zoekt een

ANIOS Interne geneeskunde

Wil jij jezelf graag volop ontwikkelen en aan de slag binnen het brede gebied van de geneeskunde? Wij nemen je graag overal in mee en ondersteunen jou in de verdere ontwikkeling op medisch gebied, management & organisatie en wetenschap. Wij bieden je dan ook meer dan alleen een baan!

Jij zorgt voor
Onze patiënten binnen de afdelingen van de interne geneeskunde en de diverse subspecialismen die daarbij horen. Als arts in voorbereidende opleiding, ben je zaalarts en werk je volgens het rooster in dagdiensten en avond-, nacht- en weekenddiensten. Je bent werkzaam op de volgende afdelingen: Interne Geneeskunde (met de aandachtsgebieden endocrinologie/vasculair/ouderen, nefrologie, oncologie of hematologie), de Acute Opname Afdeling, Spoedeisende Hulp en de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. Tijdens de nacht- en weekenddiensten krijg je naast de interne geneeskunde te maken met de afdelingen cardiologie, longgeneeskunde en MDL in de vorm van voorwacht. Zeker als je nog geen vast omlijnd carrièreplan hebt is dit een ideale plek om ervaring op te doen en een goede basis te leggen voor een mooie carrière binnen de interne geneeskunde of een andere functie binnen bijvoorbeeld de huisartsengeneeskunde.
 • Actieve betrokkenheid bij de begeleiding van semiartsen, coassistenten en soms ook bij verpleegkundig specialisten in opleiding en physician assistants.
 • Een bijdrage in het hele opleidingsprogramma. Je kunt aansluiten bij alle onderwijsmomenten van de AIOS en je krijgt de mogelijkheid om via de MMC Academie ook DOO (Discipline Overstijgend Onderwijs) te volgen.
 • Input in het onderwijsprogramma. Dit bestaat bijvoorbeeld uit een presentatie of een case report naar aanleiding van situaties uit de praktijk die je zelf hebt meegemaakt of wilt bespreken.
 • Jouw eigen leerproces en ontwikkeling. Zo sta je de eerste periode boventallig op een afdeling, voeren we een introductiegesprek en plannen we zes weken na de start een evaluatiemoment in. Je krijgt een AIOS als mentor toegewezen, dat is een arts-assistent met meer ervaring die op je op weg kan helpen. Daarnaast heb je met de opleider elke drie maanden een gesprek over je voortgang en de mogelijkheden die er zijn. We werken met een portfolio, om op die manier samen inzicht te krijgen in je kwaliteiten en interesses.

Dit doe je samen met
Jouw collega’s van de vakgroep Interne Geneeskunde. Hier werken 17 internisten en 1 klinisch geriater. Er is plaats voor 25 assistent-geneeskundigen. De afdeling beschikt over een P4-opleiding en werkt hierin samen met Maastricht UMC+.

Binnen de afdeling zijn alle moderne diagnostische en therapeutische technieken aanwezig. We hechten grote waarde aan innovatie, teamgeest en eerlijkheid. Om dit te bereiken, schenken we veel aandacht aan zelfontplooiing en open communicatie. In onze manier van werken ligt het accent op respect en aandacht voor de mens, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Onze specialistische en tal van andere opleidingen zorgen voor een stimulerend opleidingsklimaat.

MSB de Medici De vakgroep interne geneeskunde maakt deel uit van Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) de Medici. Dit is een maatschap die per 1 januari 2015 is opgericht, waarin alle vrijgevestigd medisch specialisten die in MMC werken, zijn verenigd. Op dit moment bestaat de maatschap uit 140 leden. MSB de Medici biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg op een betrokken en patiëntgerichte wijze. De maatschap heeft opleiding en onderzoek hoog in het vaandel staan en wil innovatief en ondernemend zijn. MSB de Medici werkt op een professionele manier samen met het ziekenhuis.

Dit past bij je als
 • Je een enthousiaste basisarts bent met belangstelling voor de interne geneeskunde en/of subspecialismen. Ook als je in het laatste jaar van de opleiding Geneeskunde zit, nodigen we je van harte uit om je interesse kenbaar te maken!
 • Je van afwisseling houdt, geen dag is hetzelfde.
 • Je op zoek bent naar een prettig werk- en leerklimaat met laagdrempelige opleiders.
 • Je goed in teamverband kunt werken.
 • Je je bewust bent van je capaciteiten, maar ook je eigen grenzen kent.
 • Je ambitieus, leergierig en communicatief sterk bent.
 • Je graag medische vraagstukken oplost en er naar streeft dat de ‘puzzel klopt’.
 • Je bereid bent om tijdens je inwerkperiode cursussen te volgen zoals ABCDE training en een ECG cursus.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden, waaronder 8,33% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering en eventueel huisvestingsmogelijkheden.
 • Deze functie is ingeschaald in FWG 65 (maximaal € 6.396,00 bruto per maand. o.b.v. 36 uur) conform de generieke functie Arts Niet In Opleiding tot Specialist. In juni 2024 is een cao-verhoging van 5% van toepassing.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met de heer A.G. Lieverse (internist en opleider) via 040-888 8235 / l.lieverse@mmc.nl.

We zien jouw sollicitatie graag voor 29 april tegemoet.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Bekijk je deze vacature via een andere website dan werkenbijmmc.nl? Check de vacature ook op onze eigen website. Externe websites nemen namelijk niet altijd alle informatie volledig over.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Pantein

Anesthesiemedewerker

Beugen
In overleg
Reinier van Arkel

GGZ agoog/Begeleider/Verpleegkundige - WIJK – Den Bosch Zuidoost

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Vivent

Verpleegkundige HBO somatiek

Rosmalen
32 - 36 uur