zoekt een

Leerwerkplek BBL verzorgende IG (SwitchZ)

Heb je geen of weinig ervaring in de zorg maar wil je toch heel graag als verzorgende IG werken in de zorg. Heb jij de keuze gemaakt voor een carrière switch? Wil je graag leren en werken tegelijk? Dan is dit iets voor jou!

Wat ga je doen?
Je werkt nu niet in de zorg, maar zou dat wel graag willen. Voor diverse locaties in de regio Midden- en West Brabant zijn we altijd op zoek naar zogenaamde zij-instromers voor het SwitchZ-traject. In dit omscholingstraject word je opgeleid tot Verzorgende IG. Dit kan bij Mijzo, maar het kan ook bij een van de andere deelnemende zorgorganisaties: de Wever, Thebe, Park Zuiderhout of Oktober.

SwitchZ biedt je de mogelijkheid om via een verkort traject (1,5 jaar voor verzorgende IG) je diploma te behalen. Vanaf dag één ga je werken en leren combineren. Je ontvangt dus gewoon een salaris tijdens dit traject. Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet verreist, natuurlijk wel een hart voor de zorg!
De opleiding wordt gegeven door Bureau G&D, een erkende onderwijsinstelling, waarbij je in een lesgroep terecht komt met andere SwitchZers. Dit zijn allemaal zij-instromers die net zoals jij al een carrière (buiten de zorg) achter de rug hebben en graag de overstap naar de zorg willen maken.

Als Verzorgende IG verleen je dagelijkse zorg aan cliënten terwijl je ondertussen gezellig een praatje maakt. Je ondersteunt in de basis bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Hieronder valt o.a. wassen, helpen met aankleden en helpen met eten. Je stimuleert cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te versterken.

Wil je meer weten over SwitchZ? Kijk dan op de website www.switchz.nl.

Wie ben jij?
 • Je hebt affiniteit met de ouderenzorg
 • Je hebt oog voor medische situaties, maar ook de sociale kant heeft je aandacht. Zowel voor cliënten als voor de naasten en de ondersteunende disciplines
 • Je bent flexibel, leergierig en van nature zeer gemotiveerd
 • Je gaat een intensief opleidingsprogramma starten dat normaal gesproken 3 of 4 jaar duurt, dus dit vraagt iets van jou, je omgeving en je privé situatie
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op mbo-3 of mbo-4 niveau (ervaring in de zorg is niet nodig)
 • Je beschikt over voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebt (je spreekt, schrijft en leest goed Nederlands)
 • Je bent mentaal en fysiek fit
 • Je kan jezelf lerend opstellen en staat open voor begeleiding
 • Je hebt de drive om weer een opleiding te volgen en die tot een succes te maken

Wat bieden we jou?
 • Een contract tussen de 20 en 32 uur per week
 • Salarisinschaling conform cao VVT
 • Een afwisselende en uitdagende functie in een leuk team
 • Een vooruitstrevende organisatie waar jij aan mee kunt bouwen, met aandacht voor mensen, voor het werk en voor elkaar
 • Een uitstekende pensioenregeling
 • Vakantiegeld van 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Toegang tot de BijMijzo-app: maak tijdens je eerste 100 dagen op een leuke manier kennis met de organisatie
 • Een warm welkom bij de Mijzo Intro Show: een spetterende introductie in het theater van Mijzo
 • Leuke extra’s zoals personeelskorting op bekende merken, vergoeding van 10 euro per maand op en willekeurig sportabonnement, gratis Keep Fit trainingen op diverse locaties van Mijzo, gratis gebruik van massagestoelen
 • En nog meer: voordelige aanschaf van een fiets, laptop of tablet, fiscale ruimte reiskosten woon-/werkverkeer en collectieve (zorg)verzekeringen

Wie zijn wij?
Met een open, nieuwsgierige, blik naar de toekomst en vanuit de visie op positieve gezondheid, is Mijzo aanjager in de transformatie van zorg om ouderen zo lang mogelijk op eigen wijze vorm en invulling te laten geven aan hun leven thuis. Zodra dat niet meer lukt, zijn wij er om hen te ondersteunen en te begeleiden. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. Samen met cliënten en hun naasten willen we ontdekken wat de best passende zorg of ondersteuning is.

Mijzo staat voor respectvolle aandacht. Aandacht voor mensen, voor ons werk en voor elkaar. Zo halen we het beste in elkaar naar boven. Elke dag weer.

Meer weten? Kijk op www.mijzo.nl.

Nieuwsgierig naar werken bij Mijzo?
Voor alle informatie over werken en leren bij Mijzo, kun je terecht op www.werkenbijmijzo.nl.

Geïnteresseerd?
Ben je enthousiast over de functie van verzorgende IG en dit traject? Solliciteer dan via onderstaande knop

Heb je nog vragen over het SwitchZ traject of over jouw achtergrond in relatie tot het SwitchZ-traject? Neem dan contact op met Hanneke Scheepers (Projectcoördinator SwitchZ) via 06-81067096 of met Gaby Staps (Project coördinator SwitchZ) via 06-22854184 of kijk op www.switchz.nl.

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de procedure.
Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Contact

Jeannette Verhoofstad - Stupers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Dunya zorg en welzijn

BBL opleidingsplaatst

Breda
Parttime
Oktober

Leerwerktraject Verzorgende IG - Merefelt

Veldhoven
In overleg
WoondroomZorg BV

Woonbegeleider - Ouderwooninitiatief Plu-S Eindhoven

Eindhoven
16 - 20 uur