zoekt een

BBL-leerling Helpende zorg en welzijn (helpende +) niveau 2

Kleur jij binnenkort de dag van de bewoners van Hof van Bluyssen? Je komt bij ons terecht in een warme werkomgeving waar het welzijn van bewoners echt centraal staat. En waar ook oprechte aandacht is voor jou en jouw ontwikkeling. Want wij geloven dat jouw werkgeluk zich vertaalt in extra kleur in het leven van de bewoners. Je komt bovendien te werken in een prachtig, monumentaal pand met een mooie ruime tuin. We zijn een van de landelijk best gewaardeerde verpleeghuizen (top 10 ZorgkaartNederland van 2022, 2021 en 2020). Geïnteresseerd? Kom dan kennismaken met Amaliazorg Hof van Bluyssen in Asten.

Wat houdt de opleiding / baan in?

In de opleiding tot Helpende zorg en welzijn leer je oudere mensen helpen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Je leert ook zorgdragen voor een zinvolle besteding van de dag. Je helpt mee met het verzorgen van de maaltijden, het huishouden en bij activiteiten en geeft medicatie aan bewoners. Je leert werken met het zorgleefplan.

Wat kleurt jou?

 • Diploma MBO entreeopleiding (niveau 1)
 • Aantoonbare werkervering op het gebied vna zorg en welzijn, hospitality of schoonmaak
 • Beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk).
 • Je kunt met de de computer werken
 • Doorzettingsvermogen, flexibiliteit, zelfstandigheid en initiatiefrijk.

Je werkhouding

Binnen Amaliazorg staat belevingsgericht werken voorop. Dit vraagt om een bepaalde instelling, gedrag en wijze van omgaan met bewoners, mantelzorgers, collega’s en vrijwilligers. Deze werkhouding komt niet uit de lucht vallen. Je bent je bewust van je handelen en de invloed die dat heeft op het welbevinden van de bewoners, mantelzorgers, je collega’s en vrijwilligers. Jij krijgt ruimte om ideeën in te brengen en te verwezenlijken. Zo komt belevingsgericht werken goed tot zijn recht. We zijn ervan overtuigd dat dit resulteert in meer werkgeluk. Dat vertaalt zich weer door in het geluk van onze bewoners. Zo breng jij dat typische Amaliagevoel over in je werkwijze. Dat vinden we belangrijk.

Hoe kleuren wij jouw werk?

 • Met een passend salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 28 uur per week. Dit is als volgt opgebouwd: 20 uur werken op de werkvloer, 5,5 uur vergoeding voor de lesdag op school en 2,5 uur voor extra ontwikkeling. Deze ontwikkelingsuren mag je zelf flexibel inzetten voor boventallig meelopen of schoolopdrachten. 
 • De kosten van het lesgeld, leermiddelen en reiskosten worden vergoed volgens de cao VVT. Je bouwt geen studieschuld op bij ons, ook niet als je stopt voordat je je diploma hebt.
 • Via een roulatieschema werk en leer je op diverse afdelingen (en locaties) binnen Amaliazorg.
 • We begrijpen dat je een goede laptop nodig hebt voor je opleiding. Daarom kun je gebruik maken van een laptopvergoeding van maximaal €500,- . 

Dit is Amaliazorg

Amaliazorg is een fijnschalige zorgorganisatie met vijf woonzorgcentra in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. We zijn gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie. Wij zijn er als Amaliazorg van overtuigd dat een betekenisvolle dag een belangrijke basis is voor de kwaliteit van leven. We geloven dat dit voor iedereen mogelijk is. Dit doen we door samen kleur te geven aan het leven van de bewoners door belevingsgericht te werken. Dit betekent dat zorg, welzijn en wonen voor elke bewoner uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Elke dag kijken we hoe dit het beste ingevuld kan worden. Amalia-breed zetten ruim 500 betrokken medewerkers en ongeveer 200 vrijwilligers zich hiervoor in. Wij staan bekend als een warme organisatie waar aandacht is voor elkaar. Dat horen we vaak. En zo gaan collega’s ook echt onderling met elkaar om. Jij kunt daar binnenkort onderdeel van worden en dit zelf ervaren.

Meer informatie

 • Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Miriam Raijmakers, parktijkopleider, 0493-328444
 • Meer informatie over de opleiding Helpende + kun je vinden op de website van een school bij jou in de regio (Summa CollegeKoning Willem I CollegeROC ter AaROC Tilburg).  

Reageren

Spreekt de opleiding je aan? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar werkenbij@amaliazorg.nl.

Selectieprocedure

Heb je interesse in de opleiding? Laat het ons zo snel mogelijk weten. We proberen binnen een week een eerste kennismaking met je te plannen. Zijn we allebei positief? Dan bellen we je of je kunt starten.

Wat kun je verwachten?

 

Je reageert

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een eerste kennismaking in te plannen.

 

Eerste gesprek

Welkom! Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij belangrijk vindt in een nieuwe baan en wat wij van jou mogen verwachten. Dit gesprek kan via beeldbellen of op locatie. Jij mag het zeggen.

 

Het vervolggesprek

Smaakt het voor beiden naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek verder de inhoud in. Je hebt een gesprek met het locatiehoofd en / of een zorgmedewerker. Dit gesprek vindt plaats op de locatie waar jij graag wilt werken.

 

Meelopen

Je loopt een paar uur mee op de afdeling waar je wilt gaan werken, zodat jij de sfeer kunt proeven. Wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de werkomgeving.

 

Aan de slag!

Zijn we na twee gesprekken allebei enthousiast? Dan doen we je een passend voorstel en start je binnenkort bij Amaliazorg!

Webclip afbeelding

Contact

Miriam Raaijmakers, praktijkopleider
Praktijkopleider
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting WIJeindhoven

Bestuursadviseur

Eindhoven
32 - 36 uur
Pameijer Mozaïk

Woonbegeleider | Rotterdam IJsselmonde

Rotterdam
24 - 32 uur
Amarant

Zorgbemiddelaar

Tilburg
32 - 36 uur