ANIOS Kindergeneeskunde - parttime

Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis ga jij met jouw interesse in kindergeneeskunde ervaring op doen als ANIOS. Je leert de kindergeneeskunde in de volle breedte van het vak kennen en je wordt door een mentor goed begeleid in dit proces

Jij zorgt ervoor
Als ANIOS Kindergeneeskunde ga je elke uitdaging aan, zoals
 • Uitvoeren van zowel klinische, poliklinische en acute werkzaamheden.
 • Deelnemen aan opleidingsmomenten in de vorm van gestructureerd theoretisch onderwijs en bedside teaching.
 • Invullen van bereikbaarheidsdiensten in de avond, nacht en het weekend, samen met de andere A(N)IOS. Deze diensten worden uiteraard gecompenseerd met vrije dagen.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Je komt werken in een warm team waar je als persoon gezien wordt. Er is laagdrempelige communicatie en het team is erg gericht op opleiding en ontwikkeling! – Maartje van Bommel – ex-ANIOS

Kindergeneeskunde
Ons Vrouw Kind Centrum bestaat uit de afdelingen verloskunde en kraamafdeling, couveuseafdeling en kinderafdeling. Kindergeneeskunde is een breed specialisme. We behandelen ziektes, maar ook groei- en ontwikkelingsstoornissen. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen bij ons terecht. Ook zijn er een aantal speciale poli’s met ondersteunende verpleegkundigen, waaronder een kinderpoli gericht op diabetes, kinderlongziekten en maag- darm en leverziekten. Lees hier meer over ons Vrouw Kind Centrum.

De vakgroep bestaat uit 11 kinderartsen en 10 assistenten. De opleidingsgroep maakt deel uit van de OOR-ZON (MUMC+ Maastricht) en biedt plaats aan 2-3 AIOS kindergeneeskunde en met enige regelmaat ook een profilerings-AIOS kindergeneeskunde. Hiernaast werken er 8 ANIOS en regelmatig een AIOS huisartsgeneeskunde of jeugdgezondheidszorg. Alle kinderartsen hebben een specialisme of aandachtsgebied.

De afdeling Kindergeneeskunde heeft een regionale functie voor maagdarm- leverziekten, endocrinologie, longziekten, allergologie en oncologie (Shared Care Centrum). Naast uitstekende patiëntenzorg zijn een goede werksfeer, oog voor elkaar en het opleidingsklimaat belangrijk in ons dagelijks werk. Je kunt ons team omschrijven als collegiaal, dynamisch, volop in beweging en jong. Alle teamleden hebben passie voor hun vak én de patiënt. Samen professionaliseren we de zorg op de afdeling continu en houden we ons bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van gezinsgerichte zorg. n. Naast het harde werken zijn we als collega’s ook in voor gezelligheid, een grapje en een personeelsuitje op zijn tijd. Daarnaast sluiten wij traditiegetrouw de week altijd af met een vrijdagmiddagborrel.

Volg je ons al op Instagram? Wij hebben als Kindergeneeskunde een eigen pagina! Hier kun je al een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • Een afgeronde opleiding tot basisarts.
 • Interesse in de Kindergeneeskunde.

Ook ben je een persoon die gedreven en leergierig is. Jij verricht op een verantwoorde manier de patiëntenzorg en beschikt over goede organisatorische vaardigheden. Tot slot heb jij een prettige, sociale en sterke persoonlijkheid.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als ANIOS Kindergeneeskunde kan jij rekenen op:
 • een contract voor een jaar,
 • contract voor 0,8 fte (31 uur)
 • een bruto maandsalaris tot € 6.716,00 (FWG 65) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als ANIOS Kindergeneeskunde in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Carien Miedema, Kinderarts, via 040-2399111 of carien.miedema@catharinaziekenhuis.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Adviseur Recruitment Ilse. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Mijzo

Basisarts

Waalwijk
In overleg
Huisartsenpraktijk Prinsenbeek

Waarnemend huisarts of huisarts in dienst Huisartsenpraktijk ...

Prinsenbeek
In overleg