zoekt een

Helpende sociale benadering dementie Grevelingen

Ben jij helpende en werk je het liefst in een kleinschalige woonvorm?

Hier zorg jij voor

Omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in onze bewoners, brengen we in kaart wat het leven kleur geeft voor hen. Niet de ziekte dementie staat voorop maar de mens! Iedereen in het team geeft persoonlijke verzorging aan de bewoners én samen zorgen we voor kwaliteit van leven voor onze bewoners. Zo organiseer je bijvoorbeeld dat een bewoner haar wekelijkse koffiemomentje kan beleven met de vroegere buurvrouw of geef je een voormalig kunstschilder weer een kwast in de handen. Je zorgt hiermee voor de verbinding met de buitenwereld en haalt de buitenwereld naar binnen.  

Van deze werkwijze worden niet alleen de bewoners en hun naasten blij: ook jij gaat na een dienst met een voldaan gevoel naar huis. Omdat je écht het verschil mag maken in de levens van mensen met dementie. En dat is toch de reden dat je de zorg in bent gegaan? 

Hier werk jij

De Grevelingen is gelegen aan de rand van het centrum van Den Bosch. De Grevelingen is een (t)huis waar de bewoners een harmonieuze en multiculturele samenleving vormen. Van oorsprong is deze locatie een huis voor ouderen uit voormalig Nederlands-Indië. Hoewel er steeds minder mensen met een Nederlands-Indische achtergrond in De Grevelingen wonen, is de Indische sfeer nog altijd aanwezig. Dit maakt Van Neynsel De Grevelingen uniek. 

Sinds 1 juni 2023 werken we in de kleinschalige woonvormen van De Grevelingen volgens het principe van de Sociale Benadering Dementie. Dat betekent dat we mensen met dementie en hun naasten bijstaan in hun dagelijkse leven. We focussen niet op wat niet meer kan, maar richten de aandacht op wat wél kan. We leggen minder nadruk op de patiëntrol. Op deze manier ontstaat er ruimte voor andere sociale rollen, neemt het gevoel mens te zijn toe en groeit het zelfvertrouwen.  

Mede om deze reden werken we steeds meer met teams die bestaan uit medewerkers met zorgopleiding en medewerkers die heel andere werkervaringen met zich meebrengen. Dat is relatief nieuw in de wereld van de ouderenzorg. Daarmee mogen we onszelf dus pionier noemen. En jij pioniert met ons mee! 

Dit ben jij

Jij hebt een mbo-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn, MDGO-VZ, MDGO-VP of bent verzorgende B of C. Verder:   

 • heb je ervaring in de ouderenzorg; 
 • mag je medicatie geven of ben je bereid hiervoor een korte scholing te volgen; 
 • toon jij belangstelling voor de mensen voor en met wie je werkt en respecteert hun normen en waarden. Of dit nu bewoners, collega’s, familieleden of vrijwilligers zijn; 
 • ben je niet bang om vragen te stellen, bijvoorbeeld in overleggen. Jij laat jezelf horen en denkt mee over de situaties. Daarnaast sta je open voor feedback van je collega’s en kun je die zelf ook geven. 

Ook kun je ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen. Natuurlijk vergoeden wij deze kosten.

Dit bieden wij

Je krijgt eerst een tijdelijk contract voor 20 uur per week, met uitzicht op een vaste baan. Je salaris is maximaal € 2.853,86 bruto per maand, op basis van een fulltime werkweek (36 uur) en exclusief onregelmatigheidstoeslag (ORT). Verder: 

 • kun je met je individueel ontwikkelingsbudget (IOB) bouwen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling; 
 • kun je via Van Neynsel Academie verschillende interne opleidingen en trainingen volgen;  
 • krijg je in november een eindejaarsuitkering van 8,33% (13de maand) en 8% vakantiegeld in mei; 
 • kun je gebruikmaken van fiscaal voordeel bij de aanschaf van bijvoorbeeld een smartphone, Bol.com-bon, fiets, weekendje weg of de contributie van een fitnessabonnement. 

Je arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao-VVT, inschaling in functiegroep 25. Goed om te weten: in de cao staat een loonsverhoging van 5% voor komend jaar. 

Werk je al bij Van Neynsel? Dan behoud je je vaste- of tijdelijke contract en verander je alleen van werkplek.  

Is dit jouw nieuwe uitdaging?

Solliciteer dan direct. De sluitingsdatum van deze vacature is zondag 25 februari 2024.

Solliciteren is heel eenvoudig en binnen 3 minuten geregeld. Gebruik hiervoor de knop ‘Solliciteer direct’.

Heb je nog vragen? Of wil je een keer vrijblijvend komen kennismaken? Neem dan contact op met:

 • recruiter Brigitte Peeters
 • 06-21 34 96 70
 • b.peeters@vanneynsel.nl

Zorg zit bij Van Neynsel in het DNA

De naam Van Neynsel is onlosmakelijk verbonden aan de ouderenzorg in Den Bosch. Hendrik van Neynsel opende er in 1345 een gasthuis voor arme vrouwen. Bijna 700 jaar later is Van Neynsel een bloeiende zorgorganisatie. Wij bieden ouderenzorg op onze 6 woonzorglocaties in Den Bosch en Vught, in de wijk bij mensen thuis en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daar hebben we eigen afdelingen voor geriatrische revalidatie en tijdelijk verblijf.

De Sociale Benadering

Als zorgpionier was Van Neynsel één van de eerste zorgorganisaties die de Sociale Benadering toepaste in een woonzorglocatie. Dat betekent dat we de mens centraal stellen, niet de ziekte of beperking. Ouder worden komt nu eenmaal met gebreken, maar er kan nog heel veel wél. Door hierop te focussen kunnen ouderen zoveel mogelijk van hun vertrouwde leven behouden. Ook wanneer ze bij één van onze locaties komen wonen. 

Een baan met toekomst

Werken bij Van Neynsel betekent het lef hebben om samen met ons te bouwen aan de toekomst van de ouderenzorg. Waar sommige dingen nog niet helemaal zijn uitgewerkt. En waar jouw eigen oordeel en initiatief enorm belangrijk zijn.

Het betekent ook werken bij een organisatie die groot genoeg is om impact te hebben, maar klein genoeg om jou te blijven zien. We zien wie je bent en wat je kunt. Of je nu wel of geen zorgdiploma hebt, wij geloven dat jij enorm waardevol bent voor de ouderen in Den Bosch en Vught. 

Kom langs voor een kennismaking. We gaan graag met jou in gesprek om zo te ontdekken in welke rol en op welke locatie jij het beste tot je recht komt.

Wanneer zien we jóu bij Van Neynsel?

Contact

Brigitte Peeters
Corporate Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Assistent begeleider wonen

Moergestel
12 - 16 uur
Sint Anna

Helpende Plus

Boxmeer
In overleg
GGZ Westelijk Noord-Brabant

helpende zorg en welzijn Moermontstede

Halsteren
24 - 36 uur