zoekt een

Begeleider Werkpost en Dagbesteding complex gedrag, Rijtven Deurne

Wij vragen

Uitdagend, avontuurlijk, spannend… Een dag met onze cliënten is allesbehalve saai of eentonig. Onze cliënten zullen jou iedere dag uitdagen en je soms ook een spiegel voorhouden. Jij bent hun stabiele factor en zorgt voor een veilige, overzichtelijke en voorspelbare omgeving. Lukt dat een keer niet dan zal je dat direct merken! Dat is voor jou geen probleem want jij houdt van uitdaging en je staat stevig in je schoenen.

Onze cliënten (matige tot ernstige verstandelijke beperking) hebben elk een unieke zorgvraag. Naast hun verstandelijke beperking ligt de sociaal emotionele ontwikkeling onder de 2 jaar en de cognitieve ontwikkeling gemiddeld tussen 2 en 4 jaar. Ook is er bij alle cliënten sprake van lichamelijke beperkingen, psychiatrische- en/of persoonlijkheidsstoornissen waardoor zij fysiek of verbaal kunnen reageren op situaties. Je ondersteunt cliënten bij de dagelijkse verzorging en kan de zorg volledig overnemen als de cliënt dit zelf niet (meer) kan.

Als specialist Complex Gedrag binnen de werkposten bied jij cliënten waardevol werk vanuit een werkpost en dagbestedingslocatie. Je begeleidt zelfstandig een groep van 3-4 cliënten, waarbij je intensief samenwerkt met de collega's om je heen. We werken in de keukenpost aan lunchgerechten voor het personeelsrestaurant en voeren horecataken uit. Vanuit het Facilitair Centrum halen we met Opgeruimd Rijtven het vuilnis op het terrein op met onze eigen vuilniswagen. Ook ondernemen we logistieke taken en doen we werkzaamheden op het facilitair centrum voor wasserij Was & Strijk. Als specialist werkpost leven je een bijdrage aan een betekenisvolle (zingevende) dag invulling voor onze cliënten. Je werkt zowel vanuit werkposten als je vaste basisplek op één van de drie dagbestedingslocaties (Heertgank 7, Erf 4, Erf 12) van complex gedrag en integraal op woningen.

Jij staat stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden wanneer dit cliënten even niet lukt. Onvoorwaardelijk ben jij er voor hen en dat voelen onze cliënten! Jij blijft rustig, herkent vroegtijdig signalen bij cliënten en weet hierop de juiste acties uit te zetten. Dit betekent ook dat jij niet terugdeinst voor verbale of fysieke escalaties, maar juist nieuwsgierig bent naar wat een cliënt bedoelt met zijn gedrag. Jij voelt haarscherp aan wat cliënten van je nodig hebben en vanuit deze ervaring draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.

Daarnaast zit jouw hoofd altijd vol met nieuwe ideeën op het gebied van activiteiten binnen dagbesteding. Jij weet welke randvoorwaarden een cliënt nodig heeft tijdens een activiteit. En wil een cliënt eens wat nieuws of anders? Gaaf! Jij denkt in kansen en gaat er mee aan de slag! Jij weet hoe belangrijk het voor cliënten is dat zij zelf keuzes maken, van klein tot groot. Cliënten ervaren structuur en duidelijkheid bij jou, zodat ze overzicht houden over hun eigen dag en hierin zelf regie kunnen nemen. Samen met de cliënt zorg je dat hij van betekenis kan zijn.

Door de rust en het zelfvertrouwen wat je uitstraalt, durven cliënten en ook zeker jouw collegas op jou te bouwen. En wat heb jij daarvoor in huis? Jij bent duidelijk, oordeelt niet en komt je afspraken na. En ook niet onbelangrijk; jij reflecteert graag op je eigen handelen en staat open voor feedback. Alleen dan voel jij dat je kunt groeien om de beste begeleiding te kunnen bieden!

Je ziet het als een uitdaging om jouw talenten in te zetten en proactief mee te denken in de verdere ontwikkeling binnen complex gedrag, zodat de zorg binnen ORO aan deze cliënten nóg beter vormgegeven kan worden. Als specialist Complex Gedrag binnen de werkposten kun jij snel schakelen in de groepsdynamiek tussen de verschillende hulpvragen van cliënten. Je bent een verbindende factor in de samenwerking met Hospitality en Facilitaire medewerkers

Wij bieden

  • Een parttime of fulltime contract waarbij spanning, avontuur en soms ook ingewikkelde casussen centraal staan. Je werkt onregelmatig tussen 7.00-22.00 uur, waarvan de meeste diensten liggen tussen 8.00-16.15 uur (ook weekenden en feestdagen);
  • Veiligheid ervaren en ook kunnen bieden aan je collega's is belangrijk. Je werkt daarom altijd in teamverband en stemt de zorg continu samen af;
  • Heb jij een zorgopleiding afgerond op niveau 4? Dan bieden we je een salaris in FWG 40 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.617,- en maximaal € 3.535,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • ORO heeft haar eigen basisscholing Complex Gedrag met de eigen methodiek Support gericht werken - Leer Mij Kennen. Daarnaast worden alle medewerkers Samen Sterk geschoold. Hiermee bouw jij je kennis en competenties binnen Complex Gedrag op tot specialist. Ook bestaat er de mogelijkheid om andere opleidingen te volgen via onze eigen Academie.

Contact

Angelique van Deursen
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

DeSeizoenen

Begeleiders LVB, uren in overleg, Oploo

Oploo
24 - 28 uur
SDW

Persoonlijk Begeleider Ouder met Kind

Roosendaal
24 - 32 uur
Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

Breda
28 - 32 uur