zoekt een

Centralist Nachtdienst

Als centralist ben je heel belangrijk voor de ondersteuning van onze cliënten tijdens de nacht. Je bedient de domotica en alarmeringssystemen binnen SWZ. Je verzorgt de eerste triage door inkomende oproepen en de beluistering te beoordelen en af te wegen.

Kies je voor SWZ, dan kies je voor een werkgever die jou de ruimte geeft. Ruimte zodat jij als professional de grenzen kunt verleggen. Grenzen van jezelf, je collega’s en die van cliënten. Wij ondersteunen mensen met niet- aangeboren hersenletsel (NAH) en (ernstige) meervoudige beperking (EMB). Dagelijks vertrouwen zij op jou. Zorg van mens tot mens, met hart en hoofd.

Wat ga je als centralist in de nachtdienst doen?
Als centralist ben je heel belangrijk voor de ondersteuning van onze cliënten tijdens de nacht. Je bedient de domotica en alarmeringssystemen binnen SWZ. Je verzorgt de eerste triage door inkomende oproepen en de beluistering te beoordelen en af te wegen. Op basis daarvan geef je een cliënt advies of schakel je de nachtdienstmedewerker/slaapwacht in om de hulpvraag op te volgen. Hierbij handel je volgens geldende protocollen en procedures. Daarnaast voer je een aantal administratieve werkzaamheden uit en ben je het aanspreekpunt voor de nacht voor bijvoorbeeld storingen en calamiteiten. Je bent flexibel en creatief in denken en kunt inspelen op voorziene en onvoorziene situaties en/of calamiteiten. De werktijden zijn van 22:15 uur tot 7:15 uur.

Er is de mogelijkheid om te komen proefdraaien om het werken in de nacht aan te voelen.

Hoe verleg je de grenzen?
Je maakt onderdeel uit van het nachtdienst team Zonhove. Tijdens de nacht werk je als centralist samen met twee verpleegkundigen samen in de nachtdienst op locatie Zonhove. Met hem of haar draag je de verantwoordelijkheid voor de zorg van alle cliënten binnen SWZ, gedurende de nacht.

Wat krijg je bij SWZ?
Als centralist krijg je een jaarcontract binnen de cao gehandicaptenzorg. Het betreft een contract voor 9-18 uur per week. Deze uren worden verdeeld over 1-2 nachten per week. Meer of minder uren zijn bespreekbaar. Momenteel wordt deze functie nog gewogen in het functiehuis, de verwachting is echter dat deze functie in FWG 40 gaat vallen. Dit zijn onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden:  

 • een bruto maandsalaris tussen €2.617,- en €3.535,- o.b.v. 36 uur per week, exclusief onregelmatigheidstoeslag;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van ruim 8% over je bruto jaarsalaris;
 • deelname aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn pensioen;
 • tot 40% korting op aanschaf van bijvoorbeeld fietsen, fitness-abonnement of tablet door een fiscale regeling;
 • de mogelijkheid om te groeien door breed aanbod opleidingen en trainingen.
   

Wat vragen wij van jou?
Waar anderen tegen problemen oplopen, zie jij een kans om de grenzen te verleggen. Die proactieve en enthousiaste houding gebruik je om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wereld van de cliënt. Ook heb je:

 • een zorgachtergrond op minimaal werk en denkniveau 4;
 • kennis en ervaring met cliënten met EMB en/of NAH;
 • een flexibele, collegiale en besluitvaardige houding;
 • affiniteit met het bedienen van techniek en domotica;
 • je bent in staat om steeds met veranderde omstandigheden om te gaan

Interesse?
Ben je er klaar voor om grenzen te verleggen van cliënten, je collega’s en die van jezelf? Wacht dan niet langer en verras ons met je sollicitatie!
Heb je vragen over onze organisatie en/of de functie? Theo van Haandel theo.haandel@swzzorg.nl staat je graag te woord!

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

Afdelingsassistent

Halsteren
20 - 24 uur
Zorgcentrum St. Franciscus

Assistent welzijn Individueel Wonen (20 uur per week)

Gilze
20 - 24 uur