Jeugdzorgwerker C / D | Jeugdzorg+ | Gemengde groep De Bariet | 28-36 uur | Deurne

De Bariet: Unieke uitdaging voor een Jeugdzorgwerker in ons hechte team. Werken op een gemengde Jeugdzorg+ groep, met jongeren (12-17 jaar) die diverse hulpvragen hebben en waarbij er sprake is van onderliggende problematieken. De focus ligt op structuur, regels en grenzen, nabijheid en verbinding, waarbij er ook ruimte is voor plezier met zowel jouw collega’s als de jongeren. Start als jeugdzorgwerker in een dynamische werkomgeving, waarin ontwikkeling op zowel professional als persoonlijk vlak mogelijk is. Solliciteer nu en maak een verschil!

Pactum zoekt een
Jeugdzorgwerker C / D
Jeugdzorg+ - Gemengde groep
28 - 36 uur


"De Bariet maakt de Bariet omdat de hulpvragen zo divers zijn dat dat echt een uitdaging is. Omdat welke jongere ook binnenkomt, het altijd een verrassing is wat de hulpvraag is. En de diverse leeftijd, waardoor je de oudere jongeren aan het klaarstomen bent voor het begeleid of zelfstandig wonen, dus naar zelfstandigheid, terwijl je bij de jongsten het 'blije kind' stimuleert." - Jeugdzorgwerker Amal, werkzaam op de Bariet


Bekijk deze link voor meer informatie over JeugdzorgPlus bij Pactum

Wat is de Bariet?

Bij De Bariet hebben we een unieke uitdaging voor jou als Jeugdzorgwerker. De Bariet is een gemengde Jeugdzorg+ behandelgroep, bestaande uit maximaal 11 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze jongeren hebben uiteenlopende hulpvragen en problematieken, denk hierbij aan bijvoorbeeld ADHD, ODD, trauma & hechtingsproblematiek, waarmee elke jongere die binnenkomt een verrassende en interessante dynamiek met zich meebrengt. Het is aan ons als jeugdzorgwerkers om de jongeren hierbij te ondersteunen, zowel individueel als in groepsverband, en te kijken naar hoe verder, waarbij de mening van de jongere zelf ook telt. In het begin ligt de focus op het bieden van veiligheid en structuur, door duidelijke regels en kaders te bieden. Het aangaan van een goede werkrelatie en het zoeken van verbinding is ook een van onze focuspunten; individuele gesprekken gericht op de knelpunten die ze ervaren en het bieden van nabijheid op zowel de fijne als minder fijne momenten. Positiviteit, humor en een blij kind kunnen zijn staan hierbij hoog in het vaandel. Wij hechten veel waarde aan oprechte betrokkenheid naar de jongeren en openheid en transparantie. Onze basismethodiek Veilig in Verbinding (SafePath) is een mooie leidraad en basishouding om de behandeling op de groep vorm te geven.


Hoe is het team van de Bariet?

Met een hecht team van 6 personen, bestaande uit 4 mannen en 2 vrouwen, werken we intensief samen om de jongeren, en waarbij nodig de ouders, te begeleiden en te ondersteunen. Samenwerking en communicatie vormen de kern van onze aanpak, omdat we sterk geloven in het belang van verbinding. Binnen ons team staat open en eerlijke communicatie centraal, waarbij opbouwende feedback geven en ontvangen een integraal onderdeel is. Tevens vinden wij het van belang om een ieder in zijn/haar kracht te zetten en proberen we elkaar te ondersteunen en te ontlasten bij mogelijke valkuilen. Om elkaar beter te leren kennen en de teamband te versterken, organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten zoals etentjes en jaarlijks een teamdag vol samenwerking en plezier.


Als jeugdzorgwerker neem je actief deel aan tweewekelijkse vergaderingen waarin we casussen bespreken en methodieken evalueren. Daarnaast bieden we ruimte voor intervisie, waarin we kennis en ervaring delen om van elkaar te leren, maar onszelf ook kwetsbaar op te stellen om ons zo verder te kunnen ontwikkelen. Binnen het team hebben we diverse aandacht functionarissen, elk met hun eigen verantwoordelijkheidsgebied, zoals financiën, seksualiteit en intimiteit of het organiseren van teamdagen. Tevens biedt de organisatie ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, door het aanbieden van diverse trainingen, waaronder onze basismethodiek Veilig in Verbinding.


Wat ga je doen als Jeugdzorgwerker bij de Bariet?

We zoeken een jeugdzorgwerker die stevig in zijn/haar schoenen staat en wil werken met complexe doelgroepen. Het bieden van veiligheid en structuur, maar ook het opzoeken van verbinding is een belangrijk onderdeel van ons werk. Jouw geloof in behandeling en verbinding als fundament voor de ontwikkeling van de jongeren is essentieel. We zoeken iemand die afspraak betrouwbaar is, zijn/haar verantwoordelijkheid voor zowel de behandeling als de dagelijkse structuur kan pakken, flexibel is en graag in teamverband wil werken. Eerdere ervaring binnen de hulpverlening is een pré. Naast het bieden van begeleiding en structuur op de groep, ben je ook bereid om neventaken, zoals de regelzaken achter de schermen, op te pakken. We zoeken iemand die niet alleen actie onderneemt en lijnen uit kan zetten, maar ook kritisch reflecteert op de behandeling en gespreksvoering. Als nieuwe collega word jouw inzet en visie gewaardeerd. We verwachten dat je in toenemende mate zelfstandigheid en verantwoordelijkheid laat zien in deze uitdagende rol.

De Bariet biedt een dynamische werkomgeving waarin groei mogelijk is en waar jouw bijdrage het verschil kan maken voor onze jongeren. Spreekt dit jou aan en kijk je uit om deze uitdaging met jongeren met diverse hulpvragen aan te gaan? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet en wie weet verwelkomen wij jou binnenkort als ons nieuw teamlid bij de Bariet.

Vereisten

Wat heb je nodig om als jeugdzorgwerker bij de Bariet te werken?

  • Jij hebt een relevante Mbo- of Hbo-opleiding, zoals SPW 4, Social Work, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie, Creatieve therapie of MWD;
  • Jij bent bekend met methodisch werken bij voorkeur met Safe Path (schematherapie);
  • Jij bent bereid om je te verdiepen in de hulpvragen van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor deze jongeren.


Wat Pactum biedt
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Jeugdzorgwerker D is ingeschaald in schaal 7 (max. €3839) en Jeugdzorgwerker C in schaal 8 (max. €4171) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren

Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Solliciteer middels onderstaande button. De gesprekken zullen op onze locatie in Deurne plaatsvinden.Meer weten?

Recente vacatures

Nora Zorg

Trajectbegeleider

Helmond
32 - 36 uur
Het Laar

Woonbegeleider

Tilburg
24 - 28 uur