Verpleegkundig specialist Centrum voor AdolescentenPsychiatrie (CAP)

In welke omgeving ga je werken?
Het betreft een functie binnen het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie (CAP), onderdeel van de eenheid Herlaarhof, Kind en Jeugd GGZ. Je werkt samen met psychiaters, (klinisch/GZ-) psychologen, psychotherapeuten, systeemtherapeut en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.

Het CAP biedt specialistische zorg aan adolescenten (16 t/m 23 jaar) met persoonlijkheidsproblematiek en comorbide stemmings- en angststoornissen of andere klinische beelden die de persoonlijkheidsontwikkelingen kunnen bedreigen. Deze ontwikkelingsfase en de ontwikkelingstaken die daar bij horen vragen om een specifieke benadering, omdat het een kansrijke en kwetsbare levensfase betreft. We richten ons daarbij op diagnostiek en behandeling waarbij vroegsignalering en een contextuele benadering van groot belang zijn.

Cliënten van het CAP worden zowel ambulant behandeld (in een groep of individueel), als in intensieve deeltijdprogramma’s. Binnen CAP is er een opleidingsplaats voor arts-assistenten psychiatrie, GZ-psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen. Daarnaast is er aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, vanuit een transdiagnostisch- en ontwikkelingsperspectief in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnen het kader van het lopende onderzoek wordt er jaarlijks een symposium georganiseerd en vinden er andere wetenschappelijke activiteiten plaats. Zie voor meer informatie: APOLO - Universiteit Utrecht (uu.nl). Ten slotte wordt er samengewerkt met onder meer de verslavingszorg (Novadic Kentron), de GGD en jongerenorganisatie PowerUp073. Samen met de twee laatstgenoemde organisaties en jongeren zelf wordt gewerkt aan een toekomstbestendige GGZ voor jongeren in ’s-Hertogenbosch. Zie voor meer informatie: Youth-lab | een Bosch stadsnetwerk, een kenniscentrum en een proeflokaal.

Wat je doet
Als Verpleegkundig Specialist kom je te staan voor vragen als; (complexe) medicatiebegeleiding en/of levensfasebegeleiding, waarbij de problematiek over het algemeen chronisch en complex is. Niet zelden spelen omgevings- en of systeemfactoren een rol in het functioneren van adolescenten en het systeem. De medicatie vraagt specialistische kennis met betrekking tot voorschrijven, evalueren en begeleiden. Ook is er meer dan gemiddeld sprake van polyfarmacie, waarbij specialistische kennis vereist is. Alle complexe medicatievraagstukken worden besproken met de psychiater.
De behandeling vraag een specifieke aanpak t.a.v. de opvoeding en aansturing thuis en binnen het onderwijs. Daarnaast vraagt het een intensieve samenwerking met de gemeenten, (basis) generalistische geestelijke gezondheidszorg (BGGZ).

Gedurende je werkzaamheden werk je met een psychiater als hoofdbehandelaar en word je afhankelijk van je reeds ontwikkelde vaardigheden/ competenties gecoacht in:
 • Psychiatrisch onderzoek en diagnostiek;
 • Medicatieconsulten;
 • Gespreksvaardigheden;
 • Transdiagnostisch denken;
 • Omgaan met conflictsituaties waarin je je bewust bent van verschillende belangen;
 • Inzicht krijgen in de zorgkaart conform de jeugdwet;
 • Werken met de Wet Verplichte GGZ;
 • Werk je in teamverband vanuit een aansturende rol (onder supervisie).

Verder is er alle ruimte voor onderwijs en verdere verdieping vanuit opleidingsperspectief. Hierin denken we graag mee met je persoonlijke ontwikkelpunten en wensen.

Wij zoeken
 • Een teamplayer en verbinder die blij wordt van multidisciplinair werken, en;
 • In bezit van diploma HBO-verpleegkunde en het getuigschrift Master Advanced Nursing Practice of een andere opleiding die erkend is en toegang geeft tot inschrijving als Verpleegkundig Specialist.
 • Is ingeschreven in het register Verpleegkundig Specialist.
 • Heeft aanvullende kennis op het gebied van specifieke behandelmethodieken zoals farmacotherapie, lichamelijk onderzoek, psychotherapeutische deeltechnieken, rehabilitatie, resocialisatie, groepswerk en crisisinterventie.
 • Kent relevante delen van de wet BIG, WGBO, BOPZ, Geneesmiddelenwet en andere relevante wetten.
 • Heeft een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.
 • Uitgebreide werkervaring is wenselijk maar geen ‘must’, wij zijn vooral op zoek naar een verpleegkundig specialist die enthousiasme voelt voor het werken met onze doelgroep.
 • Is bereid tot eventuele bijscholing waar nodig.

Wat bieden we je
Bij Reinier van Arkel werken mensen die blij zijn met jou als collega. Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen, bespreken wij graag met je.
 • Inschaling binnen FWG 60 van de cao-ggz (€4027-€5230) (als je meedraait in de crisisdiensten zijn de arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig cao-ggz – FWG 65: €4692-€6141);
 • Een dienstverband van 24-36 uur per week (tijdens kantooruren tenzij je meedraait in de crisisdiensten);
 • Een inspirerende en professionele, maar ook gezellige werkomgeving, waar je in de gelegenheid bent om je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling;
 • Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je;
 • E-learnings via LEO. En een breed aanbod aan opleidingen en trainingen;
 • FiscFree; dit geeft de mogelijkheid om producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel te kopen.

Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Meer weten en solliciteren

Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor contact op met: Karin van Erve (Manager Zorg), bereikbaar via: 06-13969950.

Solliciteren: Interesse?! Reageer dan snel via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.

Contact

Karin van Erve
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures