zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige VIBE

Maak het verschil
Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige ben je een belangrijk onderdeel binnen de vroeg psychose zorg. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team. Je legt vaak als eerste van het team contact met de cliënt en blijft een centrale spil in de zorg. Je levert een bijdrage in de zorgcoördinatie, monitoring, diagnostiek en behandeling van de cliënt. Daarnaast speel je ook een rol in de ondersteuning en advisering van naasten. De problematiek is vaak zeer complex en daarom is het belangrijk dat je stressbestendig bent en inventief, praktisch en in een team kan werken. Voor je zorg ben je veel outreachend bezig en heb je veel contact met naasten en ketenpartners. We zien graag dat medewerkers ook meedenken over ontwikkeling en de inhoud van het zorgprogramma.

Jouw toekomstige werkplek en team
Het VIP-team is onderdeel van centrum VIBE (=Vroege Interventie Buitengewone Ervaringen) GGzE en biedt hulp aan mensen met een eerste psychose. Het is een TOP-GGZ gecertificeerd Team. Het VIP-team helpt cliënten hun klachten de baas te worden en ondersteunt hen op alle levensgebieden. Een eerste psychose roept veel verwarring op. Wat overkomt me? Hoe kan ik mijn gewone leven weer oppakken? Het VIP-team wil adolescenten en volwassenen (16 tot 65 jaar), die in de afgelopen 3 jaar een psychose hebben doorgemaakt, helpen bij hun herstel. Hiervoor is het belangrijk dat men snel de juiste hulp krijgt. GGzE VIBE biedt daarom diagnostiek, medische behandeling, begeleiding en ondersteuning, om het leven van mensen met een psychose weer op de rails te zetten. De behandeling is gericht op herstel. Hiervoor wordt gestreefd naar vermindering van psychotische klachten het voorkomen van nieuwe psychotische episodes. Naasten worden nauw betrokken bij de behandeling. Het VIP-team bestaat uit verschillende disciplines met elk zijn specialiteit. In het team is er nog een verpleegkundig specialist waarmee je samen werkt. Het is een TOP-GGZ gecertificeerde afdeling, waardoor naast de zorg er ook sprake is van innovatie en wetenschappelijk toetsen hiervan. Je zult gaan werken vanuit onze dependance aan de Michelangelolaan op het terrein van het Catharina Ziekenhuis.

Jouw achtergrond
Jij...

 • Hebt een afgeronde spv-opleiding met BIG-registratie. 
 • Bent flexibel, stressbestendig en handelt tactvol. 
 • Hebt het vermogen om structuur te bieden en creatief mee te bewegen met cliënten en naasten. 
 • Bent een teamspeler die houdt van een hoge mate van verantwoordelijkheid. 
 • Erkent het belang van humor en een positieve werksfeer. 
 • Hebt ervaring of sterke affiniteit met de psychiatrie en onze doelgroep. 
 • Herken jij je hierin en wil je meebouwen aan de zorg van de toekomst? Solliciteer dan en maak een verschil in het leven van onze cliënten. 

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 55: minimaal € 3076 maximaal € 4785 op basis van 36 uur.
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Door de Graauw (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) via telefoonnummer 06-51661610 en Bo Swelheim (educatie- en arbeidsdeskundig begeleider) via telefoonnummer 040-2146880.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Stichting WIJeindhoven

Generalist (24 tot 36 uur)

Eindhoven
24 - 36 uur
Zorggroep Het Huisartsenteam

Praktijkondersteuner Somatiek

Etten-Leur
8 - 12 uur