zoekt een

Persoonlijk begeleider intensieve begeleiding (OuderKind Breda)

Gemiddeld 28-32 uur per week.

Wij zijn voor Ouder en Kind in Breda op zoek naar een persoonlijk begeleider intensieve begeleiding.

Je werkzaamheden
Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten (ouders en kinderen) met een intensieve ondersteuningsvraag, met complexe gedragsproblemen, in hun dagelijks leven.  

ASVZ werkt met de behandeltechniek Triple C en daarnaast in de gezinnen met de methodiek HouVast. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de voorziening en alles wat daarmee samenhangt 24 uur per dag goed functioneert. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de organisatie van werkzaamheden en het vertalen van beleid naar ondersteuningsplannen voor cliënten/gezinnen. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van deze plannen en ook de bijbehorende administratieve taken op je neemt. Je neemt deel aan overleg en zorgt voor een goede overdracht van informatie.

In je werk word je aangestuurd door een teamleider en gedragsdeskundige. Je geeft sturing aan begeleiders en ondersteunend begeleiders. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega's, andere disciplines en instanties en met de cliënten en de ouders en/of het netwerk van onze cliënten. Je werkt in roostergebonden diensten, zowel slaap- als dag en weekenddiensten.

 

Wat vragen wij:

 • Je bent in het bezit van een diploma HBO Social Work, HBO pedagogiek, SPH, SPW 4, MMZ of een diploma van een andere relevante beroepsopleiding
 • Een collega die stabiel, proactief, flexibel is voor zowel de cliënt als het team.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en daarnaast de juiste samenwerking op te zoeken om met het gezin en betrokkenen, zowel intern als extern, tot een wenselijke situatie rondom de opvoeding van het kind te komen.

Beschik je over een SKJ registratie dan heb je bij ons een streepje voor.

Daarnaast vinden we de volgende vaardigheden belangrijk:

 • Vertrouwen: op basis van professionele en persoonlijke betrokkenheid durf je verantwoorde risico's te nemen.
 • Sensitiviteit: je onderkent de  gevoelens en behoeften van jezelf en anderen en houdt hier rekening mee.
 • Doorzettingsvermogen: je blijft je richten op de begeleiding van de cliënt, ook als dat minder  vanzelfsprekend lijkt.
 • Zelfreflectie: je stelt je kwetsbaar op, zoekt actief naar een persoonlijke feedback en beschikt daarbij over een reëel zelfinzicht.
 • Lerende oriëntatie: je zoekt naar achtergronden van succes- en faalervaringen, maakt gemiste kansen bespreekbaar en leert daarvan.

Wat bieden wij jou:

 • Een team met fijne collega’s die samen hard werken met de gezinnen van lvb ouders waarbij positiviteit en humor vanzelfsprekend zijn
 • Inschaling in FWG 45 conform CAO gehandicaptenzorg, maximaal €3.861,- afhankelijk van je ervaring.
 • Een doelgroep waar veel in beweging is en we mogelijkheden bieden in bijscholing en passende cursussen.
 • Een contract voor bepaalde tijd, na gebleken geschiktheid onbepaalde tijd.
 • Een intensieve maar prachtige baan.

 Werkplek
Ouder Kind Breda is een wooncomplex van ASVZ voor de opvang en ondersteuning van ouders (LVB) met kinderen. Het gaat om een appartementencomplex in Breda, waar ouders met hun kind(eren) zelfstandig kunnen wonen en terug kunnen vallen op begeleiding die vierentwintig uur per dag bereikbaar is. Het gaat vaak om langdurige en intensieve begeleiding, met als doel dat met de geboden ondersteuning ouder en kind bij elkaar kunnen blijven.

De intensieve zorg voor deze cliënten is gericht op de ondersteuning in de opvoeding van de kind (eren) en het zo zelfstandig mogelijk wonen. In deze gezinnen is meestal sprake van  complexe problematiek. Als Persoonlijk Begeleider  zet je je in om (licht) verstandelijke beperkte ouders te ondersteunen in hun dagelijks leven en in hun verantwoordelijkheden als opvoeder(s), dit doen we competentiegericht! Je gaat ouders coachen in hun opvoedvaardigheden en biedt ook ondersteuning op andere leefgebieden die op dat moment aandacht vragen zoals; financiën, huishouding, medische zaken, psychosociale hulp en vrije tijd/werk. De veiligheid en het welzijn van de kinderen staat voorop in je denken en handelen. Je ziet erop toe dat de continuïteit van zorg gewaarborgd is. Je werkt op resultaatgerichte wijze samen met cliënten aan doelen. Daarbij lever je een actieve bijdrage aan de organisatie van werkzaamheden en het vertalen van de visie van ASVZ naar individuele ondersteuningsplannen voor cliënten. Hiervoor werk je nauw samen met de orthopedagoog en verschillende instanties en professionals die bij het gezin betrokken zijn (of moeten worden) zoals jeugdbescherming, wijkteams, centra voor jeugd en gezin, huisarts, wijkagent etc.
Jouw komst binnen de gezinnen is niet altijd op vrijwillige basis van ouders, maar kan ook gesteld zijn vanuit een gedwongen kader. Dit vraagt een stevige, doortastende en vooral gepassioneerde aanpak, waarbij vertrouwen en aansluiting essentiële ingrediënten zijn.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor, maar werk je in een team met leuke betrokken collega’s. Samen werk je aan de doelen die zijn afgesproken in het gezin. Dit kan betekenen dat je ‘s ochtends om 07.00u aanklopt om het gezin te begeleiden bij het opstarten van de dag en de kinderen op tijd op school te krijgen of tijdens het avondeten aan tafel zit omdat het oudste kind maar niet wil eten.

Meer informatie en solliciteren
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Patricia Mathijssen, teamleider, telefoonnummer: 06-10628976.

Recente vacatures

ASVZ

Begeleider

breda
28 - 32 uur
Stichting WIJeindhoven

Verbinder

Eindhoven
Parttime
Neos

Vrijwilliger diverse locaties

Eindhoven
In overleg