zoekt een

Leerwerkcoach (klussenclub)

Vind jij ook dat iedereen mee moet kunnen doen in onze samenleving? Wil jij onze deelnemers ondersteunen om een goede dagstructuur te creëren? En wil jij werken op een bijzondere plek waar creativiteit, huiselijkheid en medemenselijkheid voorop staan? Dan hebben wij een mooie baan voor jou! Wij zoeken een leerwerkcoach voor onze Klussenclub.

Wat ga je doen als leerwerkcoach op de Ledeboerstraat?
Als leerwerkcoach begeleid jij de deelnemers die gekozen hebben voor dagbesteding bij en met onze Klussenclub en ondersteun jij hen in het behalen van hun (persoonlijke) doelen. Iedere deelnemer heeft een eigen verhaal en met elkaar werk je toe naar optimale participatie in de samenleving. Jij coacht je deelnemers op het gebied van hun herstel en arbeidsvaardigheden terwijl je met ze samenwerkt. Onze deelnemers groeien bij jou omdat jij gefocust bent op hun mogelijkheden, kwaliteiten en kansen.

Je werkt iedere dag samen met een team van mooie en unieke deelnemers en een groep gedreven vrijwilligers en collega’s. Tijdens het samenwerken bewaak je het groepsproces en ondersteun je de ontwikkeldoelen van de deelnemers. Bij KREW staan we samen voor een betekenisvol leven en meedoen aan de maatschappij. We zijn trots op onze Klussenclub en hiervoor draag ook jij graag eigenaarschap. Je zorgt ervoor dat ook de zorg-administratieve werkzaamheden op orde zijn, waaronder trajectplannen en rapportages zodat doelen inzichtelijk zijn en samen behaald worden. 

De functie vraagt om een vakman/-vrouw met een hart voor mensen, met twee ‘rechterhanden’ om in de breedte diverse klussen te kunnen aannemen, en het leuk vindt om die kennis over te dragen. We zien graag een ondernemend, proactief organisatietalent. Je hebt draagkracht en een positieve houding. Je wordt enthousiast van de organisatie voor de Klussenclub en het samenwerken met zorgprofessionals zowel binnen als buiten RIBW en vooral van op een sociale manier leidinggeven aan een groep leergierige deelnemers. 

In wat voor team ga je werken?
Het team KREW Ledeboerstraat bestaat uit 15 collega’s: leerwerkcoaches, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en stagiaires. Allemaal harde werkers die collegiaal en soms ook eigenwijs zijn. Je collega’s hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en een flinke dosis humor. Tegelijkertijd zijn het ook allemaal mensen die goed kunnen motiveren, stimuleren en coachen.

Is de functie van leerwerkcoach jou op het lijf geschreven?
Je bent een praktische doorpakker. Iemand met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Ook straal je vertrouwen, rust en warmte uit. Je kunt uitstekend samenwerken en hebt ook een grote mate van zelfstandigheid. 

 • Je bent in het bezit van een relevant diploma op mbo- of hbo-niveau.
 • Kennis en/of ervaring op het gebied van jobcoaching, dagbesteding of arbeidsre-integratie is een pré.
 • Ervaring in de psychiatrie en kennis van herstelondersteunende zorg is een pré.
 • Je bent flexibel en kunt goed schakelen tussen verschillende werkopdrachten.
 • Je kunt je vinden in de waarden en normen van onze organisatie: vertrouwen, verbinding en vakmanschap.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs (B).

Wat kun je verwachten?
Jij bent écht van betekenis voor iemands bestaan. Samen met onze deelnemers werk je toe naar herstel en kwaliteit van leven. Dat geeft voldoening! We belonen jouw inzet met:

 • Een jaarcontract voor min. 24 uur, met uitzicht op een vast dienstverband. Je contracturen worden in overleg met jou bepaald.
 • Een salaris tussen € 2.451 en € 3.863 afhankelijk van jouw ervaring en conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. De functie is ingeschaald in FWG 45.
 • Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met diverse workshops en cursussen in onze e-learning omgeving.
 • Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sportabonnement via Fiscfree.

Interesse? Dan wil je vast meer weten!
Bel voor meer informatie even met Lex de Hondt, Leerwerkcoach (06-15305628) of Brenda van Soerland, ervaringsdeskundige (06-50216102). Zij kunnen je meer vertellen over het werk, het team en de deelnemers, maar ook over het sollicitatieproces.

Meer weten? 

Bekijk meer op de site www.ribwbrabant.nl en onze ‘Socials’ kanalen. Bekijk ook vooral ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze werken bij-pagina op de website als je wil weten wat onze medewerkers hierover zeggen. 

Solliciteren
Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV per e-mail: werkenbij@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 231207. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek.

Recente vacatures

DeSeizoenen

Begeleiders LVB, uren in overleg, Oploo

Oploo
24 - 28 uur
Sterk Huis

Mentor jonge vluchtelingen 24-uurs opvang

Goirle
28 - 36 uur
SDW

Persoonlijk Begeleider Ouder met Kind

Roosendaal
24 - 32 uur