Praktijkmanager gezocht bij HAP De Poolster (16 uur per week)

Huisartsenpraktijk De Poolster is een HOED (huisartsen onder één dak) en bestaat uit twee huisartsenpraktijken, met gezamenlijk 6 huisartsen. Het team bestaat verder uit doktersassistenten en praktijkondersteuners somatiek, GGZ en jeugd. De praktijk is NHG geaccrediteerd en participeert in de opleiding van huisartsen, co-assistenten en doktersassistenten. De praktijk is aangesloten bij, en actief participerend binnen, Regionale Huisartsen Organisatie Humo.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding aangevuld met kennis van en ervaring op het gebied van management en organisatie. Ervaring binnen de (eerstelijns) gezondheidszorg is een pré. Vooral je (personeels)managementvaardigheden en je bedrijfsmatige ondersteuning aan de praktijk is van belang.

Je bent communicatief vaardig en doortastend. Omgaan met belangentegenstellingen en het overwinnen van weerstanden is voor jou geen probleem. Je werkt gestructureerd en kunt zowel op operationeel als strategisch niveau uitvoering geven aan werkzaamheden. Je bent flexibel qua werktijden.

Hoofdtaken

Als praktijkmanager ben je de spil in de praktijk, die ervoor zorgt dat de verschillende processen binnen de praktijk goed draaien. Jij ondersteunt, ontzorgt en faciliteert de huisartsen en andere collega’s op de praktijk, zodat zij de patiënten van goede zorg kunnen voorzien. Je kijkt of processen binnen de praktijk verbeterd kunnen worden en implementeert deze (in overleg) op een efficiënte en effectieve wijze, waarbij je het voltallige team weet mee te nemen. Je hebt kennis van en ervaring met onderstaande deelgebieden:

 • Beleidsontwikkeling en evaluatie: beleidsplanning, jaarplanning, verslaglegging, beleidsontwikkelingen volgen;
 • Personeels- en arbobeleid: operationeel management, toepassen arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim, beoordelings- en functioneringsgesprekken, scholingsplan opstellen/uitvoeren;
 • Kwaliteitsbeleid: beleid/kwaliteitssysteem opzetten en bijhouden, accreditaties begeleiden, projecten starten en bewaken, vergaderingen organiseren, kwaliteit dienstverlening coördineren en bewaken, klachtenregelingen en procedures;
 • Financieel beleid en beheer: begrotingen opstellen, inkoopbeleid verzekeraars analyseren, overzicht houden en analyseren van declaraties, genereren en interpreteren van data van externe partijen;
 • Operationeel beleid: opstellen en controleren naleving praktijkregels, inrichten organisatie, continuïteit van zorg bewaken, coördineren en optimaliseren van de interne bedrijfsvoering.

Plaats in de organisatie

De huisartsen zijn jouw leidinggevenden. Je geeft op praktisch niveau leiding aan medewerkers. Je stimuleert en motiveert hen in hun ontwikkeling en prestaties, waarbij je knelpunten signaleert en bespreekt met de huisartsen. Je bent vertrouwenspersoon voor medewerkers en sparringpartner voor de huisartsen. Daarnaast heb je een centrale rol in de communicatie en ontwikkeling tussen praktijk en zorggroep.

Wat bieden wij?

 • Uitdagende baan in een veranderende omgeving;
 • Fijne samenwerking in praktijken waarbij de sfeer omschreven kan worden als open en collegiaal;
 • Hoge mate van zelfstandigheid, vrijheid en flexibiliteit om je werkzaamheden uit te voeren;
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO huisartsenzorg;
 • Werken in een goed georganiseerde NHG- geaccrediteerde huisartspraktijk waar meerdere kaderhuisartsen werkzaam zijn (HVZ, palliatieve zorg, reizigersgeneeskunde);
 • Tijdens de inwerkperiode ondersteuning door vertrekkende praktijkmanager;
 • Een gave baan in een toekomstbestendige sector!


Ben je enthousiast over de functie? Dan ontvangen wij graag jouw brief met een duidelijke motivatie en Curriculum Vitae. Bij voorkeur per email aan mrubens@poolster.info in pdf gescand, uiterlijk op 8 december 2023. De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats in de week van 11 december 2023.

Contact

Max Rubens
Praktijkhoudend huisarts
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Kempenhaeghe

Tandartsassistant(e)

Sterksel
Parttime
Surplus Zorg

Voedingsassistent | Afdeling Wintmolen

Breda
Parttime