zoekt een

Opleidingsplaats tot Verpleegkundig Specialist GGZ

Maak het verschil
Ben jij een gediplomeerd HBO-Verpleegkundige en heb jij de ambitie om door te groeien naar Verpleegkundig Specialist GGZ? GGzE biedt jou de mogelijkheid om een onderwijsgraad Master of Science te behalen. Dus wil jij één van de vier kandidaten zijn die deze uitdagende en exclusieve opleidingsplaats bemachtigd, dan dagen wij jou uit te reageren!

Als toekomstig Verpleegkundig Specialist GGZ (VS GGZ) ben je binnen GGzE werkzaam als verpleegkundig expert. De VS GGZ is een cruciale rol en is derhalve bij GGzE goed gepositioneerd. Dat blijkt ook want inmiddels zijn er ruim 30 VS GGZ werkzaam bij GGzE.

GGzE als praktijkinstelling
GGzE is een erkende praktijkinstelling voor de driejarige opleiding GGZ-VS te Utrecht (https://GGZvs.nl/). Je wordt binnen verschillende doelgroepen, zowel klinisch als ambulant en specialistisch dan wel generalistisch opgeleid; daarvoor is GGzE de instelling bij uitstek! GGzE heeft een sterk opleidingsklimaat, waarin je als  VIOS GGZ alle kans krijgt om te leren en te groeien van én met elkaar. De onderlinge betrokkenheid tussen de VIOS GGZ met de VS GGZ is groot.

Naast het opleidingscurriculum faciliteert GGzE op een creatieve manier onderwijsactiviteiten, zoals met een refereerbijeenkomst en het aanbieden van een gevarieerde somatiek-stage. Tevens organiseert de VIOS-groep zelf informele bijeenkomsten met deels een ontspannend, maar ook een inhoudelijk karakter. Verbinding, verdieping en plezier worden gewaardeerd.

Jaarlijks heeft GGzE vier opleidingsplaatsen beschikbaar. De opleiding start steeds in januari. Solliciteren naar een opleidingsplaats kan het hele jaar door.

Jouw toekomstige werkplek en team
Wat heeft onze opleiding jou te bieden?
De opleiding (NLQF 7) bestaat uit een theoretisch- en een praktisch deel verdeeld over de beroepscompetenties klinisch handelen, innovatie & implementatie en wetenschappelijk onderzoek.

Wekelijks heb je één dag cursorisch onderwijs in Utrecht van experts uit het vakgebied. De overige vier dagen ben jij werkzaam als Verpleegkundige in opleiding tot Specialist GGZ (VIOS GGZ) in de praktijk. Elk opleidingsjaar ga je naar een andere praktijkleerplaats. Je verdiept en verbreedt je kennis en kunde en brengt je verpleegkundige kwaliteiten verder tot ontwikkeling. Klinisch redeneren, psychofarmaca, co- en multimorbiditeit en somatiek nemen een belangrijke plaats in tijdens het cursorisch onderwijs en het praktijkleren.

Je wordt opgeleid tot zelfstandig behandelaar, die vanuit het verpleegkundig specialisme de rol van regiebehandelaar heeft binnen de totale behandeling. Tevens word je opgeleid als innovator met als doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg en je doet wetenschappelijk onderzoek. Voor je persoonlijke professionele ontwikkeling krijg je in het tweede leerjaar leertherapie.

De studiebelasting omvat 180 ECT (40 lesdagen per jaar, zelfstudie, uitwerken praktijkopdrachten en verrichten van onderzoek).

Na het afronden van de opleiding heb je de onderwijsgraad Master of Science behaald, word je opgenomen in het BIG register, artikel 14, en sta je ingeschreven in het verpleegkundig specialisten register.

Wat ga je betekenen wanneer je de opleiding hebt afgerond?
Als je de opleiding hebt afgerond start je bij GGzE als gediplomeerd Verpleegkundig Specialist GGZ. Dat betekent dat je:

 • Gaat werken als behandelaar en regiebehandelaar in de patiëntenzorg.
 • De zorg gaat innoveren met als doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
 • Mee gaat werken aan- of zelfstandig wetenschappelijk onderzoek gaat verrichten.
 • Andere professionals gaat coachen zoals verpleegkundigen.
 • Een bijdrage gaat leveren aan het zorginhoudelijke beleid van de instelling.
 • Jaarlijks een budget krijgt voor het volgen van geaccrediteerde scholing in het kader van herregistratie.

Jouw achtergrond
Je bent iemand die zich verwondert en niet standaard denkt. Je bent toe aan meer verantwoordelijkheid en wilt het verpleegkundig vakgebied naar een hoger niveau tillen. Je neemt een voortrekkersrol op het gebied van innovatie, beroepsinhoud en zorgverlening en je hebt hart voor je patiënt en diens naasten. Je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en weet je persoonlijke balans tussen werk, opleiding en privé goed te bewaken.

Toelatingseisen

 • In bezit van een diploma hbo-verpleegkunde (Bachelor getuigschrift).
 • Geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister (Wet BIG artikel 3).
 • Minimaal 2 jaar werkervaring (min. 0,8 fte) als verpleegkundige in de GGZ.
 • Aantoonbaar bovengemiddelde competenties, blijkend uit een door jou samengesteld portfolio dat voldoet aan de door GGZ-VS gestelde eisen (criteria zijn te vinden op de website van de opleiding: Onderwijs- en Examenregeling, Bijlage 10, Eisen portfolio).
 • Beheersing van de Nederlandse taal (niveau 3F, 4F); beheersing van de Engelse taal (niveau B2).

In enkele specifieke gevallen kan een aanvullend instroomassessment het vereiste hbo-v bachelor getuigschrift vervangen. De hiervoor geldende eisen zijn opgenomen in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van GGZ-VS.

Voldoe je op dit moment nog niet aan de toelatingseisen, maar wil je wel daarnaartoe ontwikkelen? Neem dan contact op met de opleiders, de contactgegevens staan onder aan deze vacature.

Ervaring in een ander werkveld? Geen probleem! Als jij een HBO-Verpleegkundige bent die werkzaam is in een ander werkveld dan de GGZ, je de uitdaging wilt aangaan om GGZ ervaring op te doen, zodat je daarna de opleiding tot VS GGZ kunt doen? Dat kan bij GGzE! We maken dan een programma op maat.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 55: minimaal €3076 - maximaal €4785 op basis van 36 uur.
 • Kun jij aantonen dat jij ORT ontvangt in de functie voorafgaand aan de start van de opleiding, dan vindt er een ORT afbouwregeling plaats. 
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan bedrijfsfitness of aan het fietsplan. 
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Cafeïne Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Eva van Nunen (praktijkopleider) op 06-53623055 of mail naar Eva.van.Nunen@GGZE.nl. Wil je meer weten over het curriculum en de opleidingsinstelling GGZ VS? Kijk dan ook op de site van de GGZ VS wanneer de Open Dag is.  

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Oktober

Stage in de Zorg - Merefelt

Veldhoven
In overleg