zoekt een

Praktijkopleider ouderenzorg

In de functie van praktijkopleider staat de student bij Anna Ouderenzorg centraal! Je belangrijkste doel is dat studenten (BOL / BBL /(post) HBO/ vervolgopleiding en snuffelstages) zich kunnen ontwikkelen tot excellente professionals, zodat ze na afloop van hun opleiding zelfstandig aan de slag kunnen. Je werkt samen met en op de afdelingen waar jouw studenten/stagiaires hun opleiding volgen.

Je bent zichtbaar op de werkvloer en bewaakt het leerklimaat door het faciliteren van een veilige werksfeer waarin geleerd kan worden. In deze functie ben je onderdeel van afdeling Opleidingen en werk je nauw samen met de opleidingsadviseur bij Anna Ouderenzorg.
 • Je bewaakt het leerproces van leerlingen, stagiaires en/of professionals in opleiding. Dit doe je gedurende het gehele opleidingstraject conform de geldende procedures;
 • Je plant en organiseert stages voor alle studenten binnen de locaties van Anna Ouderenzorg in samenwerking met de andere praktijkopleiders en opleidingsadviseurs. Hiervoor bemiddel je tussen de wensen van verschillende afdelingen binnen de locaties, het stageaanbod van de diverse scholen en eventuele wensen van studenten;
 • Je zorgt voor het eerste contact met en de opvang van nieuwe studenten binnen Anna Ouderenzorg;
 • Je spreekt met individuele en groepen studenten, treedt op als coach bij het ontwikkelen van beroepscompetenties en creëert en evalueert leersituaties;
 • Theorie en praktijk laat jij (naadloos) op elkaar aansluiten. Je beoordeelt en bespreekt met de leerlingen hun vorderingen met betrekking tot hun functioneren binnen de organisatie;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor werkbegeleiders voor alle vragen rondom studentbegeleiding en opleiding;
 • Je ondersteunt en coacht werkbegeleiders in hun rol. Je adviseert werkbegeleiders gevraagd en ongevraagd rond het optimaliseren van het leerklimaat op de afdeling en het monitoren van leerprocessen. Indien nodig ondersteun je bij leerprocessen die moeizaam verlopen;
 • Je onderhoudt contact met diverse opleidingsinstituten. Je houdt jezelf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, zoals een nieuwe vorm van examineren of een curriculumwijziging. Jij bent degene die deze informatie verzamelt en door vertaalt naar de praktijk.

Wat breng je mee?
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Verpleegkundige achtergrond en ervaring in het begeleiden van stagiaires;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken;
 • Je houdt je vakkennis up-to-date en bent geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • Coachende vaardigheden, communicatief sterk en gericht op samenwerken;
 • Goed in organiseren en plannen;
 • Je bent in staat om goed met stressvolle situaties om te gaan en te presteren onder druk;
 • Improvisatievermogen, je bent creatief en flexibel, in het zoeken van een passende wijze van leren en ontwikkelen van onze studenten;
 • Vaardig in Excel, Word, Powerpoint en Outlook.

Wat bieden wij je?
Het betreft een vacature voor 20-28 uur gemiddeld per week.
Salariëring vindt plaats conform de Cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg.
De functie is ingeschaald in salarisschaal 45 (min. € 3.097 – max. € 3.754 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Wij bieden al onze medewerkers een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen, en een regeling studiekosten. Daarnaast is er aandacht voor vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om trainingen te volgen van GoodHabitz! Met ruim 150 titels aan trainingen en de GoodScan kom je erachter hoe je het liefst leert, waar je kwaliteiten en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn. We bieden trainingen op gebied van persoonlijke kracht, productiviteit, inspirerend leiderschap, veiligheid en gezondheid, communicatie, commerciële vaardigheden, taal, management en teamwork, sociale vaardigheden, office en digitale vaardigheden. De trainingen zijn online en je kunt er onbeperkt gebruik van maken, leren wanneer het jou uitkomt!

Wie zijn wij?
Anna Ouderenzorg, bestaande uit vier woonzorgcentra in Geldrop en Heeze, is onderdeel van de Anna Zorggroep. Door het gevarieerde aanbod van kwalitatief hoogwaardige zorg voor ouderen speelt Anna Ouderenzorg in op de individuele behoefte van iedere bewoner. Uitgangspunt daarbij is om de zelfstandigheid van bewoners te bewaren en hen zelf de regie te laten behouden.

Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van de oudere mens. We staan klaar voor onze bewoners op de momenten die ertoe doen. Samen met onze bewoners en op persoonlijke wijze zoeken we naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?
Zin gekregen om aan de slag te gaan als praktijkopleider voor Anna Ouderenzorg, maar wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Marlèn Louwers, opleidingsadviseur, bereikbaar via telefoonnummer 06-43124617.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sabine Hermsen, corporate recruiter, bereikbaar via telefoonnummer 06-11652357.

Ben je overtuigd dat jij de kandidaat bent die wij zoeken en wil jij de uitdaging aangaan? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren, voor donderdag 7 december a.s., via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 14 december a.s.
Om in dienst te treden bij het Anna Ziekenhuis, vragen wij je vooraf een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Contact

Sabine Hermsen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Avoord

Meewerkstage Recruitment

Etten-Leur
28 - 32 uur
Star-shl

Opleider bloedafname 28 uur per week

Rotterdam
24 - 32 uur