zoekt een

Vrijwilliger Begeleiden Leerwerkplekken Kookactiviteiten

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet jezelf indirect in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een situatie komen met geweld in afhankelijkheid. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld, gedwongen prostitutie of men is gevlucht vanwege oorlog of geweld. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Als vrijwilliger help jij hen om werkervaring of stage-ervaring op te kunnen doen of een leuke dagbesteding te hebben. Je levert een waardevolle bijdrage aan het welzijn van anderen.

HOE DOE JE DAT?
Als vrijwilliger speel je een essentiële rol in het begeleiden van onze cliënten en zorg je ervoor dat zij een plezierige en leerzame kookervaring hebben. Je bepaald samen de recepten en de benodigde ingrediënten. Hierbij maken jullie gebruik van ieders afkomst en verschillende culturen en keukens. De maaltijden worden één keer per week bereid en verkocht aan medewerkers. Je zorgt ervoor dat de voedselveiligheidsnormen volgens de HACCP-richtlijnen worden nageleefd. Ben je nog niet bekend met de HACCP richtlijnen? Geen probleem, je krijgt de mogelijkheid om deze training via Sterk Huis te volgen. Deze kennis is namelijk essentieel om ervoor te zorgen dat de bereide maaltijden veilig en hygiënisch zijn. In je rol als vrijwilliger krijg je ondersteuning van de professionals op de groep.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
 • Je start de dag gezamenlijk met een kopje thee of koffie. Hoe gaat het en hoe zit iedereen erbij vandaag?
 • Vandaag de maaltijd van deze week gekookt, namelijk Roti. Je verdeeld de taken en begeleid de cliënten waar nodig. Heeft iemand hulp nodig bij bakken en braden of heeft iemand meer een luisterend oor nodig? Jij begeleidt de cliënten met het koken van deze maaltijden.
 • Tussendoor beheer je de mail waar de bestellingen op binnenkomen en bekijk je wat er verder organisatorisch nog opgepakt dient te worden.
 • De 2de dag delen jullie de maaltijden uit aan de collega’s en wordt het menu van volgende week bedacht. Welke keuken staat volgende week centraal? Er wordt gezamenlijk gekozen voor een stamppot.
 • Je ondersteunt bij het maken van het boodschappenlijsten en zorgt dat het menu op intranet komt. Hier kijkt men erg naar uit!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je hebt een passie voor koken en je wilt graag iets teruggeven aan de maatschappij. Je bent een geduldig en empathisch persoon en je hebt organisatorische vaardigheden om de activiteiten soepel te laten verlopen. Verder heb je:
 • MBO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met cultuursensitief werken.
 • De wens om onze cliënten een goede en fijne leerwerkplek te bieden.
 • Een kalm brein.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
 • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
 • Een vrijwilligersvergoeding van €30 per maand bij de inzet van 2 dagdelen (voorkeur maandagochtend en dinsdagmiddag).
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder de mogelijkheid tot het behalen van een HACCP training.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met teamleider Sarah van Moorsel via 06 51 10 76 29. De gesprekken vinden plaats in overleg.

Contact

Sarah van Moorsel
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

Lid Klachtencommissie

Halsteren
In overleg
Amarant

Zorgbemiddelaar

Tilburg
32 - 36 uur