zoekt een

(Ondersteunend) Begeleider/Zij-instromer Intensieve Zorg, Heertgank 23

Als begeleider op woonlocatie Heertgank 23 op Het Rijtven Deurne, draag jij actief bij aan het geluk van voornamelijk ouder wordende cliënten (40 - 60 jaar) met een zeer ernstige verstandelijke beperking. De nadruk ligt hier op dagelijkse zorg, sfeer en een fijne dag ervaren. We werken volgens de methode Meer Mens, waarbij je met aandacht contact maakt met de bewoner waarbij horen, voelen, kijken, ruiken en ervaren belangrijk zijn. Je herkent de signalen bij de bewoner en voelt hem/haar feilloos aan. Hierdoor leer je de bewoner steeds beter te begrijpen en stem je jouw begeleidingsstijl en intensieve zorg hierop af, waarbij je de individuele behoeften van de bewoner continu centraal stelt.

Cliënten zijn volledig afhankelijk van jou als (ondersteunend) begeleider. Samen met je collega’s creëer je een huiselijke en rustige sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich prettig voelt. Je houdt korte lijntjes met familie en vrijwilligers om met z’n allen de beste zorg en geluksmomentjes te bieden. Doordat je de cliënten leert kennen en hun signalen leert lezen begrijp je steeds beter waar ze behoefte aan hebben. Bewoners van Heertgank 23 hebben een ernstige verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit kan zowel verbaal als fysiek tot uiting komen. Om die reden hebben cliënten behoefte aan een duidelijke structuur. De meeste cliënten kunnen verbaal niet communiceren en kunnen d.m.v. non-verbale signalen zichzelf uitdrukken.

Warm, nieuwsgierig en persoonlijke aandacht, daar herken jij jezelf in! Jouw eigenschappen geven kleur aan het leven van de cliënt. En net dat beetje extra kleur staat voor hen gelijk aan net dat beetje extra geluk. Jij richt jouw begeleiding en verzorging op een stabiel en fijn leven voor de client. En daar waar het kan, denk jij out of the box in de kleine stappen die je samen met een client kunt zetten om zijn leven te verrijken! Op deze wijze draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg(overname) mee. Jij geniet er van om er voor te zorgen dat cliënten fris de dag kunnen starten of s avonds lekker kunnen ontspannen in bad. En jij begrijpt als geen ander dat een cliënt het fijn vindt om zelf het tempo te bepalen en zelf kleine keuzes te maken. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om en jij verdiept je waar nodig graag in medische handelingen zoals bijvoorbeeld katheterverzorging, stomaverzorging of sondevoeding.

Doordat jij klein kijkt en vanuit je gevoel werkt, voel jij haarfijn aan hoe een cliënt in zijn vel zit. Ook als een cliënt niet kan praten, weet jij contact te maken en zie jij wat een iemand nodig heeft. En dat het soms eens kan knallen? Dat weet jij en ga je niet uit de weg. Jij ziet de vraag achter dat gedrag en bent er onvoorwaardelijk.

En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4.

  • Een afwisselende baan voor 24 uur per week in een professioneel en enthousiast team met de focus op de kwaliteit van zorg;
  • Veel betrokkenheid vanuit familie en vrijwilligers om cliënten elke dag een fijne dag te bezorgen;
  • Een jaarcontract met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een passend salaris conform cao gehandicaptenzorg FWG30/ FWG35 met aantrekkelijke  arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en opleidingsbudgetten;
  • Het volgen van trainingen via onze eigen Academie, zoals de training Support Gericht  werken en Meer Mens.

Contact

Angelique van Deursen
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider

Tilburg
28 - 32 uur
Kempenhaeghe

Begeleider bij Kempenhaeghe

Heeze
In overleg
Neos

Stagiair(e) Werkbegeleider HK1 (MBO)

Eindhoven
24 - 32 uur