelen een opbouwend programma. Je krijgt 2 werkbegeleiders toegewezen om jouw opleiding tot een succes te maken!
 • De opleiding tot Dialyseverpleegkundige volg je via het Vumc Amstel Academie en bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Sinds november 2022 wordt de opleiding vorm gegeven aan de hand van Entroustable Professional Activity’s, de zgn EPA’s. Dit betekent dat je naast het behalen van het diploma voor de 4 kern-EPA’s óók certificaten moet behalen voor de afgesproken specifieke of functie-overstijgende EPA’s.
 • De opleiding start 2x per jaar in april en november en duurt gemiddeld 16 maanden (bij een dienstverband van 32 uur of meer). Versnellen of vertragen is in overleg mogelijk.
 • De praktijkervaring doe je op in het Catharina Ziekenhuis op onze dialyseafdeling en het Elkerliek Ziekenhuis. Werkplekleren staat bij ons hoog in het vaandel. Het Catharina Ziekenhuis biedt gespecialiseerde zorg op het gebied van kanker- en hartziekten. Dat zie je terug in het uitdagende dagelijkse werk van onze dialyseverpleegkundigen.

Dit ben jij
 • Gediplomeerd en BIG-geregistreerd MBO of HBO Verpleegkundige.
 • Klinische werkervaring is een pré.
 • Wil jij dolgraag Dialyseverpleegkundige worden maar beschik je over onvoldoende klinische werkervaring? Wij bieden jou een voorwerktraject op maat! Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren.
 • Bereid je in te schrijven bij het kwaliteitsregister van V&VN. Dit is een vereiste om je functie bij de dialyseafdeling uit te mogen voeren.
 • Omschrijf jij jouw karakter als gastvrij, sociaal en leergierig.
 • Samenwerking is belangrijk en als teamplayer ben je bij ons dan ook helemaal op jouw plek.
 • Beschikbaar voor bereikbaarheidsdiensten, je woont maximaal op 30 minuten reisafstand van het ziekenhuis.
 • Supergemotiveerd om je verder te verdiepen in je vak en je houd daarbij een goede werk-privé balans.

Afdeling Nierziekten
Het Catharina Ziekenhuis en het Elkerliek Ziekenhuis (locatie Deurne) hebben een samenwerkingsverband binnen het specialisme Nierziekten. De afdeling Nierziekten van het Catharina Ziekenhuis en het Dialysecentrum Deurne van het Elkerliek ziekenhuis is met meer dan 200 patiënten in 2021 het op één na grootste landelijke centrum waar zorg voor nierziekten wordt geboden. Twee ziekenhuizen vol ambitie die kwaliteit van zorg hoog in het vaandel hebben staan. Zo werken we samen aan veilige en professionele Nefrologische zorg dicht bij de patiënt en hebben we een regionale functie als kenniscentrum ten aanzien van nierziekten.

Het team van dialyseverpleegkundigen bestaat uit 60 collega’s. Er is een nauwe samenwerking tussen medisch specialisten, secretaresses, dialyseassistenten, verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers en diëtisten. Er heerst een leuke en warme sfeer, iedereen is toegankelijk en staat altijd klaar voor elkaar, zowel naar patiënten als naar elkaar. Ons team van verpleegkundigen kent een goede mix van ervaren krachten en onlangs gediplomeerden en dialyseverpleegkundigen in opleiding. Naast de dialysebehandelingen binnen het ziekenhuis, verzorgen we trainingen aan de patiënt voor thuisdialyse. Dit past bij onze afdelingsvisie: “De patiënt heeft zelf de touwtjes in handen.” Wij ondersteunen waar nodig en nemen over wat moet

Bekijk voor meer informatie onze afdeling Nierziekten en onze Nierfalen Polikliniek.

Wil jij een kijkje nemen op onze afdeling? Bekijk dan hier onze vlog.

Zo ziet werken bij het Catharina Ziekenhuis eruit
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Ontdek meer over de baan van jouw leven, bekijk onze Werken bij pagina.

Wij bieden jou
 • Een baan voor het leven met collega’s die voor jou klaarstaan.
 • Een vast dienstverband na jouw opleiding.
 • De mogelijkheid om tussen de 28 uur – 36 uur per week te werken.
 • Een salaris passend bij een 2e zorgopleiding. Je blijft in jouw huidige salarisschaal, waarbij je 1 extra periodiek krijgt tijdens de opleiding én 1 extra periodiek bij afronding van de opleiding.
 • Na diplomering word je ingeschaald in FWG 50 (max €4.118,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek, met extra’s zoals vakantietoeslag (een volledige 13de maand), eindejaarsuitkering (een volledige 14de maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • Een complexe zorgbaan waar patiënten, jouw ontwikkeling en uitdaging voorop staan.
 • Mogelijkheden om door te groeien binnen ons ziekenhuis. Ook ná je diplomering krijg jij de mogelijkheid om je verder te specialiseren en/of juist te verbreden door specifieke of functie-overstijgende EPA’s te behalen.
 • Het regionale gevoel van werken in Eindhoven met een landelijk netwerk dankzij Santeon waar Catharina onderdeel van is.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen en reiskostenvergoeding maar ook ons meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.
 • Constante prikkel om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
De innovatie, ontwikkeling en passie voor patiënten. Werken bij het Catharina Ziekenhuis is jou op het lijf geschreven. Werken in een team vind jij waardevol en leren van elkaar een must.

Meer weten over deze opleidingsplek of loop een dagje mee met een (toekomstige) collega? Bel hiervoor met Karin Matheeuwsen (Adviseur Opleiden en Ontwikkelen) of Josine Kamerling (Teamleider) op 040 – 239 58 00 (bereikbaar tussen 08:00-16:30 uur).

Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Begeleider kindgroep

Heeze
Parttime / Fulltime
Bravis Ziekenhuis

Verpleegkundige Interne Geneeskunde/Maag-Darm-Lever

Roosendaal
24 - 28 uur