zoekt een

ambulant gezinsbegeleider

Wij zijn op zoek naar ambulant jeugd en gezinsbegeleiders met SKJ registratie voor verschillende regio's in Noord-Brabant

Mensen met een lichte beperking vallen in de samenleving vaak tussen wal en schip. Wij helpen hen, zonder oordeel, om weer het gewenste uit het leven te halen. We hebben hiervoor een gedreven en enthousiast team van ambulant begeleiders bij Makker. Makker is het label van Prisma waaronder de ambulante ondersteuning valt.

Jij past in ons team als je voldoening haalt uit de kleinste stapjes. Je vindt aansluiting bij elke persoon, hoe groot de problematiek ook is. Wij zoeken binnen de kaders naar een oplossing die bij diegene past. Je begeleidt op basis van gelijkwaardigheid, bent oplossingsgericht en biedt een vangnet waarop iemand altijd terug kan vallen. Kortom: je bent iemand die er af en toe altijd is.

Met wie ga je werken?
Als ambulant gezinsbegeleider durf je in je ondersteuning aan zelfreflectie te doen en probeer je zo objectief mogelijk in kaart te brengen of hetgeen je ziet, voldoet aan goed “genoeg” ouderschap. Ondersteunen betekent niet dat je de opvoeding geheel overneemt, maar dat je oplossingsgericht kijkt en creatief met het gezin en collega's meedenkt over mogelijkheden om het gezin in hun eigen kracht te zetten. Van nature coördineer je op een enthousiaste manier vanuit de wensen en behoeften van het gezin.

Het gezin wordt ondersteund op afspraak, in de eigen woonomgeving in de wijk. Als ambulant gezinsbegeleider besef je dat regie en verantwoordelijkheid wordt gedragen door ouders of eventueel gezinsvoogden. Bij de gezinnen is er sprake van uiteenlopende hulpvragen en een complexe zorgvraag.

Als gezinsbegeleider zie je erop toe dat de kwaliteit en de continuïteit van ondersteuning gewaarborgd is. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van de ondersteuningsvragen die je kort, bondig en resultaatgericht weet te formuleren in het gezinsplan. Je zorgt er op eigen initiatief voor dat dit plan tijdig besproken wordt in de keten en met de gemeente, zodat de ondersteuning en de financieringsstroom gecontinueerd kan worden. Omdat je nauw samenwerkt met andere ambulante collega’s kan je naast je gezinnen ook gevraagd worden om in WMO casussen te werken. Met jouw kennis en ervaring kun je collega’s coachen en in hun kracht zetten.

Dit ben jij
Jij bent iemand die past in het onderstaande profiel;

 • Je hebt kennis, ervaring en affiniteit heeft met mensen met ondersteuningsvraag die regelmatig tussen wal en schip vallen (LVB, GGZ, MO, onderwijs, NK)
 • Je kunt vanuit weinig kaders sturing en coaching geven aan de medewerkers van Makker die binnen "Mag er Zijn" werken.
 • Je hebt kennis van hoe veranderprocessen te sturen en te implementeren.
 • Je bent die spin in het web voor samenwerkingspartners, de wijk/ omgeving, verwijzers, gemeente en intern met teamleiders.
 • Jij bent in het bezit van een auto is en je wilt binnen de regio naar cliënten rijden.


Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Voor minimaal 24 uur, meer uren zijn in overleg zeker mogelijk.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.766,- en € 3.861,- ligt op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Vakantie-uren en balansverlof uren die je flexibel kunt inzetten.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na jouw proeftijd gebruik maken van onze extra beloning in het arbeidsvoorwaardenpakket. Je kunt zelf kiezen van welk voordeel je wil genieten. Denk hierbij aan jouw maandelijkse sportabonnement of een nieuwe tablet of (elektrische) fiets. Kijk waar jij blij van wordt en geef het jezelf cadeau!


Wat wij jou verder bieden
Goed werkgeverschap! Dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij Prisma's visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en een SKJ registratie is vereist. Ook verwachten wij dat je werkervaring hebt opgedaan als (ambulant) begeleider.
 • Ervaring op het gebied van WMO en Jeugdwet is een pré.
 • Je bent flexibel inzetbaar qua werktijden, er wordt niet gewerkt in de weekenden/nachten.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.


Voor meer informatie kan je contact opnemen met Frank Broekhuysen via 06-12803107 of Rob Hilderink via 06-29081923

Deze vacature staat doorlopend open.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Frank Broekhuysen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Bewegingsagoog | Tijdelijk | 28 uur

Oss
24 - 28 uur
Philadelphia Zorg Brabant

Coördinerend begeleider locatie Grasland in Brummen

Brummen
24 - 36 uur
Stichting Land van Horne

HBO Zorgprofessional en trainer weerbaarheid en agressie

Weert
32 - 36 uur