Lid Patiëntenraad Catharina Kanker Instituut

Wil jij jouw stem laten horen voor de oncologische patiënt? Als lid van de Patiëntenraad CKI kan jíj deze stem zijn door bij te dragen aan nóg betere zorg voor onze patiënten en hun naasten. Ben jij als kankerpatiënt in behandeling bij het Catharina ziekenhuis, of ben je als familielid nauw betrokken? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. We zijn namelijk op zoek naar nieuwe leden!

Dit ga jij doen
Als lid van de Patiëntenraad CKI ben je de stem van de oncologische patiënten van het CKI en zorg je ervoor dat de zorg (nog) beter is afgestemd op de behoeften van deze patiënten.

Ons motto is: ‘Samen / Gaan’.

Samen: als raad geloven we dat door uitwisseling van perspectieven we een betere zorg kunnen realiseren. Die wellicht niet iedere kankerpatiënt ‘beter’ maakt, maar wel een betere zorgervaring biedt of tot een hogere kwaliteit van leven leidt.

Gaan: we nemen initiatief om elkaar als patiënten en experts te betrekken bij concrete speerpunten.

Deze rol vraagt om een paar uur per maand van je tijd, via kwartaalbijeenkomsten en het werken aan één van de speerpunten. Op dit moment zijn dat: (1) speciale aandacht voor kankerzorg voor jonge mensen; (2) de weg kunnen vinden in relevante ondersteunende zorg naast medische zorg; (3) en toegang hebben tot de juiste informatie in elke fase van je behandeling zodat je goed kan meebeslissen over je eigen zorgpad. Vanaf 2024 zal ook het thema regionale samenwerking steeds belangrijker worden voor de Raad.

Dit ben jij
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij:
  • als patiënt of familielid betrokken bent bij de kankerzorgbehandeling in het CKI zodat je een actuele ervaring van de kankerzorg kan vertegenwoordigen.
  • tijd en ruimte hebt om 4 x per jaar actief met ons mee te denken en daarnaast mee wil werken aan één van onze speerpunten.

Verder ben je een persoon die zijn/haar ervaring meeneemt en ben je in staat om een bredere achterban te vertegenwoordigen.

Dit is onze afdeling
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw mederaadsleden en onze zorgprofessionals en heb je begrip voor elkaars perspectief. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gezamenlijke betrokkenheid bij verbeteringen.

De Patiëntenraad CKI is gestart in 2020 en heeft zich ontwikkeld tot een volwassen platform voor patiëntenparticipatie in het Catharina Ziekenhuis. De raad bestaat uit maximaal zeven leden namens de patiënten en hun naasten, een medisch specialist in de oncologie en de directeur van het Catharina Kanker Instituut.

Wij bieden jou
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij ook goed voor jou. Als Lid van de Patiëntenraad CKI kan jij rekenen op:
  • direct waardering voor jouw inbreng.
  • een actieve stem namens de patiënten van ons ziekenhuis.
  • een onkostenvergoeding voor ingezette uren en reiskosten.

Leden worden benoemd voor een periode van twee jaar en kunnen één keer herbenoemd worden voor eenzelfde periode.

Jij hebt jouw baan voor het leven gevonden!
Heb je vragen over het werken als Lid van de Patiëntenraad CKI in het Catharina Ziekenhuis? Je kunt deze stellen aan Ingeborg Mijling (Voorzitter van de Patiëntenraad) op 06-10979049.

Heb je vragen over deze sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
  • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
  • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Heb je interesse om lid te worden van de Patiëntenraad? Schrijf dan een korte motivatiebrief en stuur die met je curriculum vitae naar patientenraadcki@catharinaziekenhuis.nl.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting WIJeindhoven

Bestuursadviseur

Eindhoven
32 - 36 uur
Pameijer Mozaïk

Woonbegeleider | Rotterdam IJsselmonde

Rotterdam
24 - 32 uur
Amarant

Zorgbemiddelaar

Tilburg
32 - 36 uur