zoekt een

Vrijwilliger: tuinieren met een bewoner

Ik heb een huis met een tuintje… Voor Amaliazorg Hof van Bluyssen in Asten zoeken we iemand die wekelijks met een bewoner in onze prachtige tuin wil schoffelen of andere lichte tuinwerkzaamheden wil verrichten. Je kunt een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van een bewoner met dementie. Jij bent lekker buiten met een bewoner en maakt een praatje en stimuleert de bewoner om mee te helpen met tuinieren. Vult samen bloempotten en haalt herinneringen op over favoriete tuinplanten van de bewoner. Wat stond er vroeger bij hem/haar in de tuin? Heeft hij/zij misschien nog tips om het gras groen te houden?

Wat kleurt jou?

 • Ben jij iemand die graag buiten bezig is?
 • Vind je het leuk om in contact te zijn met een van de bewoner (met dementie)?
 • Hem te begeleiden en te zien genieten bij het uitvoeren van een vroegere hobby?
 • Een praatje te maken en samen op tijd koffie te drinken?
 • Heb je tijd over om op een voor jouw geschikt moment iets voor een ander te betekenen?

Vijf keer: Ja! Dan zoeken we jou.

Wat zijn jouw wensen?

Wij vinden het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. En ook bij de tijd die je ervoor vrij wilt en kunt maken. Daarom bespreken we samen met jou je wensen en onze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Hoe kleuren wij jouw vrijwilligerswerk?

 • Met een vrijwilligersovereenkomst
 • Je wordt goed ingewerkt en je krijgt professionele ondersteuning
 • Met scholing als dat nodig is
 • Met heel veel waardering
 • Het vrijwilligerswerk kan een mooie opstap zijn naar een betaalde baan in de zorg als bijvoorbeeld huiskamermedewerker of een BBL-opleiding
 • Koffie of thee en wat lekkers erbij als je aan het werk bent

Dit is Amaliazorg

Amaliazorg is een fijnschalige zorgorganisatie met vijf woonzorgcentra in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. We zijn gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie. Wij zijn ervan overtuigd dat fijne dag hebben belangrijk is voor de kwaliteit van leven. We geloven dat dit voor iedereen mogelijk is. Dit doen we door samen kleur te geven aan het leven van de bewoners door belevingsgericht te werken. Dit betekent dat leefgeluk, wonen en zorg voor elke bewoner uniek is en afgestemd op de persoonlijke levensgeschiedenis, gewoontes en behoeften. Elke dag kijken we hoe dit het beste ingevuld kan worden. Amalia-breed zetten ruim 500 betrokken medewerkers en ongeveer 200 vrijwilligers zich hiervoor in. Wij staan bekend als een warme organisatie waar aandacht is voor elkaar. Dat horen we vaak. En zo gaan collega’s ook onderling met elkaar om. Jij kunt daar binnenkort onderdeel van worden en dit zelf ervaren.

Reageren of meer informatie

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan direct via het formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? We geven je graag meer informatie. Je kunt dan contact opnemen met Joep of Ine (Gespecialiseerd Medewerkers Welzijn) via 0493-328444 of mail naar Welzijn-hvbl@amaliazorg.nl.

Webclip afbeelding

Contact

Ine of Joep, gespecialiseerd medewerkers welzijn
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

Arbo Coördinator - Koraal locaties Brabant

Oirschot
32 - 36 uur
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
tanteLouise

Zorgstudent, Locatie De Nieuwe Haven

Bergen op Zoom
In overleg