Obstetrieverpleegkundige (parttime of fulltime)

Jij bent een goed getrainde obstetrieverpleegkundige en wil graag op de afdeling Verloskunde kwaliteitszorg bieden tijdens een partus. Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden! Neem snel contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek.

Dit ga jij doen
 • Bieden van acute verpleegkundige zorg voor, tijdens en na de bevalling
 • Meedenken over hoe onze kwaliteit van de zorg te verhogen en ons werk efficiënter te doen door deel te nemen aan een van onze werkgroepen die zich richt op verbetering en innovatie.
 • In acute en levensbedreigende situaties precies weten wat er moet gebeuren.
 • Begeleiden van verpleegkundigen in opleiding onder andere in onze leerunit.
 • Uitvoeren van een variatie aan verpleegtechnische handelingen bij een brede patiëntenpopulatie.

Dit ben jij
 • Gediplomeerd en BIG-geregistreerde obstetrieverpleegkundige.
 • Kunt goed nauw samenwerken met collega’s binnen ons multidisciplinaire team.
 • Denkt mee en durft vragen te stellen.
 • Geeft jouw mening en komt op voor jouw patiënt.
 • Beoordeelt een situatie razendsnel en handelt er naar.
 • Weet wanneer je andere specialismen moet inzetten.
 • Gaat goed om met onze multiculturele patiëntenpopulatie en beheerst de Engelse taal.
 • Empathisch met een kritische blik.

Dit is onze afdeling
De verpleegafdeling Verloskunde binnen het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is onderdeel van het Vrouw Kind Centrum. De afdeling is verbouwd in 2016 en beschikt over 15 kraamsuites waar ook bevallingen kunnen plaatsvinden. Jaarlijks vinden er ongeveer 1700 bevallingen plaats (waarvan ongeveer 250 van de 1ste lijn). In totaal werken 32 FTE verpleegkundigen en 8,5 FTE verloskundigen samen met arts-assistenten gynaecologie en gynaecologen. Als team van professionals dragen wij samen zorg voor goede kwaliteit van zorg. Zo streven wij bijvoorbeeld tijdens de bevalling naar 1: 1 begeleiding en worden moeder en kind niet gescheiden na de geboorte. De afdeling Verloskunde kenmerkt zich door een professionele werksfeer.

Het Vrouw Kind Centrum bestaat uit afdeling Verloskunde, verpleegafdeling Kindergeneeskunde en de Couveuseafdeling. Dit biedt jou een fantastische kans want het Vrouw Kind Centrum is bijzonder. Hier houden we moeder en kind zoveel mogelijk bij elkaar en wordt ook vader zoveel mogelijk betrokken. Dat vraagt een intensieve samenwerking tussen verloskundigen, kinderverpleegkundigen, obstetrieverpleegkundigen, high-care neonatologieverpleegkundigen, kinderartsen en gynaecologen die samen werken aan één doel; gezinsgerichte zorg. Binnen het Vrouw Kind Centrum vinden we persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk alsook onze ambitie en innovatie. We leren veel van elkaars specialismen en bieden verschillende opleidingsmogelijkheden. Wanneer je op onze afdeling rondloopt ervaar je rust ondanks de hectiek van het specialisme. Dit komt doordat wij enkel éénpersoonskamers hebben op de afdeling én doordat het team uitstekend op elkaar is ingespeeld. Heel bijzonder is het dat wij binnen onze afdeling onze patiënten één-op-één zorg kunnen bieden. Als onderdeel van het Vrouw Kind Centrum breiden we deze zorg uit naar het hele gezin en werken we nauw samen met couveuse afdeling en de poli gynaecologie.

Zo ziet werken bij het Catharina Ziekenhuis eruit
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen. Ontdek meer over de baan van jouw leven, bekijk onze Werken bij pagina.

Wij bieden jou
 • Een baan voor het leven met collega’s die voor jou klaarstaan.
 • De mogelijkheid om tussen de 20 uur – 36 uur per week te werken.
 • Een salaris passend bij jouw functie en werkervaring ingeschaald in FWG 50 (max € 4.324,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek, met extra’s als eindejaarsuitkering, vakantie- en onregelmatigheidstoeslag.
 • Een complexe zorgbaan waar patiënten, jouw ontwikkeling en uitdaging voorop staan.
 • Mogelijkheden om door te groeien binnen ons ziekenhuis.
 • Het regionale gevoel van werken in Eindhoven met een landelijk netwerk dankzij Santeon waar Catharina onderdeel van is.
 • Om te beginnen krijg je een contract voor de duur van één jaar, waarna deze bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioen en reiskostenvergoeding maar ook ons meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.
 • Constante prikkel om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
De innovatie, ontwikkeling en passie voor patiënten. Werken bij het Catharina Ziekenhuis is jou op het lijf geschreven. Werken in een team vind jij waardevol en leren van elkaar een must.

Kom meer te weten over de functie Obstetrieverpleegkundige of loop een dagje mee met een (toekomstige) collega. Bel hiervoor met Evy van de Ven (Teamleider) op telefoonnummer 040 - 239 81 00.

Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton op deze pagina. Na je sollicitatie hoor je spoedig van ons.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Flexpool medewerker

Vught
In overleg
Kempenhaeghe

Schoolverpleegkundige Berkenschutse

Heeze
36 - 40 uur