zoekt een

Begeleider groepswonen in de wijk Gemert, De Voort 1-3

Zowel voor onze cliënten als voor onze medewerkers geldt; wonen én werken is uniek in Gemert. Ons uitgangspunt in Gemert is: “Wie in de wijk wil wonen, kán in de wijk wonen.". Gemert heeft veertien woonlocaties (zowel groepswoningen, studio's en appartementen) en twee dagbestedingslocaties. Binnen de groepswoningen wonen cliënten in een kleinschalige setting met elkaar samen. Onze cliënten binnen de groepswoningen omschrijven zichzelf dan ook als super divers, waardoor voor jou geen dag hetzelfde is. Als begeleider ondersteun je tien cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking in hun dagelijks leven binnen twee naast elkaar gelegen woningen aan de Voort in Gemert. 

In ieder woonhuis wonen vijf cliënten in de leeftijd van 30 tot 65 jaar (de meeste cliënten zijn 50+). Cliënten zijn o.a. bekend met het Syndroom van Down en (symptomen van) autisme of het Prader-Willi Syndroom. Overdag volgen cliënten dagbesteding buiten de woningen. In de woning bepalen cliënten zelf het ritme en waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Jij beweegt met de cliënten mee en draagt zo bij aan een fijne dag voor iedere cliënt. 

De ondersteuningsvragen van cliënten zijn uiteenlopend op zowel psychisch, sociaal als medisch gebied. Je kijkt constant naar wat iemand nodig heeft en speelt heel bewust in op de veranderende ondersteuningsvraag van de cliënt. Hierdoor leer je de cliënt steeds beter te begrijpen en voel je hem of haar feilloos aan.
Je creëert een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving, waarbij jij de stabiele factor bent. De cliënt kan altijd op jou terugvallen, omdat jij er voor hem/haar bent in goede en slechtere momenten.

“Een gezellig huishouden waar iedereen zichzelf kan zijn”, dat is waar jij iedere dag weer voor zorgt met jouw enthousiaste en warme persoonlijkheid. En door de wisselende groepssamenstelling is dat soms best dynamisch en kan dat soms wel eens botsen. Jij gaat dat niet uit de weg en weet deze onderlinge groepsinteractie goed te begeleiden. Jij weet hoe belangrijk het voor cliënten is dat zij zelf keuzes maken, van klein tot groot. Cliënten ervaren structuur en duidelijkheid bij jou, zodat ze overzicht houden over hun eigen leven en hierin zelf regie kunnen nemen. Samen met de cliënt zorg je dat hij een plek binnen de maatschappij in kan nemen. Dat kan gaan van het opbouwen van sociale relaties in huis, behouden van contacten met familie tot koken bij de kookclub. En zo draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

En daarnaast neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg mee. Zo stuur je de één proactief aan, neem je bij de ander (een deel van) de zorg over en heeft een andere cliënt bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig rondom katheterzorg.

En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 of hbo-opleiding.

  • Een baan voor 26 uur per week. Je werktijden liggen op werkdagen met name tussen 07:00 – 10:00 uur en 16:00 en 22:00 uur. In de weekenden liggen de werktijden tussen 07:00 – 22:00 uur
  • Een zelfstandige functie waarbij je doorgaans alleen werkt. Samenwerking vindt met name plaats middels overlegvormen en overdrachten.
  • Een salaris in FWG 35 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.258,- en maximaal € 3.198,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%)
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, medicatiecursus en andere trainingen om jezelf verder te bekwamen in je werk);
Webclip afbeelding

Contact

Dorrie Wijnhoven
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Het Laar

Woonbegeleider

Tilburg
24 - 28 uur