zoekt een

Woonbegeleider hbo De Hazelaar - Mondriaan 1 (V240045)

Wie ben jij en wat ga je doen

In jouw functie als hbo Woonbegeleider lever jij een bijdrage aan het op methodische wijze creëren van een prettig woon-en leefklimaat voor cliënten(groepen) met complexe (gedrags)problematiek, met als doel een omgeving te creëren waarin bewoners een zo optimale kwaliteit van leven hebben. Je levert een bijdrage aan algemene diagnostiek en/of aan het multidisciplinair behandelplan. Daarnaast verricht je ook verzorgende taken en deel je medicatie uit. Je signaleert knelpunten op het gebied van begeleiding, groepsdynamiek en onbegrepen gedrag en je biedt coaching en begeleiding aan zorgmedewerker in hun werkzaamheden. Ook ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van begeleiding en het volgen van de procedures uit het zorgleefplan.
Je observeert, rapporteert en doet voorstellen om het gedrag en de dagbeleving van de individuele cliënt en de groepsdynamiek te verbeteren. Je adviseert en coacht collega’s over benaderingswijzen van de individuele cliënt/clientengroep en hoe dit binnen het leefmilieu vorm te geven. Je werkt nauw samen met de Zorgcoördinator en ondersteunt deze in de uitvoering van het zorgleefplan met betrekking tot de toepassing van de benaderingsadviezen. Je treedt op als de verbindende schakel naar het gehele team. Je ziet toe op de balans op prikkelende activiteiten, gericht op het alertheidsniveau.

Mondriaan 1 is een D-zep afdeling waar bewoners met Dementie en zeer ernstig probleemgedrag tijdelijk verblijven.
Het multidisiciplinaire behandelplan staat centraal, door het therapeutisch klimaat kunnen we de clienten passende ondersteuning bieden om de dag door te komen.

Voor deze functie is een HBO-opleiding zoals Social Works en een grote affiniteit met probleemgedrag noodzakelijk.
We zoeken een medewerker die probleemgedrag als een uitdaging ziet en samen met het team het zorgprogramma onbegrepen gedrag verder mee wil ontwikkelen.

Meer weten?
Bel met Judith van Erve (Manager zelfstandige teams) op 06-18607504.

Wat kun je van ons verwachten
 • Een uitdagende baan met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.
 • Een salaris van €3.177,10 - €4.264,33 volgens cao VVT FWG50 voor verpleegkundigen hbo bij een 36-urige werkweek. Een aanloopperiodiek kan van toepassing zijn op het startsalaris.
 • Een jaarcontract met vooruitzicht onbepaalde tijd voor 28 tot 32 uur per week, in te vullen conform rooster.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je beschikt over een diploma op hbo-niveau in de richting van sociaal pedagogische hulpverlening.
 • Aangevuld met toegesneden scholing voor de taken op verzorgende niveau 3.
 • Je hebt specifieke kennis van en ervaring met de doelgroep cliënten met onbegrepen gedrag en methodisch werken.
 • Je bent deskundig op het gebied van gedrag en groepsprocessen.
 • Je bent in staat om medewerkers te coachen op zorginhoud, samenwerking binnen het team en ten opzichte van de cliënten.
 • Ook kun je overstijgend denken en collega’s motiveren om na te denken over voor hen relevante thema’s (bewustwording begeleiders, privacy, kwaliteit van leven, sfeer).
 • Je zorgt dat jouw vakmanschap up-to-date is en dat je jouw kennis, ervaringen en ideeën deelt.

Kom je bij ons werken, dan vragen we je om een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' VOG. De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je

Mondriaan is onderdeel van Behandelcentrum de Hazelaar en is een psychogeriatrische verpleegafdeling gericht op tijdelijke zorg en behandeling.

Mondriaan1 is een afdeling waar bewoners met Dementie en zeer ernstig probleemgedrag verblijven. Mondriaan 1 is gericht op tijdelijke individuele behandeling (maximaal 3-8 maanden), het in kaart brengen van de problematiek om ervoor te zorgen dat het gedrag voor de cliënt en zijn omgeving hanteerbaar (verminderd, opgelost, geaccepteerd) wordt, waarna doorstroom naar een passende zorgsetting kan plaatsvinden.

Contractvoorwaarden
Jaarcontract vooruitzicht onbep. tijd

Contact

Jacqueline van Berkel, Senior Verpleegkundige
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Sint Jozefoord

Verzorgende somatiek

Nuland
In overleg
Laverhof

Zorgondersteuner - Fioretti Veghel

Schijndel
16 - 20 uur