zoekt een

Begeleider wonen in de wijk , Pontenage (nieuwe locatie in Gemert)

Het is soms pittig, maar vooral heel gaaf! Jij krijgt er energie van om met cliënten met uitdagende begeleidingsvragen te werken en continu te schakelen in wat iemand van je vraagt. En wie wil dat nou niet in ons prachtig nieuw pand Pontenage. Aan de rand van het centrum van Gemert op de Berglarenstraat staat ons nieuwe appartementencomplex Pontenage. Binnen Pontenage is de sfeer uitnodigend, gezellig, gastvrij en biedt het plek aan 32 cliënten. Pontenage bestaat uit 3 verschillende woongroepen en een afdeling appartementen en studio’s, elk met een eigen karakter.

De vraag naar zorg en begeleiding wisselt per afdeling. De leeftijd van de cliënten is variërend van jongvolwassenen tot ouderen.

De ondersteuningsvragen van cliënten zijn uiteenlopend op zowel psychisch, sociaal als medisch gebied. Je kijkt constant naar wat iemand nodig heeft en speelt heel bewust in op de veranderende ondersteuningsvraag van de cliënt. Hierdoor leer je de cliënt steeds beter te begrijpen en voel je hem of haar feilloos aan. Je creëert een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving, waarbij jij de stabiele factor bent. De cliënt kan altijd op jou terugvallen, omdat jij er voor hem/haar bent in goede en slechtere momenten.

“Een gezellig huishouden waar iedereen zichzelf kan zijn”, dat is waar jij iedere dag weer voor zorgt met jouw enthousiaste en warme persoonlijkheid. En door de wisselende groepssamenstelling is dat soms best dynamisch en kan dat soms wel eens botsen. Jij gaat dat niet uit de weg en weet deze onderlinge groepsinteractie goed te begeleiden. Jij weet hoe belangrijk het voor cliënten is dat zij zelf keuzes maken, van klein tot groot. Cliënten ervaren structuur en duidelijkheid bij jou, zodat ze overzicht houden over hun eigen leven en hierin zelf regie kunnen nemen.

Samen met de cliënt zorg je dat hij een plek binnen de maatschappij in kan nemen. Dat kan gaan van het opbouwen van sociale relaties in huis, behouden van contacten met familie tot koken bij de kookclub. En zo draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

En daarnaast neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg mee. Zo stuur je de één proactief aan, neem je bij de ander (een deel van) de zorg over.

En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 of hbo-opleiding.

  • Werken in een prachtig nieuw gebouw in Gemert;
  • De uren zijn bespreekbaar. We nemen hierin graag jouw wensen mee!
  • Een salaris in FWG 35 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal €2.338 en maximaal €3.294 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
  • Een team waarbinnen er écht wordt samengewerkt tussen collega’s die op elkaar kunnen vertrouwen;
  • Een jaarcontract met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd.

Contact

Dorrie Wijnhoven
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Regionaal Autisme Centrum

AMBULANT AUTISMEBEGELEIDER A/B REGIO BRABANT NOORD OOST (O.A. ...

Helmond
24 - 28 uur
BrabantZorg

Bewegingsagoog | 32 uur

Veghel
28 - 32 uur
Neos

Wooncoach Beschermd Wonen

Eindhoven
28 - 32 uur