Zorgassistent - parttime

Jij hebt een groot hart voor de zorg! Je vindt het fijn om onze patiënt te ondersteunen. We hebben jou nodig! Om onze patiënt te helpen bij de dagelijkse basiszorg en voeding en om samen met onze verpleegkundigen de beste zorg te verlenen.

Heb jij interesse in deze dankbare baan waar je echt bijdraagt met jouw zorgkwaliteiten? Solliciteer nu en mogelijk zien we je snel om kennis te maken met ons ziekenhuis, de afdelingen en je toekomstige collega’s!

Jij zorgt ervoor
Jij zorgt ervoor, in nauwe samenwerking met de verpleegkundigen, dat de patiënt de juiste basiszorg en voeding krijgt! Dat houdt in dat je zorgtaken hebt, zoals: patiënten verzorgen op bed of in de badkamer, ondersteunen bij patiëntenvervoer, verpleegkundige assisteren bij bijvoorbeeld wondzorg, uitgifte van maaltijden en naleving van diëten, voorraden aanvullen en extra zorg en extra aandacht: luisteren, haren verzorgen, wandelen.

Je hebt overdracht momenten en regelmatig terugkoppeling en afstemming met de verpleegkundigen. Er is altijd werk op de afdeling, jij ziet dit en pakt pro actief op en aan wat binnen je functie hoort. Samen helpen we elkaar.

Dorry - Verpleegafdeling Algemene Chirurgie
“Als jong meisje wilde ik de verpleging in. Ik kwam echter pas echt in aanraking met zorg doordat ik in directe familiekring (mantel)zorg ging verlenen. Ik merkte dat ik mijn naasten goed kon helpen en daarbij de professionele zorgverleners kon ontlasten. Daarom heb ik er voor gekozen om in het Catharina Ziekenhuis te starten als eerst Voedingsassistent en nu ook als Zorgassistent

Het geeft mij echt een fijn gevoel dat ik af en toe echt de tijd kan nemen voor de patiënt als deze er doorheen zit. Ik kan de pijn niet wegnemen, maar wel luisteren en doen wat wel kan, zoals even naar buiten met de patiënt. En, de verpleegkundigen zijn echt enorm dankbaar voor de taken die ik kan oppakken en het extra handje dat ik hen kan bieden.”

Kesi - Vrouw / Kind Centrum
Ik voel me echt onderdeel van het team op de afdeling. De verantwoordelijkheid van een Voedings- en Zorgassistent is groot. Een foutje in een dieet kan grote gevolgen hebben voor de patiënt. Daarnaast denk je heel oplossingsgericht mee richting andere opties zodat de patiënt de juiste voeding krijgt en ook nog kan genieten van eten en drinken. Op mijn afdeling heb je ook veel contact met partners en de ouders op de kinderafdeling. Het is hard werken tijdens een dienst, we hebben een strakke planning. Maar de voldoening is groot en ik hoor bij het team op de afdeling. De diensten vind ik ideaal. Als mijn kindje later naar school gaat, kan ik dit goed combineren met mijn rooster.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

De Zorgassistenten
In het ziekenhuis werken circa 100 Zorg- en Voedingsassistent. Dagelijks zijn zij bezig op de verpleegafdelingen om de patiënten te voorzien van zorg en voeding. Naleving van de voorschriften die horen bij diagnose en/of behandeling zijn hierbij een belangrijk onderdeel.

Je bent echt een onderdeel van het zorgteam op een afdeling. Dit kan bijvoorbeeld zijn Inwendige/MDL, Chirurgie of de Paaz.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
  • minimaal mbo 2 werk- en denkniveau.
  • kennis en/of ervaring van patiëntgericht verzorgen en van voedings- en dieetleer.
  • flexibele inzetbaarheid, ook in het weekend.
  • ervaring met gegevensverwerking en het registeren van informatie is systemen.

Ook ben je een persoon met inlevingsvermogen, tact en een goed luisterend oor. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en weet informatie helder over te brengen aan patiënten en verpleegkundigen. Je bent geduldig en beleefd en zorgt dat dat patiënt, familie en collega’s op de juiste manier benaderd worden. Je kunt patiënten ondersteunen bij hun algemeen dagelijkse levensbehoeften en zorgt voor een schone en opgeruimde omgeving voor de patiënt.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Zorgassistent kun jij rekenen op:
  • contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
  • 18 tot 30 uur per week. Uren in overleg. Er zijn 5,5-uurs, 6-uurs en 8-uurs diensten. Diensten zijn tussen 7.15uur en 22.00 uur.
  • een bruto maandsalaris tot €3.122,00 (FWG30) op basis van een 36-urige werkweek.
  • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand) en een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand) en onregelmatigheidstoeslag.
  • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

Afdelingsassistent

Halsteren
20 - 24 uur
DeSeizoenen

Doktersassistent GHZ, 24 uur, Oploo

Oploo
20 - 24 uur
GGD Brabant Zuidoost

Teamassistent Eindhoven

Eindhoven
24 - 36 uur