zoekt een

Lefgozer-traject (m/v) - Verkorte opleiding Verzorgende IG

Lefgozer-traject (m/v) - Verkorte opleiding Verzorgende IG
26 - 32 uur
Jij zou in de zorg moeten gaan werken! Dat past echt bij jou! Zeggen mensen dat vaak tegen jou? Of denk je er zelf al langer over om een overstap te maken, maar kwam het er niet van? Dan is dit jouw kans!

Heb jij het lef om de eerste stap te nemen?
Laverhof heeft veel Lefgozers in dienst en daar zijn we trots op. Een Lefgozer is iemand die zich in 1,5 jaar tijd laat omscholen naar de ouderenzorg (verzorgende niveau 3). Iemand die voorheen werkzaam was in een ander vakgebied, met een mbo-achtergrond en minimaal 3 jaar werkervaring. Een intensief werk- en leertraject waar motivatie, doorzettingsvermogen en lef voor nodig is. Vanaf het begin doe je werkervaring op en verdien je een salaris. Na het behalen van je diploma krijg je direct een vast contract.

Dit ga je doen
Vanaf dag één ga je werken en leren combineren. Je krijgt wekelijks les op school, maar leert vooral in de praktijk. De lessen volg je in een kleine groep samen met andere Lefgozers. Soms is het even geleden dat je in de schoolbanken zat. Er wordt daarom tijdens de eerste periode extra aandacht geschonken aan het opnieuw leren-leren. Naast je schooldag werk je minimaal 20 uur in de praktijk. Bij Laverhof word je intensief begeleid door een van onze praktijkopleiders en door werkbegeleiders op de afdeling.

Als verzorgende ben je op vele manieren inzetbaar op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Je kunt aan de slag bij cliënten thuis, in een verpleeghuis of woonzorgcentrum. Je werkt zelfstandig, maar bent wel onderdeel van een team. Samen met dit team wordt voor elke bewoner of cliënt een zorgplan opgesteld. In dit plan staat bijvoorbeeld wat de doelstellingen van de cliënt zijn en welke zorg jij moet verlenen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medicatie, persoonlijke verzorging en dagbesteding van de cliënt.

Daarnaast voer je ook een aantal verpleegtechnische handelingen uit, zoals bijvoorbeeld het toedienen van medicatie. Maar ook bieden van wondzorg of het aanbrengen van een katheter behoren tot je taken. In jouw functie staat persoonlijke zorg en aandacht geven aan bewoners en cliënten centraal. Een belangrijk onderdeel is luisteren en gesprekken voeren met de cliënt. Je onderhoudt daarnaast ook contact met de huisarts en eventueel met andere disciplines zoals fysiotherapeut, arts of verpleegkundige.

Dit breng jij mee
Jij wil graag werken binnen de ouderenzorg maar hebt geen diploma of werkervaring in dit prachtige werkveld. Jij hebt wél minimaal 3 jaar werkervaring en een diploma op mbo 3 niveau of hoger. Je bezit over een grote dosis doorzettingsvermogen en vindt het geen probleem onregelmatige tijden/diensten te werken.

Dit bieden wij jou
  • Goede begeleiding en persoonlijke aandacht gedurende jouw opleiding.
  • Direct bij aanvang van het Lefgozer werk- en leertraject ontvang je een marktconform salaris (minimaal € 2.391,72 tot maximaal € 2.853,86 bij 36 uur).
  • Volledige vergoeding van de opleidingskosten.
  • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 26 uur (waarvan je 20,5 uur onregelmatig werkt en 5,5 uur vergoed krijgt voor de lesdag).
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. fiets- en mobiel devicesplan en bedrijfsfitness.
  • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
  • Volop ruimte voor beweging en ontwikkeling met ons ruime aanbod doelgroepgerichte scholing.

Enthousiast geworden?
Laat jouw gegevens achter via de sollicitatieknop of via www.lefgozer.nu. Liever eerst meer weten? Meld je aan voor een oriënterende inspiratie-bijeenkomst via www.lefgozer.nu/aanmelden. We helpen je graag bij je beeldvormingsproces rondom de sector, baan en doelgroep en bekijken samen of de zorg én het Lefgozer traject echt bij je past.

Contact

Anouk van den Akker
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Sint Anna

Eerstverantwoordelijk Verzorgende IG

Boxmeer
In overleg
Het Laar

Flexpooler in de zorg niveau 3-IG

Tilburg
In overleg
Neos

Verzorgende IG Specifieke Doelgroepen

Eindhoven
In overleg