zoekt een

Forensisch maatschappelijk werker

Maak het verschil
Je werkt samen met de cliënt aan verbetering op verschillende leefgebieden zoals financiën, sociale redzaamheid en maatschappelijke participatie. Het eindresultaat is dat de cliënt zoveel als mogelijk zelfstandig resocialiseert, in wisselwerking met de naaste omgeving en voorzieningen. Waar nodig, organiseer en coördineer je passende hulp om de cliënt te ondersteunen. Jij weet de brug te slaan tussen de cliënt, de kliniek, het sociaal netwerk en vervolgvoorzieningen. Waarbij doorplaatsing en kennis van het sociale domein een pre zijn. Rode draad in de behandeling is het ontwikkelen van de autonomie van de cliënt, met aandacht voor de veiligheid van zowel de cliënt als de maatschappij.

Jouw toekomstige werkplek en team
Beveiligingsniveau 2 van De Woenselse Poort biedt forensische zorg en is onderdeel van de GGzE. We zoeken een maatschappelijk werker die affiniteit heeft met de doelgroep. Hoofddoel van de forensische behandeling is het terugdringen van het recidiverisico, ofwel het verlagen van de kans op een herhaling van een delict. In het zorgaanbod staat naast de psychiatrisch/psychologische stoornis het gepleegde delict centraal.

Daarnaast is een secundair doel van de behandeling met de cliënt te zoeken naar de optimale balans tussen autonomie en externe structuur waardoor cliënt in de toekomst zo zelfstandig als mogelijk het eigen leven en wonen op een veilige manier – voor zichzelf en de maatschappij - kan invullen en vorm geven.

Jouw achtergrond
Bovenal vind je onze doelgroep en het forensische werkveld razend interessant. Je bent flexibel en stressbestendig en je hebt inlevingsvermogen. In het contact met cliënten kun je motiveren, stimuleren en confronteren. Je kan aansluiten bij het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënt. Je bent integer en betrouwbaar en beschikt over correcte omgangsvormen. Als je een teamspeler bent, dan voel jij je al gauw op je gemak binnen De Woenselse Poort.

Voor deze doelgroep is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een diploma HBO Sociale Studies, in de richting van Maatschappelijk Werk. Het is een pré als je ook een aantal jaren relevante werkervaring hebt met onze forensische psychiatrische doelgroep. Tot slot heb je kennis van wet- en regelgeving en de landelijke en regionale sociale kaart.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 55: minimaal € 3016 - maximaal € 4692 op basis van 36 uur. Op 1 januari 2024 wordt er op basis van de CAO GGZ een loonsverhoging doorgevoerd van 2%.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
De Woenselse Poort is de grootste forensische psychiatrische kliniek van Nederland, kent drie beveiligingsniveaus en heeft een ambulante polikliniek en F(ACT) team. We behandelen mensen met complexe psychiatrische problematiek die daardoor veelal in aanraking zijn gekomen met justitie en politie. We behandelen ongeveer 250 cliënten klinisch en ongeveer 400 cliënten ambulant. Ruim 600 medewerkers ondersteunen hen vanuit diverse locaties op Landgoed de Grote Beek in Eindhoven. Werken bij ons betekent dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor een veilige terugkeer van onze cliënten naar de maatschappij. Je werkt op het grensvlak van hulpverlening en justitie. 

In de behandeling van onze cliënten, willen we ook de naasten van onze cliënten betrekken en een rol geven in de behandeling. Omdat we onderdeel zijn van het concern GGzE kunnen we ook afschalen naar de reguliere psychiatrie.   

Als medewerker kun je rekenen op een goede werksfeer met aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. De Woenselse Poort is een organisatie waar je je elke dag met plezier voor inzet. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Trudy van Raaij - van Hagen (Teamleider) via telefoonnummer 06-83662826.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 11 december 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Contact

Trudy van Raaij - van Hagen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Nobel Zorg BV

Ambulant Begeleider m/v

Eindhoven
In overleg
Spring Jeugdprofessionals

Jeugdprofessional Straathoekwerk

Roosendaal
Parttime / Fulltime