Opleiding tot radiotherapeutisch laborant

Instituut Verbeeten

Instituut Verbeeten is sinds 1953 een begrip in de medische wereld en hét gespecialiseerde ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde in de regio. Op onze afdeling Radiotherapie behandelen we oncologische patiënten met straling. Nucleaire Geneeskunde maakt gebruik van radioactieve stoffen. Deze radioactieve stoffen zetten we in voor onderzoek (diagnoses) en het geven van behandelingen (therapie).

De manier waarop wij met patiënten omgaan is de kracht van Instituut Verbeeten. Niet de patiënt, maar de mens komt bij ons op de eerste plaats. We luisteren naar onze patiënten en hun naasten én gaan met hen in gesprek. De patiënt en wij, we doen het samen.

Instituut Verbeeten werkt vanuit drie locaties: Tilburg, Den Bosch en Breda. Onze radiotherapeut-oncologen houden spreekuren op de poli in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en op de poli in Bernhoven in Uden. Jaarlijks behandelen we met zo’n 250 medewerkers 4.500 patiënten en onderzoeken we 7.000 patiënten.

Wat ga je doen?

Je gaat werken en leren tegelijk. In 3 jaar word je hbo opgeleid tot radiotherapeutisch laborant. De opleiding volg je bij het Erasmus MC in Rotterdam, alle praktijkervaring doe je bij ons in Tilburg, Breda en Den Bosch op. Verder leer je onder meer:

·         De theoretische technische kennis van de verschillende bestralingstechnieken.

·         Het bedienen én instellen van bestralingsapparatuur.

·         Het maken van CT-scans en bestralingsplannen en het uitvoeren van deze plannen.

·         Het informeren en begeleiden van patiënten tijdens hun bestralingen.

Je staat in deze functie rechtstreeks in contact met oncologische patiënten. Na het eerste deel van je opleiding (wat ongeveer 5 maanden duurt) ga je direct aan het werk in de praktijk. De opleiding start in september 2024.

Wat vragen wij?

Het is geen doorsnee zorgfunctie. Je werkt met patiënten maar technische kennis is een vereiste voor een radiotherapeutisch laborant. Daarom vragen we affiniteit met de zorg én met techniek. Daarnaast heb je:

·         Minimaal een havo-diploma met de vakken natuur- en wiskunde. Heb je een mbo-niveau 4 opleiding gedaan, dan kun je reageren als je kennis van natuur- en wiskunde gelijkwaardig is aan havo-niveau.

·         Goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt potentie om je nieuwe vaardigheden snel eigen te maken.

Heb je al een opleiding afgerond of volg je op dit moment een opleiding? Zit je niet helemaal op je plek? Neem dan zeker contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou of deze opleiding wél bij je past.

 

Wat bieden wij jou?

Een hbo-opleiding waarin de patiënt centraal staat en waar je leert met moderne apparatuur, de best mogelijke zorg te leveren. De opleiding wordt volledig door ons betaald. Verder kun je rekenen op:

·         Een leerwerkovereenkomst voor de opleiding in het Erasmus MC in Rotterdam en de praktijk in Instituut Verbeeten.

·         Een contract voor de duur van de opleiding. Je salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Ziekenhuizen.

 

Informatie en aanmelden solliciteren

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Schrijf je dan in voor de informatieavond voor de opleiding tot radiotherapeutisch laborant op 22 februari 2024. Je kunt je aanmelden via opleiding@bvi.nl. Verdere informatie volgt per mail.

Wil je zien wat je als radiotherapeutisch laborant binnen Insitituut Verbeeten doet? Bekijk hier ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=U8oA1ujaEsc&t=25s

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de praktijkbegeleider: Willian Smits, telefoonnummer 013-5947623 of bel onze HR-medewerker Jolijn van Nieuwenhuijzen, telefoonnummer 013-5947732.

Solliciteren
Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag vóór 10 maart 2024 je sollicitatie inclusief CV en een korte motivatie. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 18 maart 2024. Bij indiensttreding vragen wij een VOG. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Jolijn van nieuwenhuijzen
HR- Medewerker
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Basisarts | 28 - 32 uur

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur