zoekt een

Woonondersteuner (plus) Notre Dame (V240070)

Wie ben jij en wat ga je doen

Als woonondersteuner organiseer en voer je dag dagelijkse activiteiten uit. Hierbij kun je onder andere denken aan samen krant lezen, koffie drinken, tafel dekken. Hiermee bevorder je een zinvolle en passende daginvulling en bied je woonondersteuning. Je houdt hierbij rekening met de zelfredzaamheid van de bewoner en stimuleert hen tot deelname. Ook begeleidt en ondersteun je bewoners bij het verplaatsen tussen afdelingen en naar de toiletruimte (enkel indien de bewoner zelfstandig het toilet kan bezoeken).
Je biedt eten en drinken aan en ondersteunt bewoners (mogelijk met slikproblematiek) bij eten en drinken. Bijzonderheden worden door jou gesignaleerd, gerapporteerd en/of doorgegeven aan je collega’s.
Binnen de huiskamers en/of op de afdeling voer je lichte huishoudelijke activiteiten en zorg je dat bestellingen voor voeding gedaan worden. Daarnaast vragen we dat je de bewoner ondersteund bij het invullen van een gelukkige dag. Je werkt daarom nauw samen met de medewerkers daginvulling om activiteiten op de afdeling (en ons ontmoetingsplein) tot uitvoering te brengen.

Binnen deze functie woonondersteuner zijn er diverse ontwikkelmogelijkheden zoals het volgen van een ADL-training van 6 weken intern op de eigen afdeling (praktijkgericht) en doorgroeimogelijkheden tot woonondersteuner plus (9 maanden in company opleiding).

Als Woonondersteuner Plus werk je in basis hetzelfde als de woonondersteuner maar door het afronden van de woonondersteuner plus opleiding heb je extra taken. Je helpt de bewoners bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je helpt oa. bij het aan- en uitkleden, verplaatsingen, wassen, toiletgang en het aan- en uittrekken van steunkousen.
Je biedt ondersteuning bij zorgtaken en je voert werkzaamheden zelfstandig uit volgens het zorgplan en op aanwijzing van verzorgenden (IG) en verpleegkundigen op de afdeling. Je helpt dus direct mee in de zorg.

Een veelzijdige functie, waarbij je direct betrokken bent bij de zorg en welzijn voor de bewoners.
In het eerste kwartaal van 2025 zullen we onze huidige locatie, Notre Dame, verlaten en onze intrek nemen in de nieuwbouwlocatie Zandstaete. Deze overgang biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen, en we zijn op zoek naar enthousiaste teamleden die met ons deze stap willen zetten.

Meer weten?
Bel binnen kantoortijden naar Gerda van de Sande (Coach Daginvulling) via 06 28 83 96 10.

Wat kun je van ons verwachten
 • Een uitdagende baan in een prettige werkomgeving met volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen.
 • Een salaris van €2.161,57 - €2.697,02 per maand volgens cao VVT FWG20 (woonondersteuner) of €2.210,77 - €2.938,60 per maand volgens cao VVT FWG30 (woonondersteuner+) bij een 36-urige werkweek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor max 24 uur per week. Werktijden zijn onregelmatig conform rooster.
 • Betekenisvol werk waarmee je écht het verschil maakt en van betekenis bent.
 • Vele vitaliteits programma's die je helpen om je fit, gezond en gelukkig te voelen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waarmee je o.a. voordelig een fiets, fitnessabonnement, laptop, smartphone of een Weekendje Weg kunt aanschaffen.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Jouw kennis en vaardigheden
 • Je hebt kennis van zorg op mbo-2-niveau.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het organiseren van activiteiten voor ouderen, specifiek ouderen met dementie en onbegrepen gedrag.
 • Wij verwachten van onze medewerkers dat zij interne trainingen/opleidingen volgen die verplicht zijn wanneer je als Woonondersteuner bij De Wever gaat werken, zoals o.a. sliktraining, HACCP, handhygiëne etc.
 • Je beschikt over een flexibele en gastvrije instelling.
 • Je straat rust en sereniteit uit en je hebt affiniteit met het communiteitsleven.
 • Je beschikt over goede digitale vaardigheden.
 • Je beschikt over een goede spreek-, luister- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse taal, voor anderstalige volwassenen heb je Nt2 behaald.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Waar werk je

Woonzorgcentrum Notre Dame ligt op de hoek Bredaseweg/Sint Oloflaan in de wijk Zorgvlied/De Reit, vlakbij het centrum van Tilburg.
Notre Dame is van oorsprong een modern klooster. Maar ook niet-religieuze bewoners verwelkomen wij met open armen. In huis heerst een rustige en vriendelijke sfeer die zich kenmerkt door menselijke aandacht, een ingetogen uitstraling en, indien gewenst, een dagstructuur. Wij bieden bij de Notre Dame liefdevolle en deskundige zorg.

De Notre Dame is opgebouwd uit 4 teams: Emmaus – Bethanië – Gaudete – Una Sancta. Op alle afdelingen is het een mix van religieuze en niet-religieuze bewoners. Waarbij Bethanië een uitzondering is. Hier wonen alleen religieuze waardoor de religieuze leefsfeer leidend is op deze bijzondere afdeling. Als je hier wilt werken dan moet je willen en kunnen inleven in dit communiteitsleven, wat samen met de collega’s en leden van de communiteit en hun leidsters wordt vormgegeven.

Onze bewoners zijn een mix van somatische en psychogeriatrische bewoners waar we wel een toeneming zien in het aantal psychogeriatrische bewoners. Dit heeft alles te maken met dat de mensen langer thuis moeten blijven wonen en er steeds meer mensen met een vorm van dementie zijn.

Contractvoorwaarden
Vast dienstverband

Contact

Gerda van de Sande (Coach Daginvulling)
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Medewerker Hospitality

Eindhoven
In overleg
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zorgassistente/hostess oncologie

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur