Verpleegkundig Specialist Bariatrie - parttime

Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis kom jij te werken in een laagdrempelig, groot en multidisciplinair team. Met jouw passie voor Chirurgie en bijzondere interesse in Bariatrie ga je aan de slag met de begeleiding van chirurgische patiënten en coördinatie van zorg. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Het coördineren van de medische zorg van bariatrische patiënten binnen een groot, multidisciplinair team is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij ben je werkzaam in de directe patiëntenzorg en lever je als verpleegkundige zorg op expertniveau. Als Verpleegkundig Specialist Bariatrie ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • Opstellen en uitvoeren van behandelplannen door middel van het afnemen van medische anamnese, verrichten van lichamelijk onderzoek, aanvragen van aanvullend onderzoek, aanvragen van consulten bij andere medische disciplines, initiëren en interpreteren van resultaten van diagnostisch onderzoek, verrichten van medische handelingen (zoals verwijderen van een intra-abdominale drain, verwijderen van een voedingssonde, zetten van subcutane of intramusculaire injecties, openen of ontlasten van een wond(infectie). Tot slot schrijf je geprotocolleerde medicatie voor.
 • Uitvoeren van medische controles na een bariatrische operatie, (deels) screening en indicatiestelling, individuele voor – en na trajecten begeleiden en MDO.
 • Optreden als aanspreekpunt voor vragen vanuit de kliniek omtrent patiënten met obesitas.
 • Multidisciplinair overleggen en het borgen van zorginhoudelijk beleid in protocollen, geven van scholing en initiëren of participeren in medisch wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de functie Verpleegkundige Specialist.

En wist je dat je ook een actieve bijdrage levert aan scholing en opleiding? Zo begeleid je collega’s en verzorg jij klinische lessen en patiëntvoorlichting.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Het obesitascentrum
Het obesitascentrum van het Catharina Ziekenhuis heeft een eigen unieke locatie zodat een heel multidisciplinair team rondom de patiënt gevormd is. Het behandelteam bestaat uit: polikliniekassistenten, diëtistes, verpleegkundigen, VS/PA, psychologen, fysiotherapeuten en chirurgen. Je werkt heel nauw samen met de andere behandelteamleden en is er veel ruimte voor overleg om multidisciplinair behandelplan op te kunnen stellen. De lange geschiedenis van bariatrische chirurgie in het Catharina heeft geleid tot een extra aandacht voor complexere (revisie) chirurgie en voor meer mogelijkheden tot psychologische begeleiding. Het centrum richt zich op zo’n 800 metabole operatie en meer dan 4000 poliklinische bezoeken per jaar. Innovaties als een eigen app/platform, monitoring op afstand voor dagbehandeling en videoconsulten bieden extra uitdagingen.

Werken als Verpleegkundig Specialist in het Catharina Ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Voor jou als Verpleegkundig Specialist betekent dit dat je extra wordt uitgedaagd. Er wordt veel van je gevraagd door de hoog complexe zorg die wij leveren en deelname aan innovatieve projecten. Topklinisch betekent ook dat er veel mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan een PhD traject. Of een uitbreiding van je huidige takenpakket. Wil je meer de beleidsmatige kant op? Ook dat kan! Jij staat zelf aan het roer van jouw ontwikkeling. Een vastgesteld scholingsbudget is dan ook beschikbaar voor iedere VS. Ook ben je als Verpleegkundig Specialist en Physician Assistant in ons “Cathrien” automatisch lid van de Vereniging VS & PA (VeSPA). De Vespa zet zich in voor de professionalisering van de VS en PA, zorgt voor verbinding en staat voor het optimaliseren van de patiëntenzorg ons ziekenhuis, maar ook Santeonbreed.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist (VS)
 • BIG-registratie en jaarlijkse accreditatie eisen.
 • Affiniteit op het gebied van (morbide) obesitas, met de ambitie om je hierin te specialiseren.

Ook ben je een persoon met uitstekende schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden. Hierdoor ben je in staat om met verschillende disciplines op diverse niveaus te communiceren. Collega’s omschrijven jou als ambitieus, verbindend en veerkrachtig. Tot slot ben je een enthousiaste, zelfstandige collega, die stevig in je schoenen staat.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Verpleegkundig Specialist Bariatrie kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 - 28 uur per week.
 • een bruto maandsalaris tot € 5.473,00 (FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand) en een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand).
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Flexpool medewerker

Vught
In overleg
Kempenhaeghe

Schoolverpleegkundige Berkenschutse

Heeze
36 - 40 uur