zoekt een

GZ-Psycholoog Forensische Verslavingszorg (ambulant en klinisch)

WORD JIJ ONZE NIEUWE GZ-PSYCHOLOOG VOOR ONZE FORENSISCHE VERSLAVINGSZORG?
(18-36 uur, diverse locaties ambulant en klinisch)

Kies jij bewust voor forensisch werken en is het voor jou cruciaal dat jouw cliënten, collega’s en samenwerkingspartners fijn behandeld worden? 

De forensische verslavingszorg: hard tegen misdaad, hart voor de daders 

Binnen de Forensische verslavingszorg werken evenwichtskunstenaars: altijd aan het balanceren tussen veiligheid en zorg, tussen het belang van het individu én dat van de maatschappij. Wij weten: in de juiste combinatie zijn dit geen tegenstellingen, maar versterken die aspecten elkaar juist. 

Onze cliënten zitten vast. Soms letterlijk, maar vooral ook in hun leven. We praten niet goed wat ze gedaan hebben, maar we zien wel dat er vaak veel aan vooraf is gegaan. Trauma’s, misbruik, stigma en zelfstigma, verslaving, psychische problemen: wij willen die problemen aanpakken en mensen weer een échte kans geven op een beter bestaan. Samen kijken we naar hoe ze hun talenten en krachten op een positieve manier kunnen inzetten bij hun herstel. Want als je een goede plek hebt gevonden in de maatschappij, is de kans dat je terugvalt in je oude gedrag stukken kleiner. 

Binnen het gedwongen kader werken we aan het herstel van de verslaving en de psychische problemen om delictrecidive te voorkomen. En aan de motivatie: waar doe je het voor? Want uiteindelijk willen onze cliënten hetzelfde als iedereen: een veilig en fijn thuis, goed contact met je gezin, een zinvol leven. We helpen onze cliënten weer de voorwaarden creëren voor een menswaardig bestaan. We zetten hiervoor al onze deskundigheid in. Mensen met verschillende opleidingsachtergronden vormen samen één team.

Binnen onze forensische verslavingsafdeling werken we met beveiligingsniveau 1 en 2 laag. Cliënten op deze afdeling volgen een behandelprogramma op maat en afgestemd op de cliënt. Binnen de ambulante regio’s bieden we poliklinische zorg en werken we toe naar Forensische FACT teams en meer outreachend werken. 

Voor diverse ambulante regio’s (regio Tilburg, regio Eindhoven, regio Den Bosch) alsmede de forensische verslavingsafdeling te Vught zoeken we een gedreven en enthousiaste GZ-psycholoog

Wat maakt het werken bij FVZ zo leuk?

 • Een baan die boeiend en uitdagend is: cliënten hebben niet alleen een verslaving, maar vaak ook psychische, sociale en somatische problemen. De forensische verslavingszorg biedt handvatten om hier samen met de cliënt aan te werken. 
 • Werken in een vitaal team, waarin steeds meer zelf wordt bepaald hoe het werk het beste kan worden vormgegeven, om zo de beste prestaties te behalen en de meest tevreden cliënten en medewerkers te krijgen. 
 • De mogelijkheden niet alleen jezelf maar ook ons vakgebied verder te ontwikkelen: je denkt mee over kwaliteitsontwikkeling en verbetering van behandeling en werkmethodes. 

Wat ga je doen?

Je werkt als GZ-psycholoog binnen een team als behandelaar van je eigen cliënten en daarnaast als regiebehandelaar. Het kleine team waarin je werkt bestaat uit een mix van diverse functies. Je past in overleg met je team de beste behandeling toe. Als regiebehandelaar ben jij verantwoordelijk voor diagnostiek en heb je een rol in het uitvoeren, evalueren en opstellen van (nieuwe) behandelmodules. Er wordt gewerkt volgens het RNR (Risk-Need-Responsivity) model en met behandelmethodes als CGT (al dan niet op delictgedrag). Je draagt zorg voor het opstellen van delictanalyses en risicotaxaties samen met je team. Je beschikt dus over een gevarieerd takenpakket met veel ruimte om de behandeling op maat te maken! Je werkt aan zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen. Ambulant werk je samen in een klein behandelteam. Klinisch werk je naast het behandelteam ook samen met het 24-uurs team. 

Wat bieden we?

 • Een salaris met een inschaling in FWG 65 (bruto min. € 4.108,00 en max. € 6.264,00). De bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur en afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast bieden wij een volledige dertiende maand en ruimte voor opleidingsmogelijkheden. 
 • Betekenisvol werk. Je draagt bij aan een gezonder, veiliger en socialer Brabant.

Wat vragen we van jou?

Een afgeronde postdoctorale opleiding tot GZ-Psycholoog.
Je beschikt over een registratie gezondheidszorgpsycholoog conform de wet BIG.
Vanzelfsprekend heb je passie voor de doelgroep, ben je enthousiast en toonaangevend in je vak.

Interesse in een kennismaking?

Wil je meer weten, bel dan met Evelien Tulp, manager FVZ Ambulant, bereikbaar via telefoonnummer 06 - 824 800 26 of met Renske van der Feen, manager Forensische verslavingsafdeling, via telefoonnummer 06 – 519 75 377

Reageren?

Reageer vóór 30-03-2024 aanstaande via de knop “solliciteer direct”. Stuur altijd een brief en recent cv mee.

Bijzonderheden 

 • De vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 
 • NK is onderdeel van Zorg van de Zaak. Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg.
 • NK wil positieve gezondheid en vitaliteit bij cliënten en medewerkers stimuleren. Als verslavingszorginstelling willen wij een gezonde omgeving bieden en het goede voorbeeld geven. Om deze reden is NK rookvrij voor zowel cliënten als medewerkers.
 • Herstelondersteunend werken maakt deel uit van de NK behandeling.
 • Voor indiensttreding zal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd worden.
 • Je krijgt altijd per email een bericht. Gelieve ook je mailbox met ongewenste e-mails in de gaten te houden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

 

Recente vacatures

Huisartsenposten Oost-Brabant

Bestuurssecretaris

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Klachtenfunctionaris

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Stichting De As

Systeembegeleider

Goirle
16 - 32 uur