Regieverpleegkundige Longgeneeskunde en Infectieziekten - parttime of fulltime

Jij wil werken in een hecht én gezellig team waarin je de mogelijkheid krijgt om je volledig te richten op je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kom je werken in het grootste regionale centrum vanuit de regio! We zien niet alleen patiënten met acute problemen, maar ook chronische patiënten waardoor we deze patiënten leren kennen en echt zorg op maat toe kunnen passen. Dit vanuit de band die we met ze opbouwen. Dát is werken op de afdeling Longgeneeskunde.

Jij zorgt ervoor
Zorgdragen voor het continue verpleegproces van longpatiënten met veel voorkomende longproblematiek en patiënten met primaire infectieziekten waaronder Influenza is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij verleen je zorg aan longpatiënten door middel van bijvoorbeeld non-invasieve beademing en optiflow. Als regieverpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • coördineren van de personele planning en beddenplanning.
 • coachen van (nieuwe) medewerkers en studenten tijdens het verpleegproces. Hierbij heb je een voorbeeldfunctie t.a.v. het klinisch redeneren, EBP handelen en tonen van leiderschap.
 • deelnemen en aansturen in werkgroepen. Denk hierbij aan techniek, COPD en Ethiek & Zin.
 • initiëren en bijdragen aan activiteiten op het gebied van kwaliteit, verbetering en innovatie in het verpleegkundige proces. Samen breng je de kwaliteit van de patiëntenzorg naar een nóg hoger niveau. Hierbij leid je ook overlegmomenten.
 • zorgen voor een nauwe samenwerking met artsen, verpleegkundige specialisten (regie)verpleegkundigen, studenten en collega’s van andere disciplines. Ook speel je een rol voor een optimaal werk- en leerklimaat voor onze studenten.

Omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden, bieden wij je de mogelijkheid voor het volgen van cursussen en krijg je de gelegenheid om naar symposia te gaan. Zo volg je de cursus pulmonologie. Dit is een 5 maanden durende interne cursus waarin we dieper ingaan op de anatomie, fysiologie, ziektebeelden en behandelmogelijkheden op onze afdeling. Zo ben je in staat om optimaal te functioneren op onze afdeling.

En wist je dat de afdeling Longgeneeskunde ook een uitstekende plek is om een goede basis te leggen voor een verdere stap naar een andere afdeling? Denk hierbij aan de Medium Care, Intensive Care en Spoedeisende hulp

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Longgeneeskunde & Infectieziekten
De afdeling Longgeneeskunde & Infectieziekten is een samenvoeging van diverse onderdelen binnen het beschouwende blok. Ons team bestaat uit een fijne club van 40 enthousiaste en vooruitstrevende verpleegkundigen en verzorgenden. Onze verpleegafdeling beschikt in de zomerperiode over 32 bedden en in de winterperiode over 48 bedden. Patiëntgerichtheid, patiëntvriendelijkheid en het leveren van goede zorg staan bij ons hoog in het vaandel. Alle neuzen staan bij ons dezelfde kant op. Samen hebben we één doel voor ogen: onze patiënten de beste zorg bieden.

Ons team kenmerkt zich als een gemêleerd, máár hecht team waar een leuke, gezellige en fijne sfeer hangt. We hebben veel studenten en flexers in ons midden. Daardoor is de dynamiek telkens anders en zijn we continue in ontwikkeling.

Binnen het team is er ruimte voor feedback en we sparren regelmatig met elkaar over hoe we de zorgkwaliteit kunnen verhogen. Ook denken we graag kritisch na over casuïstiek en volgen we samen klinische lessen op de afdeling om onze kennis up-to-date te houden. Verder gaan we er ook graag op uit. Je wilt hier werken omdat we een grote afdeling zijn met complexe patiënten en een super gezellig team waar ook ruimte is voor jouw humor!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot hbo verpleegkundige.
 • BIG-registratie.

Ook ben je een persoon die collega’s weet te motiveren met jouw coachende houding en het coördineren van processen ligt jou goed. Verder ben je een teamplayer die goed kan samenwerken met collega’s en andere disciplines, maar ben je ook in staat om zelfstandig te werken en weet je tegengestelde belangen te overbruggen, zowel op inhoud als in de coördinatie van de verpleegkundige zorg.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als regieverpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 18 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.324,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand) en een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorroo - Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken

(toekomstig) Transferverpleegkundige Ouderenzorg

Oosterhout
8 - 12 uur
Laverhof

Verpleegkundig team

Schijndel
0 - 20 uur