Senior Pedagogisch Behandelaar (jeugdzorgwerker) behandelgroep jeugd - Maashorst in Reek

Maashorst is een jeugdhulp instelling die hulpverlening biedt aan jonge kinderen met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen en aan hun gezinnen. Deze kinderen zijn in principe normaal begaafd. Maashorst biedt op locaties in Reek en ’s-Hertogenbosch ambulante hulp, (naschoolse) dagbehandeling, Intensieve Dagbehandeling en behandeling in leefgroepen. Maashorst | Koraal

Maashorst zoekt voor 24-uurs behandelgroep Saffier in Reek een Senior Pedagogisch Behandelaar/ Jeugdzorgwerker
Het gaat om een functie voor 24-32 uur per week (uren in overleg).

Over de functie
Als Pedagogisch Behandelaar/ Jeugdzorgwerker op een 24 uurs-behandelgroep draag je zorg voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van behandeling en ondersteuning van het jonge kind. Geen dag is hetzelfde. In je werk stem je continue af op de behoefte van het kind en zijn omgeving. Je krijgt hierbij een grote mate van vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid.

Je hebt de flexibiliteit en sensitiviteit om aan te sluiten bij en af te stemmen op een hectische werkomgeving en ben je bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Je bent verantwoordelijk voor een goede rapportage en heldere verslaglegging van de bevindingen in het digitale cliëntendossier. Je bent zorgvuldig in het contact met het kind en zijn netwerk.

Wat jouw werk bijzonder maakt is dat wat je doet, er toe doet. Je maakt een groot verschil in de belangrijkste ontwikkelingsfase van het leven van het kind.
 • Je geeft uitvoering aan de gestelde behandeldoelen middels uiteenlopende (groeps-) activiteiten
 • Je zorgt voor een goede en transparante rapportage.
 • Je hebt een verbindende rol in het (professionele) netwerk rondom het kind en het vormgeven van de opvoeding, waarbij aandacht is voor het consolideren van gedrag en sociaal-emotionele, persoonlijke groei.

Wat bieden wij?
Je komt terecht in groep met betrokken, professionele en natuurlijk gezellige collega’s. We werken nauw met elkaar samen en kunnen op elkaar rekenen. Het is een verantwoordelijke functie waarbij je een voorbeeldfunctie hebt voor de doelgroep. We bieden je veel ruimte en vrijheid om te groeien en verder te ontwikkelen als zorgprofessional.
 • Contract: Een vast dienstverband, 24-32 uur per week (uren in overleg).
 • Salaris: Inschaling volgens CAO Jeugdzorg Schaal 8 €2808,78-€4171,02 (Bruto obv 36 uur).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling, zoals o.a. fietsplan, fiscaal gunstig sporten, extra reiskostenregeling, uitruil eindejaarsuitkering.
 • Leuke collega’s: Enthousiaste collega’s en een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • TIC (Trauma Informed Care): samen met je team word je getraind in de behandelmethodiek TIC. Het team wordt begeleid door een procesbegeleider en reflectiebegeleider. Als een van deze rollen bij je past, krijg je de mogelijkheid hiervoor opleiding te volgen en dit als taak naast je functie in te vullen.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. Het werken met jongeren met jeugdigen met zo veel diverse problematiek maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie ben jij?
Jij staat stevig in je schoenen, je bent in staat om humor in te zetten, je kunt relativeren en werken volgens een methodische planning. Je bent in staat om naar anderen, maar ook naar jezelf te kijken. Je bent bereid om te leren van collega’s. Belangrijk is dat jij rust uitstraalt en zelfstandig kunt werken. Je beschikt over de-escalerende vaardigheden en kunt out-of-the-box denken.

Daarnaast...
 • Minimaal HBO SPH, HBO Pedagogiek of vergelijkbare opleiding.
 • Een SKJ registratie/vooraanmelding is een pré.
 • Een relevante MBO opleiding met een aantal jaar werkervaring en de bereidheid een evc traject te volgen.
 • Flexibiliteit, je werkt in onregelmatige diensten (ochtend-, middag- avond- en slaapdiensten) volgens een rooster.
 • Ook werken in de weekeinden en tijdens feestdagen is onderdeel van het rooster.
 • Je hebt affiniteit met kinderen tussen de 4 en 12 jaar die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings- gedrags- en/of leerproblemen.
 • Leveren van een bijdrage aan een veilig behandel- en leefklimaat.
 • Methodisch kunnen werken, met aandacht voor het analyseren en hanteren van interactiepatronen.

Meer informatie
Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature?

Dan kun je telefonisch contact opnemen met Inge Fredrix, Teamleider ☎ 06 - 83 08 59 27 (tot 1 september) of met Tonio Andre, Teamleider ☎ 06 - 23 15 21 69 (na 1 september)

Reageren
Ben jij de professional die wij zoeken? Dan nodigen wij jou van harte uit om jouw motivatie en CV te sturen via het sollicitatieformulier.

Trauma Informed Care (TIC) en de rol van proces-/reflectiebegeleider
Bij Koraal werken we vanuit het Inhoudelijk Kader Jeugd, hierin is Trauma Informed Care leidend. Trauma Informed Care (TIC) is geen methode. Het is een op ontwikkeling en herstel gericht raamwerk voor de gehele organisatie. Iedereen doet mee. Zo vergroten we ons vakmanschap en creëren we samen een cultuur waarbinnen kinderen, jongeren, leerlingen, ouders, verzorgers, naasten en medewerkers zich gesteund voelen en kunnen ontwikkelen.Trauma Informed Care is naast een cultuur ook een behandelkader. Het geeft ons houvast in het vormgeven van het klimaat én de gezinsgerichte en individuele behandelingen. Onze teams worden middels een leercyclus getraind in Trauma Informed Care. Deze leercylcus wordt begeleid door een procesbegeleider en reflectiebegeleider.

Als procesbegeleider begeleid je het team om de opgedane kennis om te zetten naar handelen in de praktijk.

Als reflectiebegeleider begeleid je het team en de individuele medewerker om te reflecteren op zichzelf en het team als instrument.De proces- en reflectiebegeleiders worden intern opgeleid en bieden de teams ondersteuning vanuit en taak binnen hun functie.

Mogelijk past deze taak ook bij jou?

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Prisma

Begeleider niveau 4

Raamsdonksveer
24 - 28 uur
ZuidZorg

ZZP Verpleegkundige in de wijk

Eindhoven
In overleg