zoekt een

(Ondersteunend) begeleider Zorg/Gedrag, Gebint 18, het Rijtven

We zijn op zoek naar begeleiders die net dat stapje extra kunnen zetten, om de vraag achter de vraag te zien of horen. Begeleiders die dieper kijken dan het eerste antwoord en daarop anticiperen.
De woning is ontwikkeld om prikkels goed te kunnen reguleren én de natuur (buiten) ook bij de woning te betrekken. We vinden het belangrijk dat de cliënten zich veilig en vertrouwd voelen in hun leefomgeving.

Jouw uitdaging is een juiste balans te vinden tussen het aantal prikkels en ontspanning. Verder werk je aan een herkenbaar dagritme, een betekenisvolle daginvulling en regulatie rondom alertheid. Dit doe je door een vertrouwensband op te bouwen met de cliënt. Je ondersteunt de cliënt in het volgen van zijn dagprogramma (in de woning of bij de dagbesteding), waarbij jij de vertrouwde, veilige en stabiele begeleider bent en ondersteunt in alle dagelijkse activiteiten. Ook neem je de dagelijkse verzorging (gedeeltelijk of geheel) over als een cliënt dit zelf niet kan.
Je bent er in lastige situaties én je kijkt heel bewust naar de talenten van de cliënt in plaats van de beperkingen. Hoe kun jij stapje voor stapje jouw cliënten laten groeien?

De cliënten die binnen het Gebint 18 wonen zijn vooral kwetsbaar vanwege prikkelverwerkingsproblemen en/of problemen in alertheidsregulatie. Ze hebben een disharmonisch ontwikkelingsprofiel, waarbij het sociaal emotioneel het laagst is. Fysieke agressie (bijvoorbeeld vastpakken of krassen) of automutilatie (bijvoorbeeld slaan, bonken of het stoppen met eten of drinken) kan voorkomen. De cliënten hebben ondersteuning nodig bij hun dagelijkse verzorging.

Jij staat stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden wanneer dit cliënten even niet lukt. Je hebt aandacht voor de cliënt, geeft het gevoel dat jij er voor hen bent. Jij blijft rustig, herkent vroegtijdig signalen bij cliënten en weet hierop de juiste acties uit te zetten. Dit betekent ook dat jij niet terugdeinst voor verbale of fysieke escalaties, maar juist nieuwsgierig bent naar wat een cliënt bedoelt met zijn gedrag. Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben.

Door de rust en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt, durven cliënten en ook zeker jouw collega's op jou te bouwen. En wat heb jij daarvoor in huis? Jij bent duidelijk, oordeelt niet en komt je afspraken na. En ook niet onbelangrijk; jij reflecteert graag op je eigen handelen en staat open voor feedback. Alleen dan voel jij dat je kunt groeien om de beste begeleiding te kunnen bieden!

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse ondersteuning mee. Jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om daarin zelf het tempo te bepalen. Medische zorg is dagelijks aan de orde bij onze cliënten. Denk hierbij aan epilepsie, medicatie inname en het toedienen van sondevoeding.

En tot slot beschik je over minimaal MBO-3 werk- en denkniveau of hebt een diploma op MBO3/4/HBO richting de zorg en welzijn en hebt minimaal 1 jaar ervaring in de gehandicaptenzorg (kennis van epilepsie, autisme en hechtingsproblematiek in combinatie met een verstandelijke beperking geniet de voorkeur).


 

  • Een werklocatie waarbij kleinschaligheid, natuur, veiligheid en ondersteuning in prikkelregulatie centraal staan.
  • Een baan voor 24 tot 36 uur per week waarbij je soms ingewikkelde casussen tegenkomt.
  • Je werkt onregelmatig tussen 07.00 en 22.00 uur, maar hebt geen nachtdiensten.
  • Veiligheid ervaren en ook kunnen bieden aan je collegas is belangrijk. Je werkt daarom altijd in teamverband en hebt onderling veel overleg.
  • Een salaris volgens cao-gehandicaptenzorg in FWG35/40 (minimaal € 2.338,- en maximaal € 3.535,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een eindejaarsuitkering, 144 vakantie-uren per kalender jaar o.b.v. een 36-urige werkweek, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling PFWZ en oog voor fit en vitale medewerkers
  • Je volgt een uitgebreide en compleet nieuwe basisopleiding van complex gedrag Leer mij kennen. Je krijgt hierin alle ruimte om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Contact

Angelique van Deursen
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

DeSeizoenen

Begeleider Flex, Bronlaak, Oploo

Oploo
20 - 40 uur
Dichterbij

Begeleider Nieuwstraat Oss

Oss
8 - 36 uur
Pantein

Medewerker Maatschappelijke Zorg

Gennep
32 - 40 uur