Verpleegkundige Algemene Chirurgie - parttime of fulltime

Werken in een afdeling waar een goede sfeer, voor elkaar klaar staan én voldoende uitdaging op nummer 1 staan. In een functie waar veel verpleegtechnische handelingen verricht worden en meerdere specialismen aan de orde van de dag komen. Van gynaecologie en urologie tot (vaat)chirurgie en traumatologie. Met veel uitdaging in je werk door klinisch redeneren op hoog niveau en alert en adequaat inspelen op (semi) acute situaties. En dat allemaal in een fijn hecht team waar buiten werktijd veel activiteiten georganiseerd worden. Van kerstmarkt liefhebbers tot pubquiz fanaten, voor ieder wat wils. Die combinatie van verbondenheid en ambitie in het verpleegkundig vak. Dát betekent werken op onze verpleegafdeling algemene chirurgie. Grijp deze kans met beide handen aan en stuur vandaag nog je sollicitatie naar ons topklinisch opleidingsziekenhuis! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgen voor de chirurgische, urologische en gynaecologische patiënt is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij is de curatieve en psychosociale zorg erg belangrijk. Ook werk je nauw samen in multidisciplinair verband met specialisten zoals vaatchirurgen, urologen, gynaecologen, fysiotherapeuten, transferverpleegkundigen en diëtisten. Doordat wij patiënten van drie verschillende specialismen op de afdeling verplegen verandert de zorgvraag en de werkdrukcontinu. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is, dat je steeds uitgedaagd blijft en dagelijks het beste uit jezelf kan halen. Als verpleegkundige algemene chirurgie ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor het continue verpleegproces van opname tot ontslag van onze patiënten. Onze patiënten liggen gemiddeld 3 – 7 dagen op onze afdeling. Met uitzonderingen en in complexe situaties zelfs weken of maanden.
 • uitvoeren van veel verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan complexe wondzorg, negatieve druktherapie, infusen en centrale lijnen, epiduraal, drainzorg.
 • deelnemen aan werkgroepen bijvoorbeeld EBP, HIX en klinisch redeneren.
 • bijdrage leveren aan de professionalisering van het verpleegkundig beroep. Zo heeft één van onze verpleegkundige onderzoeken over het bolussen van antibiotica de kenniscafé Evidence Based Practise publieksprijs gewonnen. Dit onderzoek is in augustus 2023 gepubliceerd in het bekende blad Nursing. Super trots zijn wij op ons team! Met o.a. deze talentvolle collega’s werk jij straks samen.
 • regisseren van je eigen ontwikkeling. Je stelt leerdoelen, wisselt kennis uit en maakt gebruik van de expertise van collega’s en volgt met regelmaat klinische lessen of workshops.

Leren & ontwikkelen
Ons team staat bekend om het fijne veilige leerklimaat. Je mag fouten maken, je mag jezelf zijn, je mag leren én ontwikkelen. Daar tegenover vragen wij van jou de wil om te leren en een goede werk- en open leerhouding. Wat kun je dan allemaal bij ons leren? Denk aan omscholing van MBO verpleegkundige tot HBO verpleegkundige. Ook volg je de Complexe Cursus Algemene Chirurgie of volg jij de specialisatie voor een van onze vasculaire care units door middel van een vaatcursus. Maak je ambities bespreekbaar met teamleider Jon.

En wist jij dat de afdeling Chirurgie ook een uitstekende plek is om een goede basis te leggen voor jouw start met de opleiding tot Intensive Care, Medium Care of Spoedeisende Hulp verpleegkundige?

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Verpleegafdeling Algemene Chirurgie
De verpleegafdeling algemene chirurgie kenmerkt zich door:
 • 40 bedden verdeeld over 2 gangen: 5-Oost en 7-Oost. Op 7-Oost zijn twee vasculaire care units volledig gericht op complexe vaatchirurgie.
 • 45 verpleegkundigen (waaronder ook regie- en vaatverpleegkundigen), 12 zorgassistentes, 3 secretaresses en teamleider Jon.
 • verlenen van vaatchirurgie welke een speerpunt is van het Catharina ziekenhuis.
 • hoog complexe zorg verlenen aan patiënten vanuit verschillende specialismen: vaatpatiënten, traumapatiënten en andere chirurgische spoedindicaties evenals de gynaecologische- en urologische patiënten.
 • 2 Vasculaire Care Units, waarbij ook patiënten direct na een trombolyse verpleegd worden.
 • in september 2023 is onze leerunit bij verpleegafdeling algemene chirurgie van start gegaan. Dit betekent dat mbo- en hbo verpleegkundigen bij ons mogen werken en leren. In deze unit worden studenten iedere dag gekoppeld aan 2 gediplomeerde verpleegkundigen.

Ons team is jong en ambitieus. We werken goed samen en merkt dat we echt verbonden met elkaar zijn als team. Dit komt mede doordat we elkaar veel buiten werktijd zien. Zo organiseren we regelmatig leuke uitjes. Denk aan muziekbingo, uiteten of op stap gaan. Ook nemen we regelmatig deel aan activiteiten die ons ziekenhuis organiseert zoals de kerstmarkt in Keulen of musicals bezoeken. Ook onze teamleider Jon mag hierbij niet ontbreken. Tot slot organiseren we 1 keer per maand een vrijdagmiddagborrel. Deze samenhorigheid kenmerkt onze afdeling.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over chirurgie via deze link.
Volg je ons ook al op Instagram via Chirurgie.Catharina? Hier kun je al een stukje sfeer proeven!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo of hbo opleiding tot verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • ziekenhuiservaring is een pré. Geen ervaring? Ook dan ben je welkom in ons team! Samen maken wij een plan om jou door te laten groeien tot afdelingstopper.

Ook ben je een persoon die goed kan functioneren in een omgeving met continu veranderende zorg en sterk wisselende werkdruk. Wondzorg en het bijbehoren ‘knip- en plakwerk’ vind jij reuze interessant. Verder heb je een open leerhouding, kan goed feedback geven en ontvangen en houdt de regie op je eigen leerproces. Tot slot ben je gewoon een fijne collega die graag samenwerkt en weet van aanpakken.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als verpleegkundige algemene chirurgie kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.642,00 (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag (volledige 13e maand) en een eindejaarsuitkering (volledige 14e maand) en onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorroo - Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken

(toekomstig) Transferverpleegkundige Ouderenzorg

Oosterhout
8 - 12 uur
Laverhof

Verpleegkundig team

Schijndel
0 - 20 uur